• Etusivu
  • Talo

Talviasuttava huvila - mökkeilyä kuin kotona

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Julkaistu 21.10.2014Päivitetty 22.10.2014
201410_41359.jpg

Talviasuttava huvila on tunnelmallinen.

Jokaisella meillä on oma mansikkapaikkamme - toisilla keskellä kaupunkia, toisilla rauhallisemmassa paikassa, kenties kotikonnuilla.

Lomia ripotellaan usein pitkin vuotta, jotta päästään talvella nauttimaan hankien hohdosta. Talviasuttavassa mökissä nautit sekä kesän kauneudesta että talven pakkasista.

Taidokkaasti suunniteltu huvila maastoutuu sulavasti kaikenlaiseen ympäristöön. Kastellin Täyslämpimiä huviloita on eri kokoisia ja mallisia jokaiseen niemeen, notkoon ja saarelmaan sekä myös tunturiin. Huvilan rakentaminen käy haluttaessa hyvinkin ripeästi - toimitus- ja asennussisällön saat räätälöidä itse.

Tilaa ilmainen esite Kastelli-huviloista ja -taloista

Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-huviloista

Täyslämmin Kastelli-huvila on kuin luotu myös vaativien tunturikohteiden rakentamiseen. Tunturioloihin suunnitelluissa huviloissa on huomioitu erityisesti hiihtoharrastajien tilavaatimukset; katetut terassit, välinevarasto, eteisessä tilaa monoillekin, kuivaustila heti sisäänkäynnin yhteydessä jne. Toimivassa ja tasokkaasti varustellussa huvilassa on mukava viettää vapaa-aikaa perheen ja ystävien parissa. Rauhoittavan luonnon keskellä myös mahdollinen etätyö maistuu. Kastellissa huvilaelämä on parhaimmillaan!

Täyslämmintä huvilaelämää

Kastellin suositut Täyslämpimät huvilat on suunniteltu ja rakennettu ympärivuotiseen loma-asumiseen. Kaikkien Kastelli-huviloiden lämpimyys, mukavuus ja huolettomuus ovat omakotitalon tasoa. Täyslämmin rakenne pitää lämmön sisällä, säästää energiaa eikä kovakaan tuuli tai pakkanen pääse sisälle pilaamaan lomatunnelmia.

Kastelli-Huvilan painumaton seinärakenne on saumattomuutensa ja liikkumattomuutensa vuoksi ihanteellinen alusta erilaisille pinnoitteille. Kosteiden tilojen liikkumaton ja tasainen seinäpinta tehdään kipsilevyillä tai tiilestä muuraamalla. Se on paras ja turvallinen alusta myös kaakelilaatoille. Jos sisustajan haaveissa on perinteistä hirsitunnelmaa, sekin onnistuu Kastellin laadukkailla hirsipaneeleilla.

Tiira
Tiira
Merihenkisen Tiiran persoonalliset ikkunat kohoavat korkealle ja päästävät luonnon maisemat ja vuodenaikojen värileikit jännittävästi oleskelutiloihin. Sisätilat ovat paitsi valoisat myös yllättävän muhkeat; suuri tupakeittiö/olohuone, makuuhuone, sauna ja pukuhuone sekä monikäyttöinen parvi, josta käynti parvekkeelle. Terassilta pääsee tilavaan varastoon, jossa voi säilyttää ulkoiluvälineitä.

Tupatunnelmaa Siimes-huvilalla

Jos haluat huvilaltasi tupatunnelmaa, saunatunnelmaa ja rauhallisia lepohetkiä, niin Kastellin Siimes on silloin oikea valinta. Kastellin uutuushuvila täyttää nämä huvilahaaveet täydellisesti ja ympäri vuoden.

Siimes-huvilan selkeä arkkitehtuuri sopii suomalaiseen luontoon. Reilujen, eri suuntiin avautuvien ikkunoiden kautta huvilaan tulvii valoa kaikkina vuodenaikoina.

Reilun kokoinen tupakeittiö laajenee kesäaikaan joustavasti terassille, jonne on toinen suora yhteys myös saunatiloista. Makuuhuoneet erottaa toisistaan avara eteinen, joka yhdistyy mukavasti osaksi oleskelutiloja. Laadukkaaseen huvilaelämään kuuluu tietysti kodinhoitohuone, jossa on reilut tilat pyykinkäsittelylle ja myös pukeutumiselle.

Kastellin Siimes-huvila (Siimes 70: 2 mh, tupak, khh, sauna, kh ja wc) peruspakettina maksaa 33 628 €. Viittä vaille valmiina paketin saa 93 851 €:n hintaan.

Uudet Luonto-huvilat

Uuden huvilamalliston suunnittelussa täyslämpimän huvilan mukavuus ja luontoystävällisyys on yhdistetty huvila-asumiseen uudella tavalla.

– Tiivistin asumistilat tehokkaisiin neliöihin, jolloin lämmitettävää alaa jäisi mahdollisimman vähän ja energiaa säästyy, kertoo Luonto-huvilan suunnitellut arkkitehti Erkki Eskelinen. – Huvila on kuitenkin nelioitään suurempi, sillä se laajenee katetulle terassille, josta lasitettuna tulee uudenlaista, mukavaa ja luontoa lähellä olevaa oleskelutilaa. Ideana on, että osa huvilasta voidaan myös jättää pienemmälle lämmölle tilantarpeen mukaan. Laajojen ikkunoiden ja oleskeluterassien ansiosta huvila-asukkailla on ympäri vuoden kiinteä yhteys luontoon. – Luonto-huvila elää kuin luonto itse – käyttäjiensä tarpeiden ja vuodenaikojen mukaan, kuvailee arkkitehti Erkki Eskelinen Luonto-huviloita.

Luonto 55 (oh, k, mh, vh, saunatupa) on peruspaketti hinnaltaan 42 771 € ja Viittä vaille valmiina 103 426 €.

Hintaesimerkkejä Kastelli-huviloista

- Tiainen (mh, tupakeittiö, parvi, sauna 44 m²) peruspakettina 31 572 €
- Savotta 50/59 (2 mh, tupakeittiö s, 59 m²) peruspakettina 31 253 €, viittä vaille valmiina 92 843 €
- Saarelma (2 mh, tupak, kirjastoh, parvi, khh, s, 101 m²) peruspakettina 62 300 €
- Valokaari I (2 mh, oh, k, aula, s, saunatupa ja kuisti, 116 m²) peruspakettina 55 513 €, viittä vaille valmis 147 430 €

Tutustu Kastellin huvilamallistoon ja -hinnastoon

Kastelli-Talot Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
Kylpyhuoneessa ruskeat laatat ja led-valaistus
Kosteiden tilojen valaistussuunnittelu - muista nämä
Kylpyhuone ei ole vain peseytymistä varten. Siellä rentoudutaan ja virkistäydytään arjen huolista. Hyvin suunniteltu kokonaisuus ja oikeanlainen valo auttavat luomaan tilaan rentouttavan tunnelman. Tehokkaalla yleisvalasituksella on väliä siivouksen kannalta, mutta myös tunnelma on tärkeä.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Virheseuraamukset vanha
Ostaja ei saa vedota virheeseen, ellei hän ilmoita virheestä ja siihen perustuvista vaatimuksistaan myyjälle kohtuullisessa ajassa siitä, kun hän havaitsi virheen tai hänen olisi pitänyt havaita. Myyjän on ilmoitettava virheestä viimeistään kahden vuoden kuluessa siitä, kun asunnon hallinta on hänelle luovutettu. Kahden vuoden määräaikaa ei sovelleta, jos myyjänä on elinkeinoharjoittaja.Ostajalla on oikeus vedota virheeseen myöhemminkin, jos myyjä on menetellyt törkeän huolimattomasti, kunnianvastaisesti tai arvottomasti.
20111_24020.jpg
Mistä kellareiden ongelmat syntyvät
Kellareiden sisä- ja ulkopuolinen kosteusrasitusKarkeasti jaettuna kellarien ongelmat johtuvat kahdesta syystä: alkuperäisen rakenteen puutteista nykyiseen vaatimustasoon nähden tai asiantuntemattomista korjauksista. Kosteus-, laho- ja homevaurioita esiintyy usein tiiviiden pintamateriaalien taustapuolella ja puuosissa.Rintamamiestalojen kellarien rakenteet ovat yksinkertaisia. Seinärakenteet on pinnoitettu vesihöyryä läpäisevillä materiaaleilla ja maasta tuleva kosteus pääsee vapaasti haihtumaan kellaritilaan. Vuosikymmenten myötä kellaritiloille asetettavat tekniset ja viihtyvyysvaatimukset ovat kasvaneet, samoin mm. kosteusrasitus on lisääntyneen vedenkäytön myötä kasvanut jopa monisatakertaiseksi.Vanhojen rakenteiden ominaisuudet eivät enää vastaa muuttuneita vaatimuksia. Myös rakenteiden vaurioituminen kuten pakkasrapautuminen tai materiaalin tekninen vanheneminen voivat aiheuttaa riskejä ja ongelmia. Näin voi olla esimerkiksi vanhuuttaan kovettuneiden ja halkeilleiden bitumieristeiden kohdalla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton