• Etusivu
  • Talo

Liune-liukuovi kasvattaa tilaa ja asumisen laatua

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Päivitetty 15.11.2022
12_P_83679.jpg

Kun haluat lisää laatua asumiseen, käytä uusia innovatiivisia ratkaisuja. Seinän sisään liukuva Liune-liukuovi on tehokas tilansäästäjä ja helppo asentaa, kertoo rakennusurakoitsija Asmo Korhonen.

Yksi hyvä esimerkki tilankäytön tehostamisesta ja asumisen laadun parantamisesta ovat erilaiset liukuoviratkaisut. Huoneiden välisten ovien korvaajina ne lisäävät esteettömyyttä ja säästävät aina 1–3 neliötä lattiapintaa, kun oven avautumiselle ei tarvitse varata tilaa. Esteettömyyttä korostavat sekä lapsiperheet että iäkkäät asukkaat, mutta kyllä se kovasti helpottaa kenen tahansa elämistä. Mitä enemmän ovea käytetään, sitä enemmän helppous palkitsee, Asmo Korhonen tiivistää.

Liukuovi muutti hankalan sopen oivaksi varastotilaksi

Korjausrakentamisessa liukuovet sopivat myös pienten tilojen avartamiseen. Järvenpääläisen omakotitalon remontissa Asmo Korhonen käytti Aulis Lundell Oy:n Liune-liukuovea. Sillä korvattiin vanha aukeava ovi ahtaassa paikassa ja luotiin samalla kätevää varastotilaa.

– Toteutin perusteellisen sauna-, pesuhuone- ja pukuhuoneremontin 1970-luvun omakotitaloon. Samalla kun kaikki uusittiin perustaa myöten, asukkaat halusivat rakentaa säilytystilaa siivousvälineille ja muille saunatilaan liittyville tavaroille.

Toimitus asennusvalmiina

Määrämittaisina valmistettavia Liune-ovia käytetään sekä rakennusliikkeiden uudiskohteissa että kasvavassa määrin yksityiskotien uudis- ja korjausrakentamisessa. Runkoleveys on joko 66, 95 tai 120 millimetriä ja kulkuaukon leveys 610–1210 millimetriä sadan millin välein. Ovia voi tilata lukuisilla pintakäsittelyillä, lasisena tai jopa omavalintaisella kuvamateriaalilla pinnoitettuna.

Toimitukseen kuuluu valmis hitsattu seinärunkoelementti, sen sisään liukuva väliovi sekä oviaukon mittojen mukaan tehdyt karmit. Valmis runkoelementti säästää arviolta yhden työpäivän verrattuna tuotteisiin, jotka tulevat osissa ja pitkänä tavarana.

Liunen verkkokaupassa on asennusvideoita, jotka näyttävät asennuksen vaiheet. Havainnollinen esimerkki on Korhosen mukaan aina hyvä katsoa läpi. Hän neuvoo ensikertalaista tulostamaan verkkosivuilta myös pdf-muotoiset asennusohjeet, niiden avulla asennus sujuu helposti.

Liune istuu kaikenlaisiin sisustuksiin

Järvenpäässä Asmo Korhonen viimeisteli pukuhuoneen seinän suurilla kylpyhuonekaakeleilla, mutta kaikki muutkin materiaalit käyvät. – Minusta on tärkeää panna merkille, että elementin sisään liukuva Liune-ovi jättää seinäpinnan vapaaksi molemmin puolin. Kalusteet voi siksi sijoittaa seinään kiinni ja niitä voi vaihtaa tarpeiden muuttuessa.

– Sanoisin, että tämä ei ole tilansäästöä, vaan lisätilan luomista innovatiivisen ja laadukkaan liukuoven avulla, Asmo Korhonen päättää.

Osta liukuva väliovi Verkkokaupasta!

Aulis Lundell Oy
Talo
väliovi
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20227_79105.jpg
Kolme ratkaisua tilaongelmiin
Mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Seinän sisään liukuvia Liune-ovia käytetään kasvavissa määrin vakioratkaisuna uudis- ja korjausrakentamisessa. Kun ovi liukuu piiloon seinän sisään, jää koko seinäpinta vapaaksi sisustukselle, eikä kääntyviä ovia tarvitse väistellä.Esittelemme nyt kolme tälle ajalle tyypillistä tapausta, jossa korjausrakennusprojektin yhteydessä asennettava Liune-ovi vapauttaa tilaa viihtyisälle asumiselle ja toimivalle arjelle.
20225_78281.jpg
Kaikki ovet eivät eristä ääntä, vaikka aistiesteetön koti kaipaa juuri sitä
Aistiesteettömyys tarjoaa etuja jokaiselle kodissaan viihtyvälle. Kotiin palatessasi haluat varmasti, että aistisi saavat levätä ja nauttia ympäristöstäsi. Onko kotisi ulkoasu miellyttävä katsella, rauhoittava kuunnella ja miellyttävä haistaa? Tunnetko olon turvalliseksi ja mukavaksi kodissasi? Kaikki nämä tekijät kuvaavat aistiesteettömyyttä. Tässä artikkelissa tarkastelemme ovien merkitystä aistiesteettömyyteen erityisesti äänieristyksen näkökulmasta.
20227_78914.jpg
Tule asuntomessuille tutustumaan erilaisiin oviratkaisuihin
Moduulirakentaminen on erottamaton osa tulevaisuuden asuinrakentamista ja Liune on osana Lundell X MOD moduulikonseptia. Teräsmoduulit tuodaan toistamiseen asuntomessuille suuren yleisön eteen. Löydät Liunen ja X MOD kohteen rannan tuntumasta Ua5.
20188_54402.jpg
Mihin rakennuksien väliseinissä ylipäänsä tarvitaan kääntyvää ovea?
Liune on uusi väliovistandardi, joka helpottaa tilan suunnittelua ja sisustamista. Asumisen tarpeet ovat eriytymässä. Enää ei ole oikeaa asumisen käsitystä, joka sopisi kaikkiin asumistilanteisiin. Tilaa tarvitaan asuntoihin, sillä ne pienenevät joka vuosi ja asukkailla on vuosi vuodelta vähemmän tilaa itselleen. Vaihtamalla asunnon kaikki väliovet i -oviksi, L-ovien tilalle saadaan vapautettua seinä- ja lattiatilan kodin asukkaiden käyttöön.Hyvä ja toimiva asunto vaatii hyvän suunnittelun. Asunnon viihtyvyyteen vaikuttaa väljyyden tuntu, valoisuus, värit ja materiaalit sekä tilan kalustettavuus. Tutkimustenkin mukaan kaikki arvostavat väljää tilaa. Tärkeää toimivalle asunnolle pitkällä aikavälillä on muunneltavuus eri elämäntilanteisiin.
Kuvassa lasketaan yhtä Aulis Lundell Oy:n moduulitalon elementtiä rekan kyydistä valmiille perustukselle
Moduuliratkaisut tulevat esille Helsingin keskustaan – Aulis Lundell Oy avaa showroomin Runeberginkadulle
Aulis Lundell Oy avaa showroomin Helsingin keskustaan. Esille on saatu kattavasti koko Aulis Lundell Oy:n tuotanto. Uusissa tiloissa tutustut muun muassa Liune-ovituotteisiin sekä aivan uusiin moduulirakentamisen ratkaisuihin.Showroom avataan Autotaloon, entiseen Rakennustiedon tilaan Runeberginkatu 5:ssä. Showroom on auki maanantaista perjantaihin ja halutessasi voit sopia myös henkilökohtaisen tapaamisen.
20089_13163.jpg
Vuoden 2008 isännöitsijä valittu!
Vuoden Isännöitsijäksi 2008 on valittu Aila Holopainen , 54, Espoosta. Holopaisen menestysreseptin ainekset luottamuksen rakentamisessa ovat vankka osaaminen, avoimuus ja jämäkkyys. Vuoden Isännöitsijä julkistettiin Isännöintipäivillä 18.9.2008.Aila Holopainen on toiminut isännöitsijänä 22 vuotta. Työkaverit Isännöintiverkko Oy:ssä kuvaavat Holopaista rautaiseksi ammattilaiseksi ja työmyyräksi, joka jaksaa kannustaa ja opastaa kollegoita.Asiakkaat arvostavat Holopaisen vankkaa osaamista ja hän onkin saanut erinomaiset arviot valtakunnallisessa Isännöinnin asiakastyytyväisyystutkimuksessa. Rehellisyys ja avoimuus, myös hankalissa ja ikävissä asioissa, ovat Holopaisen tavaramerkkejä.- Asiakkaiden luottamus ansaitaan sillä, että tekee, mitä lupaa. Hommia ei saa jättää roikkumaan, pieniäkään asioita, Holopainen toteaa.Todellisen johtajuutensa isännöitsijä osoittaa siinä, että aktiivisuudellaan vie taloyhtiön asioita eteenpäin. - Isännöitsijä pitää suuret linjat järjestyksessä ja esittää hallitukselle, mitä pitäisi tehdä, jotta taloyhtiö pysyy kunnossa, Holopainen kuvailee isännöitsijän roolia.Holopaisen isännöimissä suurissa kerrostaloissa Espoon Soukan alueella on tehty mittavat julkisivu-urakat ja samoissa yhtiöissä ovat nyt käynnistymässä putkiremontit. Holopaisen rooli korjausten käynnistämisessä on ollut merkittävä: ilman huolellista valmistelua ja perustelua näitä hankkeita ei olisi saatu liikkeelle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton