• Etusivu
  • Sisustus

Casa Design -lattia piristää vanhan kodin ilmettä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 29.10.2015
201410_41506.jpg

Uusi lattia raikasti ja vaalensi olohuoneen ilmeen heti.

Casa Design -lattia Paraisille

Paraisilla asuva lapsiperhe päätti ryhtyä remonttipuuhiin vanhan talon sukupolvenvaihdoksen yhteydessä. Muistona 90-luvulta olevat sisäpinnat haluttiin tuoda 2010-luvulle. Uuden kodin lattioihin valittiin tyylikäs weber.floor CASA Design -lattia.

Omakotitalo Paraisilla käy läpi perusteellista muodonmuutosta. Laivan kapteenina työskentelevä Tony Lindholm kunnostaa vanhempiensa vanhaa taloa kodiksi perheelleen. Lindholmin perheeseen kuuluu vaimo Micaela Sundström sekä pariskunnan tytär. Projektin yhteydessä talon koko ensimmäinen kerros uusitaan ja rakentamaton toinen kerros otetaan käyttöön.

Toiveina raikkaus ja vaaleus

Remontin lähtökohtana oli saada vuonna 1997 rakennettuun taloon modernimpi ja raikkaampi ilme sekä selvästi vaaleampi väriskaala. "Kylmä vintti on otettu käyttöön, ja yläkertaan vie nyt modernit portaat. Keittiö, kodinhoitohuone ja wc saavat myös kasvojenkohotuksen. Seinät on maalattu vitivalkoisella, joka heijastaa valoa paremmin kuin vanha maalipinta. Vanha tulisija on myös saanut uuden ilmeen", Tony kuvailee remonttia. Tässä vaiheessa urakkaa lattiat ovat valmiita ja yläkertakin levyvalmis, mutta alakerta, keittiö ja wc vaativat kuulemma vielä viimeistelyä.

Kotinsa lattiamateriaaliksi perhe päätti valita weber.floor CASA Designlattian. Pariskunta kertoo ihastelleensa sisustuslehdissä näkemiään betonilattioita jo pidemmän aikaa. "Kun kuulimme, että Weber on lanseeraamassa uuden tuotteen, herätti se kiinnostuksemme. Värivaihtoehdot olivat miellyttävät, ja asennus nopeaa", Tony perustelee perheen lattiavalintaa.

Klinkkeri ja kellastuneet parketit pois

Talossa oli ennen remonttia klinkkerilattiat ja kellastuneet parketit muistona 90-luvulta. Uutta CASA Designlattiaansa pariskunta kuvailee tyylikkääksi ja helppohoitoiseksi. Parasta uudessa lattiassa on heidän mielestään juuri ulkonäkö. Pyydettäessä vertailemaan uutta lattiaansa vanhaan, pariskunnan kommentti kertoo yhdellä sanalla kaiken: "Stylish!" he hihkaisevat ytimekkäästi.

Tyytyväisenä myhäilevä perhe pääsee muuttamaan uudistuneeseen kotiinsa parin kuukauden sisällä. Remontti on tähän mennessä sujunut hienosti ilman yllätyksiä. Tällä kertaa Tony ei kuulemma osallistu varsinaiseen tekemiseen itse, vaan suurimmaksi osaksi työn tekee erikseen palkattu porukka. Suunnitelmien mukaan edistynyt remontti onkin pitänyt perheen tunnelmaa innostuneena. "Lopputulos näyttää olevan juuri niin hyvä kuin alussa ajattelimmekin", he kuvailevat fiilistään.

CASA Designlattian asennusohje

201410_41507.jpg
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Sisustus
lattiat
sisäkatto
tasoitus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20233_81142.jpg
Kolme valintakriteeriä lattiatasoitteelle
Sisäilman laatua arvostetaan liian vähän. Niin kauan kaikki on kunnossa eikä asiaa ajatella, kun ongelmia ei ole. Mutta kun ongelmat ilmaantuvat, alkaa kuumeinen mietintä, mistä ne johtuvat.Tutkimusten mukaan vietämme yli 90% ajastamme sisätiloissa. Tästä syystä sisäilmaan ja varsinkin sen laatuun on kiinnitettävä huomiota.
20198_59420.jpg
Estä sisäilmaongelmia syntymästä lattiaratkaisun avulla
Koti, on se sitten vielä rakenteilla tai jo aktiivisessa asuinkäytössä, on monelle oma turvapaikka. Siellä pitää voida viihtyä ja sen pitää olla turvallinen. Weber selvitti tutkimuksessaan rakennusten vaikutusta ihmisten hyvinvointiin.
20205_64632.jpg
Historiallinen Kakolan vankila muuttui asunnoiksi - katso kuvat
Historiallisen vankila-alueen saneeraus laadukkaiksi asunnoiksi ja palveluiksi sai sujuvuuttasaman valmistajan tuoteperheistä, joiden yhteensopivuus on testattu. Kotimaiset rakennusmateriaalit kestävät myös pitkällä tähtäimellä.
20191_55814.jpg
Tiedätkö, millä laastilla kiinnität laatat?
Weberin laajasta kiinnityslaastivalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto eri käyttökohteisiin. Laaja valikoima ja selkeät pakkaukset helpottavat työskentelyä. Tiiviit muovipakkaukset mahdollistavat kiinnityslaastiemme kuljettamisen ja varastoimisen myös vaihtelevissa olosuhteissa.
20209_66399.jpg
Onnistunut lopputulos palkitsee uutteran rakentajan
Vuoden 2020 Asuntomessualueella Tuusulassa seisoo vankka, vaaleaksi rapattu kivitalo. Kaikessa vähäeleisyydessään tässä kodissa on jotain, joka kutsuu luokseen ja kurkistamaan sisään.Tässä on koti, joka on rakennettu oikealle perheelle, paikaksi, jossa on hyvä olla ja elää. Ovesta sisään astuttaessa aistii ensimmäisenä raikkaan vaaleuden sekä tilantunteen. Vastapäisellä seinällä oleva ruokailutilan suuri ikkuna johdattelee katsetta yhä edemmäs. Mitä kaikkea tämä koti pitääkään sisällään?
20198_59420.jpg
Pientalo ansaitsee arvoisensa lattian
Mitä ominaisuuksia sinä arvostat kotonasi? Raikasta sisäilmaa, lämpömukavuutta, kodikkuutta, hyvää ääniympäristöä, turvaa… Ainakin osa näistä luultavasti lukeutuu listaasi. Lattialla on merkittävä vaikutus kaikkiin näihin – ei siis ole samantekevää, minkälainen lattia kotonasi on. Olemme perinteisesti usean vuosikymmenen ajan tottuneet näkemään Weberin Plaano-lattioita esimerkiksi kerrostalo-/julkisessa rakentamisessa ja pientalojen välipohjarakenteissa. Nyt nämä kestävät ja luotettavat Plaano-ratkaisut ovat saatavilla myös pientalojen maanvaraisiin lattioihin! Plaano Pientalolattiat on suunniteltu lähtökohtaisesti siten, että ihmisille voidaan tarjota mukavaa, terveellistä ja turvallista elämistä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton