• Etusivu
  • Rakentaminen

Oletko jo tutustunut Hongan vapaa-ajan uutuuksiin?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Julkaistu 21.10.2014
201410_41366.jpg

Valo

Hongan lomakotimallisto tarjoaa valmiita vaihtoehtoja sekä modernin että perinteisemmän ystävälle. Valmiista mallista on kuitenkin mahdollista muokata yksilöllinen kokonaisuus yhdistelemällä useita malleja keskenään. Vaihtoehtona on myös luoda jotain ihan täysin uutta ja uniikkia.

Makupaloja uusista upeista saunamökeistä ja huviloista

Dyyni-sauna

sopii kumppaniksi modernille huvilalle. Ensi-esittelynsä Dyyni-sauna sai yhdessä

Dyyni-huvilan

kanssa Loma-asuntomessuilla Kalajoella.


Isojen ikkunapintojen ystävälle soveltuu

Puolikuu-saunamökki

. Valon ystävälle löytyy myös huvilamallistosta

Sirius

, jonka suuri lasiseinä tuo valoa koko mökkiin. Hongan Fusion –hirsi mahdollistaa suuret lasipinnat sekä erilaiset materiaalit saunamökkiin.


Monen huvilan pariksi soveltuva Rantakalliomallisto antaa vaihtoehtoja useaan erikokoiseen saunamökkiin. Voit yhdistää Rantakallio-saunan esimerkiksi

Merituuli-huvilaan.

Tutustu myös Hongan muihin malleihin:
Täältä pääset tutustumaan muihin saunamökkeihin.
Täältä pääset tutustumaan muihin huviloihin.

Dyyni-sauna
Dyyni-sauna
Dyyni-huvila
Dyyni-huvila
Puolikuu
Puolikuu
Sirius
Sirius
Rantakallio
Rantakallio
Merituuli
Merituuli

Muutaman helpon askeleen avulla kohti haaveiden lomakotia

  • Vietä aikaa tontilla. Tutustu ympäristöön ja mieti mitä kannattaa säilyttää ja mitä raivata pois. Samalla näet myös miten huoneet kannattaisi sijoittaa, jotta luonnonvalon saisi hyödynnettyä parhaiten.
  • Muista, että lomakoti rakennetaan juuri sinua ja perhettäsi varten. On tärkeää, että se on ratkaisuiltaan toimiva juuri teidän näkökulmastanne. Ajatukset tulisi suunnitteluvaiheessa tuoda rohkeasti esille, ei ole olemassa vain yhtä ratkaisua.
  • Kerää kuvia ja ideoita lehdistä ja internetistä. Yksi kuva voi kertoa jopa enemmän kuin tuhat sanaa.
  • Älä mieti vain tätä hetkeä, mieti myös tulevaa. Riittääkö nyt suunniteltu tila myös tulevaisuudessa? Hyvin suunniteltu lomakoti mukautuu moniin tarpeisiin.
  • Pidä mielessäsi todellinen tilantarve. Pienen perheen lomakodissa ei tarvitse löytyä makuusijaa kaikille sukulaisille. Mikäli perheesi rakastaa järjestää erilaisia illanviettoja, panosta keittiöön sekä ruokailu- ja oleskelutiloihin.
  • Tarvitsetko kaiken kerralla? Aloitatko esimerkiksi saunamökistä ja laajennat myöhemmin rakennuskantaa myös erilliseen päärakennukseen.
  • Ota rennosti. Asiantunteva suunnittelija on apunasi pulmatilanteissa.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200810_13484.jpg
Rohkea aluevaltaus
Neljä suomalaista rakennusyritystä teki rohkean päätöksen toteuttaa markkinointikonseptina suomalaistyyppiset asuntomessut Kymlenossa, joka sijaitsee Pietarista 25 km koilliseen, reilun tunnin ajomatkan päässä. Messujen startti viivästyi kuukauden verran, mutta nyt messut ovat avoinna vielä marraskuun puoliväliin saakka. Alueella on kaikkiaan 26 asuntoa, joista 12 on avoinna messuvieraille.
201312_37350.jpg
Hirsirakennuksessa korkeatasoinen asuinmukavuus
Hirsi on ikivanha rakennusmateriaali, jonka käytölle on monta perusteltua syytä. Massiivipuu tasaa kodin ilmankosteutta jo luonnostaan, jolloin huoneilma ei ole liian kuiva tai kostea. Tuloksena on terveellinen koti, jossa on hyvä sisäilma, miellyttävä akustiikka ja kosteusturvalliset rakenteet. Samalla hirsitalo on pitkäaikainen ja kestävä valinta myös tuleville polville.Tutustu Hongan laajaan valikoimaanJätä yhteydenottopyyntö Hongan edustajalle
201312_37422.jpg
Hirrestä unelmiesi koti suunnittelupalvelun avulla
Moderni vai perinteinen? Valmiilta markkinoilta ei aina löydy juuri sitä omaa unelmien kotia –mikä silloin avuksi? Suunnittelupalvelun avulla saat luotua haaveidesi kodin yhdistelemällä eri malleja tai kokonaan oman ja täysin uniikin, juuri itsesi näköisen kodin. Haaveilu on siis sallittu.Suunnittelun lähtökohtana on yleensä omien yksilöllisten tarpeiden kartoitus. Perheen koko, harrastusten vaatimat tilatarpeet ja rakennuspaikan tuomat mahdollisuudet. Kun teet suunnittelusopimuksen Honka-myyjän luona, voit olla varma että perheesi koti on yksilöllinen ja tarpeitanne vastaava pitkäikäinen koti.Tutustu Honka-hirsitalojen laajaan valikoimaan
ssab greencoat
Painuneet perustukset
Tulevaisuudessa pientalorakentaminen tulee sijoittumaan yhä enemmän sellaisille alueille, joissa teknisesti luotettava perustaminen edellyttää paalujen käyttöä. Paaluja on pientalorakentamisessa perinteisesti totuttu käyttämään ainoastaan sellaisissa pohjasuhteissa, joissa maaperä on siinä määrin kokoonpuristuvaa, että maan varaan perustaminen ei tule kysymykseen. Ennustetusta ilmastonmuutoksesta johtuva kuivuuden lisääntyminen kesällä voi aiheuttaa pohjaveden alentumista ja odottamattomia painumia maanvaraisesti perustetuissa rakennuksissa.Lisääntyvät syys- ja talvisateet aiheuttavat puolestaan suurempia kosteusrasituksia alapohjarakenteisiin, joiden hallinta edellyttää ryömintätilan hyvää tuulettumista. RR-teräsperustus on kantavuudeltaan luotettava ja kosteusteknisesti moitteetta toimiva pientalon perustusratkaisu kaikkiin maaperäolosuhteisiin, myös kalliolle perustettaessa.Jätä yhteydenottopyyntö teräspaaluistaJätä yhteydenottopyyntö energiapaaluistaTilaa veloitukseton esite teräspaalutuksesta
20159_44313.jpg
Rintamamiestalon ilmanvaihto kuntoon
Rasimusten rintamamiestaloon asennettiin Velco-korvausilmaventtiilit tänä kesänä. Asukkaat muistelivat, ettei talossa ole aiemmin ollut korvausilmalle mitään luukkuja tai venttiileitä. Ilma on vaihtunut asukkaiden tuulettaessa ja rakennevuotoina niin seinien kuin kellarinkin kautta. "Entiset ikkunat eivät olleet läheskään näin tiiviitä ja ilmaa kyllä pääsi virtaamaan ikkunoiden raoista", toteaa Maija. Vuosien saatossa taloa on remontoitu useampaan otteeseen ja ikkunatkin on vaihdettu tiiviimpiin, näin olleen korvausilman saanti ei ole ollut kovin hallittua ja raikasta ilmaa ollaan saatu vain tuulettamisen avulla."Ilmanvaihtoon liittyvät asiat ovat välillä käyneet mielessä, mutta korjaustoimenpiteisiin ei oltu ryhdytty ennen tätä kesää", kertoi Eino Rasimus. Nyt ilmanvaihtoa päätettiin parantaa pojan aloitteesta, joka kävi venttiilit myös asentamassa. Asentaminen kävi helposti ja nopeasti, eikä vaatinut muita työkaluja kuin porakoneen ja siihen sopivan kokoisen rasiaterän. Uudet venttiilit eivät myöskään olleet kovin kalliit, joten ne olisi voinut hankkia jo paljon aiemmin.Venttiilien asentaminen
20215_70476.jpg
Ekologista säästöä kauko­lämpötalon lämmitykseen - tutustu hybridi­ratkaisuihin
Kaukolämmön ja lämpöpumppulämmityksen parhaat puolet yhdistämällä taloyhtiössä voidaan siirtyä ekologisempaan lämmitykseen, joka säästää luonnon lisäksi rahaa. Hybridijärjestelmät NIBE reHEAT ja NIBE airHEAT voivat pienentää vuosittaisia lämmityskuluja jopa neljänneksellä. Lämmitysjärjestelmän automatiikkaan on mahdollista liittää myös NIBE-aurinkosähköpaneelit, jolloin omalla sähköntuotannolla saadaan lämmityskustannuksia entistäkin pienemmiksi. Koko järjestelmä on valmiiksi mietitty kokonaisuus ja tulee yhdeltä toimittajalta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton