• Etusivu
  • LVI

Käytätkö tulisijaasi tehokkaasti?

Ota hyöty irti tulisijastasi tulikivi green-järjestelmien avulla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 19.09.2016
201411_41685.jpg

Tulikiven vesilämmitysjärjestelmän sydämenä toimii Tulikivi-tulisija.

Oletko uusimassa tai hankkimassa kotiisi tulisijaa? Nyt voit liittää tulisijasi W10-vesilämmitysjärjestelmään ja lämmittää takalla osan käyttövedestä tai hyödyntää lämpöenergian lattialämmityksessä. Näin sekä säästät lämmityskustannuksissa että jaat lämmön tasaisesti eri puolille taloa.

Tehokas ja älykäs Tulikivi Green W10-lämmitysjärjestelmä

Haluaisitko voida käyttää hyödyksesi osan tulisijan tuottamasta lämmöstä kotisi muussa vesikeskuslämmityksessä ja säästää näin kuluja?

Tulikivi Green W10-lämmitysjärjestelmällä se onnistuu, sillä järjestelmän avulla on mahdollista liittää tulisija luontevaksi osaksi kodin muuta lämmitysjärjestelmää.

Green W10 -lämmönsiirrinpaketteja on kahdenlaisia.
Green W10 -lämmönsiirrinpaketteja on kahdenlaisia.

Rakennusten energiatehokkuuden parantuessa vähenee samalla rakennusten kokonaislämmitystarve. Sekä matalaenergia- että passiivitaloissa voidaan kattaa tehokkaalla tulisijalla sekä toimivalla vesilämmitysjärjestelmällä merkittävä osa koko kodin lämmitysenergiantarpeesta. Näin voidaan siirtää tehokkaan tulisijan tuottamaa energiaa kodin eri tilojen lämmitykseen tai vaikkapa lämpimän käyttöveden tuottamiseen.

Vesilämmitysjärjestelmän sydämenä toimii Tulikiven tulisija, johon asennetaan lämmönsiirrinpaketti. Tulisija lämmittää sen runkoa kiertävissä putkissa kulkevan veden ja veteen siirretty lämpöenergia voidaan varastoida kombienergiavaraajaan. Varaajasta lämmin vesi on hyödynnettävissä esimerkiksi lattialämmitykseen.

Järjestelmä ei muuta tulisijan lämmitystapaa, vaan voit käyttää tulisijaasi kuten ennenkin. Takan pintalämpötilat ovat normaalia alhaisemmat, jolloin huonelämpötila säilyy miellyttävällä tasolla myös erittäin hyvin eristetyissä rakennuksissa.

Takka- ja aurinkolämpö sopivat vuorolämmitykseen. Takan säännöllinen lämmittäminen on luontevinta talvikaudella, jolloin lämmitysenergian tarve on suurin. Aurinkolämpö on tehokkain kevättalvella ja kesällä, jolloin tämän lämmön voi siirtää esim. kosteiden tilojen lattialämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tuottamiseen. Lämmönsiirrinpaketin lisääminen takkaan jatkaa sen vuotuista käyttöaikaa. Takan käyttöä voidaan jatkaa kauemmin keväällä ja tehokas lämmitys voidaan aloittaa aikaisemmin syksyllä asumisviihtyisyydestä tinkimättä.

Info

Info

Kiinnostuitko? Lue miten järjestelmä asennettiin rintamamiestaloon

Rintamamiestalossa oli vanha tulisija tullut tiensä päähän. Uusia vaihtoehtoja tutkittaessa kiinnostuivat remontoijat tulisijasta, jonka saisi osaksi lämmitysjärjestelmää. Tulikiven W10-lämmitysjärjestelmän avulla syntyi ratkaisu, jossa voitiin siirtää merkittävä osa tulisijan lämmöstä esimerkiksi kodin muuhun vesikeskuslämmitykseen.
Voit tutustua alla olevan linkin kautta, miten vesikiertotakka asennettiin.

Lue miten vesikiertotakka asennettiin rintamamiestaloon.
Voit myös tilata Tulikiven esitteen ja tutustua Tulikiven tulisijoihin.

Vaihda nyt helposti vanha takkasi uuteen

Ennen varsinaisen lämmityskauden alkua kannattaa vaihtaa vanha takkasi varaavaan Tulikivi-tulisijaan. Tee samalla selvää säästöä lämmityskustannuksissa - lisäksi kotisi pysyy lämpimänä vaikka myrskytuulet puhaltavat nurkissa.
Vanhan tulisijan purkaminen ei ole ongelma, sillä Tulikiven asiantuntevat asentajat ovat purkaneet sekä asentaneet takkoja jo vuosikymmenten ajan. Työn vaatimaa tietotaitoa siis löytyy.

Voit lukea lisää takkaremontin etenemisestä täältä!

20169_47380.jpg

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tulikivi Oyj
LVI
hormit
lämmitys
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73509.jpg
Uuden tulisijan hankkiminen - näin ostomatka etenee
Uuden takan hankkiminen vanhan takan tilalle tai ylipäätään takan hankkiminen, jos sitä ei ennestään ole tai sille ei ole edes hormia valmiina.Mistä lähtisi liikkeelle? Miten onnistuisi helpoiten hankinnassa? Ja millainen takka olisi sopivin?Mielessäsi pyörii varmasti monenlaisia kysymyksiä ja todennäköisesti olet jo pidemmän aikaa katsellut sopivaa takkamallia sekä vertaillut erilaisia malleja keskenään. Suunnitteluvaihe onkin yksi tärkeimmistä vaiheista takkaprojektissa. Takan valinnassa ratkaisevat makuasiat, käyttötarkoitus, käytettävissä oleva tila ja budjetti. Takkaunelmasi voidaan toteuttaa, vaikka kodissa ei olisikaan entuudestaan takkaa tai edes takkavarausta. Takan voi silti tehdä, kunhan sille löytyy oikea paikka.
20232_80792.jpg
Ecodesign-direktiivi: mistä on kyse, ja miksi siitä kannattaa kiinnostua?
Oletko kuullut puhuttavan Ecodesign-direktiivistä? Kyseessä on tulisijoja koskeva tuore ekosuunnitteluasetus, joka määrittelee uudelle myytävälle takalle päästövaatimukset sekä kuukausittaisen energiatehokkuuden minimirajan. Melkoinen direktiivi eikö, mutta mitä se tarkoittaa sinulle konkreettisesti?
20189_54730.jpg
Tunnelmallinen tuli paremmin esille
Olet varmaankin kuullut Tulikiven Karelia-mallistosta? Tämä kyseinen takkamallisto on nyt laajentunut uudella leveäluukkuisella takkamallilla, Saramolla. Saramo-takan vaakaluukku on levein mitä varaavista takoista löytyy, leveys on jopa 75 cm. Tähän uskomattoman suureen tulipesään voit laittaa hiillokselle kypsymään jopa pitkän lohifileen.
20223_65173.jpg
Muutamia syitä miksi takkaremontti kannattaa tehdä
Haaveiletko uudesta takasta ja katseletko takkakuvastoja? Oletko jo löytänyt unelmiesi takan? Syystä tai toisesta takkaremonttisi ei ole kuitenkaan edennyt. Takan vaihto mietityttää ja monenlaiset kysymykset pyörivät mielessä kuten, onko se iso ja työläs prosessi, mitä kaikkea joutuu tekemään itse ja maksaako remontti takan hinnan lisäksi jotain ylimääräistä? Takkaremontissa asiantuntijan kotikäynti säästää aikaasi ja lompakkoasi sekä pääset nauttimaan takkatulen loimusta nopeammin kuin uskotkaan.
20164_46342.jpg
Tutustu tulevaisuuden lämmitystapaan
Suunniteltaessa uutta kotia, kannattaa miettiä tulevan kodin lämmitystä kokonaisuutena. Usein kodeissa keskitytään vain yhteen lämmönlähteeseen, vaikka useamman lämmönlähteen yhdistelmällä saadaan aikaiseksi ratkaisu, jonka avulla voidaan säästää lämmityskustannuksissa.
20193_56948.jpg
Älysovellus auttaa takkapuita palamaan puhtaammin
Kotimainen keksintö automatisoi takan ilmanoton ja estää tahattoman ylilämmittämisenPuun pienpolton päästöistä on käyty vilkasta keskustelua. Takan puhtaaseen palamiseen voi vaikuttaa sillä, miten ilmaa päästetään tulipesään palamisen eri vaiheissa. Harva kuitenkaan jaksaa tai osaa vahtia ilmansäädintä riittävän tarkkaan. Tulikivi on kehittänyt ratkaisuksi Senso-takkaohjaimen, joka automatisoi takan ilmanohjauksen. Ilmansäädin liikkuu automaattisesti palovaiheiden mukaan ja varmistaa sopivan ilmamäärän. Järjestelmän sähköinen ohjaus toimii takkaan asennettujen mittausantureiden avulla. Takkaohjaimeen kuuluu lisäksi älylaitesovellus, joka neuvoo käyttäjää lämmittämään oikein. Se kertoo, milloin puuta kannattaa lisätä ja milloin lämmittäminen kannattaa lopettaa. Senso-takkaohjaimen voi asentaa Tulikiven Karelia-sarjan varaaviin takkoihin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton