• Etusivu
  • Talo

Vesivek-kattoturva - toimivaa, kaunista ja kestävää

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Päivitetty 13.11.2017
201711_50891.jpg

Lumiesteet ja turvallinen kulkutie kaikille huoltoa ja tarkistusta vaativille kohteille tulee järjestää aina kun katon jyrkkyys on suurempi kuin 1:8.

Kattoturvatuotteet ovat oleellinen osa yksilöllistä sadevesijärjestelmä- ja kattoturvasuunnitelmaa. Siinä huomioidaan talon tekniset ja toiminnalliset vaatimukset turvallisen, tarkoituksenmukaisen ja esteettisen ratkaisun saavuttamiseksi. Vesivek on kehittänyt eri käyttökohteisiin räätälöitäviä tikasjärjestelmiä, joiden avulla sekä huoltotoiminta että hätäpoistuminen rakennuksesta on mahdollisimman turvallista.

Jätä yhteydenottopyyntö kattoturvatuotteista!

Kaikkialla Suomessa, myös Etelä-Suomen rannikolla, on runsaslumisia talvia. Liian kevyen ratkaisun perusteleminen alueen vähälumisuudella missä päin tahansa Suomea on virhe, joka kostautuu ennen pitkää. Lumikuormien rasitus ei kohdistu pelkästään lumiesteisiin. Toisinaan katolle kasautuneet lumikuormat jäätyvät yhtenäiseksi massaksi, jolloin mikä tahansa katon tai räystään uloke voi joutua satojen kilojen rasituksen kohteeksi.

Kestävät lumiesteet katolle

Lumiesteen avulla vältetään vahinkoja aiheuttava lumen siirtyminen ja hallitsematon putoaminen katolta. Näin suojataan sekä rakennusta että alla liikkuvia ihmisiä ja omaisuutta, esimerkiksi pysäköityjä autoja. Vesivek-lumiesteratkaisu on kaikkialla toimiva ja pitkäikäinen.

VARMA-tuoteperheen lumiesteiden alareunassa olevat uritukset mahdollistavat esteen asennuksen siten, ettei sen alta pääse jäälauttoja. Lisäksi nämä lumiesteet voidaan asentaa mahdollisimman lähelle räystästä, jolloin lumiesteen ja räystään väliin kertyvän lumen ja jään putoamisriski on minimoitu.

  • Patentoitu LP3-lumiesteprofiili, joka on vahvuudeltaan ja lumenpysäytyskyvyltään ensiluokkainen.
  • Varma-lumiesteet erityisesti yleisten kulkuteiden läheisyyteen.
  • Eri kattotyypeille omat kannakkeensa.
  • Oikeaoppinen mitoitus olosuhteet huomioiden.
Lumiesteen avulla vältetään vahinkoja aiheuttava lumen siirtyminen ja hallitsematon putoaminen katolta.
Lumiesteen avulla vältetään vahinkoja aiheuttava lumen siirtyminen ja hallitsematon putoaminen katolta.

Vesivek-kattoturva kestää

  • SFS/EN-normien mukaiset tuotteet ja asennus

  • Tavallista paksumpi kuumasinkitys

  • Huippuluokan pulveripolttomaalaus katon väreihin sopivaksi

  • Suunnittelu ja tarvikkeet aina katon erityispiirteiden mukaan

  • Yli 1500 tuotteen valikoima niin pientaloihin kuin suurkiinteistöihinkin

  • Asennus kautta maan yli 100 ammattilasien voimin

  • Ratkaisulle myönnetään täystakuu

Vesivekin valikoimista löytyy kattoturvatuotteita eri katoille oli sitten kyse lumiesteistä tai katon kulkuteistä. Vesivek-kattoturvatuotteet ja lumiesteet saatte takuuvarmasti asennettuna.

Huomio

Huomio

Määräyksetkin sen vaativat

Suomen Rakentamismääräyskokoelman mukaan katolla sijaitseville savupiipuille, ilmanvaihtolaitteille sekä muille säännöllistä käyntiä edellyttäville laitteille ja rakennusosille on järjestettävä tarkoituksenmukainen, katkeamaton kulkutie. Kattoturvatuotteita tarvitaan, jotta katolla voidaan liikkua turvallisesti.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vesivek Oy
Talo
kattoturvatuotteet
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

punainen katto valkoinen talo
Sadevesijärjestelmät
Kunnollinen sadevesijärjestelmä ei ole joukko räystäälle ripustettuja tavaroita, vaan pitkäikäinen ratkaisu talon suojaamiseksi sadevedeltä. Eri seinä- ja kattomateriaaleille ja eri runkorakenteille löytyy sopivat ratkaisut, kun hankintoja ei tehdä hätiköidysti.
punainen katto valkoinen talo
Sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet
Talosi tarvitsee toimivan sadevesijärjestelmänPuutteellinen sadevesijärjestelmä on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi suomalaisten kotien homevaurioihin. Katto kerää sadeveden räystäälle ja siitä seinän viereen niin, että esim. 1 m vuotuinen sademäärä kertautuu seinän vieressä viideksi metriksi. Mikäli tämä vesipatsas päästettäisiin vapaasti valumaan räystäsrakenteisiin, seinille ja perustuksiin, seuraisi vakavia kosteusongelmia. Sadevesijärjestelmän tehtävänä onkin kerätä tämä vesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä.
20071_3198.jpg
Vesivek-sadevesijärjestelmä
Sadevesijärjestelmän tehtävänä on kerätä sadevesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä. Puutteellinen sadevesijärjestelmä on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi rakennusten homevaurioihin.Kunnollinen sadevesijärjestelmä ei ole joukko räystäälle ripustettuja tavaroita, vaan pitkäikäinen ratkaisu talon suojaamiseksi sadevedeltä. Eri seinä- ja kattomateriaaleilla ja eri runkorakenteilla luotettava kiinnitys edellyttää eri asioita. Tämän vuoksi on sekä sadevesijärjestelmien että kattoturvatuotteiden asennus syytä jättää ammattilaiselle. Antamalla asennus ammattilaisille, saadaan takuu tuotteiden lisäksi myös asennukselle. Kuluttajalle merkitystä on nimenomaan asennustakuulla, pelkkä materiaalitakuu ei riitä.
20219_72267.jpg
Toimimaton ränni voi johtaa kosteusongelmiin
Kesän sade- ja ukkoskuurot pistävät katon ja erityisesti sadevesijärjestelmät koville. Ränneissä puutteelliset huollot näkyvät heti − hallitsemattomasti kouruista yli valuva vesi kastelee ulkoseinän ja sokkelin. Ongelman jatkuessa se altistaa rakennuksen kosteusvaurioille. Ennen kesän sateita on hyvä varmistaa, ettei sadevesijärjestelmät ole tukkiutuneet lehdistä, havuista tai muista roskista.
20175_49340.jpg
Kattoturvakatselmus takaa asukkaiden turvallisuuden
Vuosittain sattuu lukuisia vahinkoja, jotka johtuvat kattoturvatuotteiden puutteista tai niiden käytön laiminlyömisestä. Erityisesti putoava lumi aiheuttaa vaaratilanteita, jotka pahimmassa tapauksessa voivat vaatia ihmishenkiä. Vastuu kiinteistön turvallisuudesta on aina kiinteistön omistajalla.
20167_47085.jpg
Peltikouru vaihtui alumiiniin
Tamperelaisen As Oy Atalansalon hallituksen puheenjohtaja Petteri Niemelä vaikuttaa tyytyväiseltä. Vuonna 1986 rakennetun rivitalon alkuperäiset peltiset sadevesikourut on vaihdettu ruostumattomaan ja saumattomaan alumiiniratkaisuun.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton