• Etusivu
  • Talo

Pitkäikäinen katto vaatii kunnollisen aluskatteen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Päivitetty 06.06.2019
20163_45524.jpg

Ultraviolettivalolta suojattu aluskate toimii myös väliaikaisena suojana ennen varsinaisen katteen asentamista.

Aluskatteen tehtävänä on estää veden, lumen sekä roskien pääsy kattorakenteisiin. Siinä on oltava UV-suojaus ja sen on oltava vahva, sillä aluskatteen on kestettävä sekä asennuksen että käytön aikaiset rasitukset. Kunnon aluskatteella on vähintään yhtä pitkä käyttöikä kuin varsinaisella katemateriaalillakin.

Paras aluskate suojaa ja hengittää

Hengittävä aluskate ei päästä lävitseen vettä, mutta kylläkin alusrakenteista nousevan vesihöyryn. Siten se sallii aluskatteen alapuolisten rakenteiden hengittää, ts. poistaa esimerkiksi rakennusaikaista kosteutta ulkoilmaan. Sen ansiosta eristeen ja aluskatteen väliin on mahdollista jättää entistä pienempi tuuletusväli. Se on etu erityisesti korjauskohteissa, jossa eristemäärä halutaan maksimoida.

BMI Ormaxin diffuusioavoin aluskate on edullinen vakuutus kosteusvaurioita ja hometta vastaan. Se kuivattaa yläpohjarakenteisiin kertynyttä kosteutta sekä antaa hieman anteeksi tuuletuksen puutteita, jolloin kosteudella on paremmat mahdollisuudet poistua rakenteesta.

Info

Info

Hyödynnä syksyn kampanjaetu — voimassa 22.9. asti

Aluskatteen pitkä käyttöikä turvaa katon toimivuuden

Aluskate ei ole vain materiaali, vaan järjestelmä erikoistiivisteineen ja läpivientikappaleineen. Erikoistiivisteet on kehitetty kestämään yhtä kauan kuin varsinainen aluskatekin. Aluskate tiivisteineen varmistaa katon vedenpitävyyden – siksi sen laadussa ei kannata säästää.

BMI Ormaxin hengittävät aluskatteet Divoroll Universal, Divoroll Universal 2S ja Divoroll Top RU sopivat kaikkien katemateriaalien aluskatteeksi. Hyvä aluskate suojaa taloa vielä siinäkin vaiheessa, kun varsinainen katemateriaali alkaa väsyä.

Hyvä aluskate suojaa taloa vielä siinäkin vaiheessa, kun varsinainen katemateriaali alkaa väsyä.
Hyvä aluskate suojaa taloa vielä siinäkin vaiheessa, kun varsinainen katemateriaali alkaa väsyä.
Info

Info

BMI Ormaxin tuotteet Rakentaja.fi-verkkokaupasta rahtivapaasti kampanjan ajan

Helppo asentaa

Divoroll-aluskatteet ovat helppoja asentaa. Työvälineiksi tarvitaan vain veitsi ja nitoja, joilla aluskate leikataan ja kiinnitetään kattotuoleihin. Aluskatteet taipuvat murtumatta, joten taitteet, harja ja läpiviennit ovat helppoja tehdä ja vesivuodoille alttiita saumoja syntyy mahdollisimman vähän. Läpiviennit tulee aina tiivistää huolellisesti. Aluskatteille suunnitellut läpiviennit varmistavat ettei vettä tai kosteutta pääse rakenteisiin.
Katso aluskatteen asennusohje.

Divoroll aluskatteet ja tarvikkeet kätevästi verkkokaupasta

Kaikki kattotarvikkeet toimivaan vesikattoon

Kaikki kattotarvikkeet toimivaan vesikattoon
Kattotarvikkeiden tehtävänä on suojata ja varmistaa katon luotettava ja turvallinen toiminta. Katto on täydellisesti valmis kun se sisältää tiilet, aluskatteet, läpiviennit, kattoturvatuotteet, kiinnikkeet ja tiivisteet sekä sadevesijärjestelmän. BMI Ormax-tiilikattojen kaikki kattotarvikkeet on testattu perusteellisesti, joten voit olla varma hankkimasi katon laadusta. Tarvikkeet täyttävät kaikki viranomaisvaatimukset ja standardit. Kattoturvatuotteet varmistavat katon turvallisen tarkistuksen, huollon ja korjaukset. Läpiviennit, kuten liesituulettimen ja ilmastoinnin poisto varmistavat kosteuden hallitun poiston rakenteista.

Kattoturvatuotteet varmistavat katon turvallisen tarkistuksen, huollon ja korjaukset.
Kattoturvatuotteet varmistavat katon turvallisen tarkistuksen, huollon ja korjaukset.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Määräysten mukaiset kattoturvatuotteet

  • Seinätikkaat Katolle tulee järjestää katkeamaton kulkutie. BMI Ormaxilta saat sertifioidut kotimaiset seinätikkaat katteen väreissä.
  • Tikasaskelmat / lapetikkaat Tikasaskelmia ja lapetikkaita tarvitaan helpottamaan turvallista liikkumista katolla.
  • Sadevesijärjestelmä Oikein suunniteltu sadenvedenpoistojärjestelmä on tärkeä osa katon toimivuutta. Sadetar-sadevesijärjestelmä sopii yhteen BMI Ormax –kattotiilien kanssa. Sadevesijärjestelmä on hyvä hankkia kattotoimituksen yhteydessä ja asentaa heti kun katto on valmis. Näin suojataan seinärakenteita kosteudelta.
  • Kattosillat Kattosiltoja tarvitaan helpottamaan turvallista kulkua katolla.
  • Lumieste Lumiesteillä estetään lumen putoaminen kulkureiteille. Suuret lumimassat voivat olla hyvin painavia, joten laadukas lumieste on erittäin tärkeä turvallisuuden kannalta. Lumieste on halpa henkivakuutus.
Info

Info

Katon uusiminen käy nyt todella helposti ja edullisesti

Vaihtamalla vanhan kattosi uuteen Ormax-tiili- tai Icopal-huopakattoon, saat 15% alennuksen avaimet käteen toimitetusta kattoremontista. Voit säästää jopa 2000 €!

Hyödynnä syksyn kampanjaetu — voimassa 22.9. asti

Mikäli päätit jo katemateriariaalin, pääset kampanjan kohdennettuihin yhteydenottopyyntöihin näistä:

Ormax Monier Oy
Talo
katto
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20214_69885.jpg
Kaipaako kattosi uutta ilmettä? Tartu kevättarjoukseen!
Onko tiilikattosi vielä ehjä ja hyväkuntoinen, mutta katteen pinta on menettänyt värinsä ja roskat jäävät siihen helposti kiinni. Tiilikaton pinnoituksella saadaan helposti pidennettyä katon käyttöikää ja varmistetaan katon helppohoitoisuus sekä kaunis ulkonäkö vuosiksi eteenpäin. Pinnoitusta varten paikalle kannattaa pyytää BMI Ormaxin valtuuttama kattourakoitsija, joka tarkastaa katon kunnon ja antaa suosituksen toimenpiteistä.Katso tarjous
20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20209_66815.jpg
Miten asentaa putket katolle vesitiiviisti?
Aukoton ratkaisu kattoläpivienteihinKatto on yksi talon tärkeimmistä suojista sadetta ja kosteutta vastaan. Sen vuoksi on tärkeää varmistaa katolle asennettavien poistoputkien, huippuimureiden ja viemärin tuuletusputkien läpivientien vesitiiveys.Ammattimainen ratkaisu tuotteiden vesitiiviiseen asentamiseen on VILPE Aluskatteen 2K-tiiviste. 2K-tiiviste ulottuu saumattomasti katon aluskatteen alta läpiviennin yläosaan asti, joten se estää täysin veden ja lumen pääsyn läpiviennin reiästä katemateriaalin ja aluskatteen väliin ja edelleen eristeisiin.
20231_80673.jpg
Mitä kattomateriaalin valinnassa kannattaa huomioida? Katso vinkit!
Katon tärkein tehtävä on suojata rakennusta säärasituksilta. Suomessa sääolosuhteet ovat vaihtelevat ja haastavat, mikä luo korkeat vaatimukset katon kestävyydelle ja hyvälle huollettavuudelle. Painoarvoa kannattaa antaa myös katon helpolle asennettavuudelle kylmälläkin säällä, sillä joustavan aikataulun mahdollisuudella voi usein säästää kattoremontissa.
20189_54705.jpg
Miksi ruuvien vaihto on ajankohtaista juuri nyt?
Vanha peltikatto on syytä tarkistaa etenkin kiinnikkeiden osalta, jotta niiden kunto ja mahdollinen vaihtotarve havaitaan ajoissa. Ajansaatossa vaurioituneet kiinnikeruuvit aiheuttavat ruostuessaan riskin yläpohjarakenteiden kosteusvaurioille. Korjauksiin suunniteltu vaihtoruuvi tuo lisää käyttöikää peltikatolle vuosiksi eteenpäin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton