• Etusivu
  • Rakentaminen

Kellariin kylpyhuone, askartelutila tai pelihuone?

Rakentajan toimitus
Päivitetty 29.04.2020
20196_58694.jpg

Olisiko nyt hyvä aika rakentaa pelihuone ja mediahuone? Oma kylpyläosasto? Rakenna kellariin vaikkapa käsityöverstas tai siirrä konttorisi kotiin. Pyykkitupa ja kodinhoitohuone siirtävät monet käytännön tehtävät kätevästi kellariin. Mahdollisuuksia on niin paljon kuin mielikuituksesi sallii.

Kellariin tuo lisätilaa, jonne voidaan rakentaa vaikka sauna.
Kellariin tuo lisätilaa, jonne voidaan rakentaa vaikka sauna.

Rakenna talosi kellarin päälle

Kellariratkaisuun päädytään usein kaavaehtojen, tontin ominaisuuksien tai lisätilan tarpeen vuoksi. Parhaimmillaan kellari on paljon muutakin kuin kylmä tai puolilämmin varastotila, sillä hyvin suunniteltu kellari tarjoaa kotiin laadukkaita lisäneliöitä – kokonaisen muunneltavan kerroksen verran.

Kellari on helpoin ja turvallisin tapa rakentaa talon alin kerros. Hinta/hyötysuhde on selkeä: perustus on joka tapauksessa tehtävä, rakensitpa puu-, hirsi- tai kivitaloa. Yhtä hyvin voit tehdä perustukseksi kellarin. Kellari on luja, eikä väliseiniä välttämättä tarvita - tilaa voi siis helposti muunnella haluamasi käytön mukaan. Ja jos joskus päättäisit luopua talostasi, kellari korostaa talosi jälleenmyyntiarvoa.

Lammi-kellari kaikkiin pientaloihin

Lammi-Kivitalot tarjoaa kellarin joka on helppo, nopea ja kustannustehokas. Se on vaivaton hankkia – saat kaiken tarvitsemasi yhdestä paikasta – ja se sopii myös omatoimirakentajalle. Lammi-Kivitalojen kellari on hyvä ratkaisu myös puu- tai hirsitalon rakentamista suunnitteleville.

Kellari on turvallinen – se on palamaton, kestää kosteutta ja on tiivis radonia vastaan. Kellari on myös luja: et tarvitse pakollisia väliseiniä, saat vapautta tilasuunnitteluun. Kellari on myös energiatehokas – sillä on erinomainen lämmöneristävyys, tiiviys ja massiivisuus.

20196_58693.jpg

Osakellari vai kokokellari?

Kellari rakennetaan joko kokonaan maan alle tai rinnetontilla rinnettä vasten. Kellarin mahdollisuuksia pohtiessasi kannattaa aloittaa miettimällä, millainen tonttisi on ja miten se vaikuttaa suunnitteluun. Voit tehdä osakellarin tai kokokellarin talosi alimmaksi kerrokseksi.

Riippuen tontistasi voit tehdä talollesi matalaperustuksen maanvaraisella tai tuulettuvalla alapohjalla, tai vaihtoehtoisesti kellarin. Kellari voi olla osa- tai kokokellari. Esimerkiksi rinnetontilla kellari antaa paljon uusia mahdollisuuksia.

Ammattitaitoinen rakennesuunnittelija auttaa tekemään yksityiskohtaisen suunnitelman sen mukaan, millaisia tiloja kellariin haluat.

Astu kellariin!
Astu kellariin!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Rakentaminen
perustukset
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20151_42023.jpg
Pidä radon poissa kodistasi
Keuhkosyöpää aiheuttava maasta tuleva radon voidaan poistaa sisäilmasta rakennustekniikan avulla. Säteilyturvakeskuksen selvityksen mukaan radonputkiston aktivointi eli radonputkistoon asennettavan huippuimurin käyttöönotto on tehokkain radonkorjausmenetelmä. Se alentaa radonpitoisuutta keskimäärin 75–94 prosenttia, parhaimmillaan yli 99 prosenttia.
201511_44936.jpg
Voiko talvella betonoida?
Betonointi kylminä vuodenaikoinaTalvisaikaan rakentaminen ja erityisesti betonointi voi olla todella haasteellista lähinnä kovien pakkasten vuoksi. Normaalisti talviajaksi lasketaan aika jolloin vuorokauden keskilämpötila laskee pysyvästi nolla-asteen alapuolelle. Käytännössä betonoinnin osalta ongelmien välttämiseksi on ryhdyttävä kuitenkin jo keskilämpötilan laskiessa alle + 5 asteen.Talvibetonoinnin ongelmia ovat erityisesti betonin liian nopea lämpötilan lasku joka aiheuttaa veden ja sementin reaktioiden hidastumista. Tällöin betonin jäätymislujuuden ja muotinpurkulujuuden saavuttaminen hidastuu. Ääritapauksessa betoni jäätyy ja vaurioituu ennen kuin jäätymislujuus on saavutettu eikä rakenne saavuta sille tarkoitettua lujuutta. Hitaampaan lujuuden kehitykseen kannattaa varautua tapauskohtaisesti lämpötilan ollessa + 10 astetta.
SafeDrying toimintaperiaate
Innovatiivinen kuivatusjärjestelmä Rakennusfysiikka-seminaarin palkintoehdokkaana
Tämän vuoden Rakennusfysiikka-seminaarissa jaetaan viidettä kertaa kosteusturvallisen rakentamisen palkinto. Yksi voittajaehdokkaista on SafeDrying-järjestelmä tutkimuksella "Kastuneen tiiliseinän kuivattaminen seinän sisään upottamalla asennetulla ilmakiertoisella kuivatusjärjestelmällä". SafeDrying on jo toista kertaa kuuden vuoden sisään ehdokkaana kosteusturvallisen rakentamisen palkinnon saajaksi.
miehet nostavat kipsilevyä kattoon
Kiinnitä rakennuslevyt liimavaahdolla
Levyjen kiinnitys seinille ja kattoon saattaa olla hankalaa - ruuvit putoilevat ja ruuviväännin painaa. Myös rakennusvaiheisten eristelevyjen esimerkiksi rossipohjalevyjen pitävä ja nopea kiinnittäminen askarruttaa. Uretaanivaahtoja työhön löytyy, mutta mikä niistä on luotettava ja pitää varmasti?
202010_67212.jpg
Perustamistavoista johtuvat kosteusongelmat voidaan korjata tehokkaasti sisäpuolelta
Helsingin Töölössä Apollonkadulla sijaitsevassa taloyhtiössä oli ollut haastavia kosteusongelmia kymmenien vuosien ajan. Kalliista korjauksista huolimatta ongelmat aina palasivat ja oikeaa korjausratkaisua ei löytynyt. Asunnon omistaja Tuomas Häme kuitenkin alkoi tutkimaan asiaa ja löysi lopulta sopivan ratkaisun ongelmaan.
20157_44024.jpg
Honka Savukvartsi on uutuusmalliston lippulaiva
Vantaan Kivistöön rakentuneelle Asuntomessualueelle nousi yhtenä kohteena Honka Savukvartsi. Pehmeämmät kriteerit, kuten terveellisyys, turvallisuus sekä ekologisuus ovat alkaneet viime vuosina nostaa päätään omakotitalorakentamisessa, nämä kriteerit tulevatkin hyvin esille Savukvartsissa.Oman haasteensa kaupunkirakentamiseen tuovat tonttien pienet koot sekä tiukat kaavamääräykset. Honka on ottanut mallistojaan kehittäessään huomioon myös taajama-alueille kotinsa rakentavat perheet tuoden heille vaihtoehdoksi modernit, terveelliset ja turvalliset hirsikodit. Painumaton Honka Fusion –hirsi antaa aivan uudet vapaudet kaupunkikotien suunnitteluun.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton