• Etusivu
  • Talo

Keittiön valinta ja asennus

Rakentajan toimitus
Julkaistu 21.10.2014
201410_41369.jpg

Alakaapeiksi valittiin A la Carten Festa-ovimalli.

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Keittiötoimittajaa emme edes joutuneet miettimään, sillä Keittiömaailma oli varma valinta. Minulle oli melkolailla selvää millaisen keittiön haluaisin, mutta ovimallin valinta olikin sitten haastavampi juttu. Olin ensin aivan varma, että haluaisin uuden raamikeittiön ja sellainen meille ensin piirrettiinkin, mutta sitten ongelmaksi muodostui oven sävy. Halusin ehdottomasti valkoiset raamit, sillä minun päässäni se oli ainoa oikea vaihtoehto.

Tasoksi olimme valinneet harmaan tammilaminaatin ja minusta mikään valmis maalisävy ovissa ei toiminut tuon tason kanssa. Tilasin jopa värimalleja erilaisista harmaansävyistä, mutta jokainen niistä näytti aina jossain valossa punertavan, joten en kerta kaikkiaan uskaltanut ottaa riskiä.

Keittiöön pastellinvihreä retrojääkaappi

Toinen keittiön ilmeeseen suuresti vaikuttava tekijä oli valitsemamme jääkaappi. Halusimme hankkia keittiöön pastellinvihreän retrojääkaapin. Tuon maalisävyn lisäksi mietin, että tulisiko raamikeittiön kanssa keittiöön liikaa yksityiskohtia, jolloin tuo ihana jääkaappi ei pääsisi oikeuksiinsa. Kaiken pohdinnan, kääntämisen ja vääntämisen jälkeen päätin hylätä raamikeittiön ja valita täysin valkoiset ovet.

Keittiöön tulee myös ihana pastellinvihreä retrojääkaappi.
Keittiöön tulee myös ihana pastellinvihreä retrojääkaappi.

Ei vetimiä oviin

Valitsin alakaappeihin Festa-oven vedinuralla, sillä en halunnut erillisiä vetimiä. Yläkaappeihin valitsin sileän maalatun valkoisen oven myöskin ilman vedintä. Valkoisten ovien ansiosta suunnittelin välitilaan jääkaapin kanssa saman sävyisen laatan. Suurimmaksi murheeksi keittiön suunnittelussa muodostui mikro. Mikrolle ei tuntunut löytyvän ollenkaan sopivaa paikkaa ja se tuntui rikkovan kaapiston linjaa. Onneksi on keksitty yhdistelmälaitteita ja niinpä meille on tulossa liesituuletinmikro.

Klikkaa kuvaa ja katso kuvat keittiön asennuksesta

2455_648895924_201410991943.jpg
Uusien keittiökaappien runkoja sovitellaan paikoilleen.
Talo
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20194_57130.jpg
Onko aika päivittää vanha talotuuletin? - tutustu ratkaisuihin
Talotuuletin on erityisesti 80- ja 90-luvulla rakennetuissa taloissa käytetty poistoilmalaite, jolla toteutetaan asunnon koneellinen poistoilmanvaihto. Käytännössä se on puhaltimella varustettu liesikupu, johon on yhdistetty poistoilmakanava esim. kylpyhuoneesta. Se poistaa ilmaa liesikuvun kautta keittiöstä sekä asunnon muista tiloista. Korvaava ulkoilma virtaa asuntoon ulkoseinissä sijaitsevista raitisilmaventtiileistä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20187_54072.jpg
Aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön
Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.
20238_82812.jpg
Huolellinen suunnittelu on onnistuneen keittiön perusta
Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.
202110_72959.jpg
Näin teet keittiöstä käytännöllisemmän
Käytännöllisen keittiön peruspilareita ovat riittävä työskentely- ja säilytystila, optimaalisesti sijoitetut paikat vesipisteelle, tärkeimmille kodinkoneille, pistorasioille ja valaistukselle sekä oikein valitut materiaalit, jotka on helppo pitää puhtaina. Kun varaat kunnolla aikaa keittiön toiminallisuuden suunnitteluun, säästät aikaa myöhemmin.
20214_70362.jpg
Miksi keittiöremontti kannattaa tehdä putkiremontin yhteydessä?
Talon iän karttuessa erilaiset remonttitarpeet kilpailevat toteutusjärjestyksestä. On kuitenkin hyvä muistaa, että moni remontti kannattaa yhdistää. Yksi tällainen remonttipari on keittiö- ja putkiremontti. Putkiremontti edellyttää vähintäänkin osittaista keittiön purkamista. Kaikessa tärkeydessään putkiremontti on myös hieman tylsä, koska mitään uutta ilmettä ei ole tarjolla. Näiden yhdistäminen tekee tylsästä putkiremontista innostavan, uuden keittiön odotuksen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton