• Etusivu
  • Energia

Langaton valonkatkaisija, jonka voit sijoittaa sinne minne haluat

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö ABB Oy
Päivitetty 19.10.2023
20148_40445.jpg

Langattomalla järjestelmällä voidaan luoda myös tilanneohjauksia, kuten esimerkiksi lukemiseen tai televisionkatseluun sopiva.

Langattomat painikkeet eivät vaadi johdotusta, joten ne voidaan täysin vapaasti sijoittaa haluttuihin paikkoihin ruuvaamalla tai tarralla. Saat katkaisijan tai säätimen halutessasi vaikkapa koristelasiseinään, sängyn päätyyn tai kirjahyllyn kylkeen.

Langattomat painikkeet soveltuvat sekä uusiin taloihin että remonttikohteisiin, ja niillä saadaan helposti lisättyä ohjauksia tarpeen mukaan. Niiden toiminta perustuu radiotaajuustekniikkaan, ja käyttöön tarvittava virta tulee painikkeen sisällä olevasta paristosta. Paristo on tavallinen nappiparisto jota on yleisesti saatavilla, ja se kestää normaalikäytössä noin 5 vuotta.

Tilaa ABB asennuskalusteet -esite Esitepalvelusta

Ei ihan tavallinen katkaisija – kytke kerralla enemmän

Langattomia ohjaustuotteita

voidaan käyttää muun muassa valaistuksen kytkemiseen ja säätämiseen ja kaihdinten ohjaukseen. Langaton ohjaus mahdollistaa myös niin sanotut tilanneohjaukset, eli esimerkiksi kotona/poissa-toiminnon tai erilaiset valaistustilanteet.

Kotona/poissa-kytkin on hyödyllinen toiminto esimerkiksi eteisessä tai makuuhuoneessa: Yhdellä painikkeella saadaan sammutettua koko talon valot kotoa lähdettäessä tai nukkumaan mentäessä.

Valaistustilanteita voi olla myös tarpeen tehdä esimerkiksi television katseluun, lukemiseen tai siivoukseen.

Tilanneohjauksiin voidaan myös yhdistää muita toimintoja: Kaihtimet ohjataan sopivaan asentoon luonnonvalon päästämiseksi sisään tai häikäisyn estämiseksi, ja tietyt pistorasiat päälle tai pois laitteiden ohjausta varten.

Langattomia tuotteita löytyy mm. valaisinten säätöön, verhojen ja kaihdinten ohjaukseen ja liikkeentunnistukseen. (klikkaa kuva suuremmaksi)
Langattomia tuotteita löytyy mm. valaisinten säätöön, verhojen ja kaihdinten ohjaukseen ja liikkeentunnistukseen. (klikkaa kuva suuremmaksi)

Onkohan ikkunat kiinni ja ovet lukossa? Tarkista yhdellä vilkaisulla!

RF-järjestelmään on saatavissa myös antureita, joilla pystytään valvomaan ikkunoiden ja ovien tilaa. Ne lähettävät pienelle LED-näytölle tietoa siitä ovatko ne lukossa tai ylipäätään kiinni. Tiedolla voidaan myös ohjata huoneen lattiatermostaattia, joka kytkee lämpötilanpudotuksen päälle jos ikkuna on jäänyt auki. Näin säästytään turhilta lämmityskuluilta.

Pihan liiketunnistin myös ilman kaapelointia

Automaattisia ohjauksia on mahdollista toteuttaa käyttämällä RF-liiketunnistinta. Esimerkiksi pihavalot saadaan syttymään yhden tai useamman liiketunnistimen havainnon perusteella. Paristokäyttöinen liiketunnistin ei tarvitse kaapelointia ollenkaan, ja se voidaan asentaa sovittimilla myös räystään tai katon alapintaan, nurkkaan ja vinoon.

RF-tuotteiden painikkeet

ovat saatavissa IMPRESSIVO®-kalustesarjan väreissä valkoinen, alumiini ja teräs, sekä Jussi-kalusteina.

ABB Oy
Energia
kodinohjaus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20116_26397.jpg
Ohjausjärjestelmä,
Sähköistyksen ohjaus kuuluu nykyaikaiseen kotiin. Yksinkertaisimmillaan ohjaus tarkoittaa sähköistyksen hallintaa yksittäisten laitteiden avulla, esimerkiksi valaistusta ohjataan säätimien tai liiketunnistimien avulla. Kodin muita toimintoja ohjaavat termostaatit, kosteusvahdit ja läsnäoloanturit.Laajimmillaan kodin kaikkia sähköisiä toimintoja ohjaa älykäs KNX-taloautomaatio. Mitä kattavampi ohjausjärjestelmä on, sitä monipuolisempi ja energiatehokkaampi ratkaisusta rakentuu. Kaikissa ohjausratkaisuissa korostuvat energiatehokkuus, muunneltavuus ja turvallisuus.
20136_35400.jpg
KNX-taloautomaatio on Standardi
KNX -järjestelmän kantavana ideana on yhdistää rakennuksen kaikki sähköiset toiminnot yhtenäiseksi ja mahdollisimman energiatehokkaasti toimivaksi verkoksi. KNX -järjestelmällä voidaan ohjata mm. valaistusta, lämmitystä, jäähdytystä, ilmastointia sekä esimerkiksi markiiseja.KNX on väylätekniikka, jolla taloautomaation eri osia ohjataan yhdellä ainoalla järjestelmällä, jossa laitteet ja eri järjestelmät keskustelevat keskenään. Väylätekniikka tuo merkittäviä säästöjä niin toteutusvaiheessa kuin rakennuksen elinkaaren aikanakin. KNX -taloautomaatio sopii hyvin erilaisiin ja erikokoisiin kohteisiin kuten omakotitaloihin, toimistoihin, liikerakennuksiin, hotelleihin, kouluihin jne. Muunneltavuus on tärkeää rakennuksen käytön aikana ja KNX -järjestelmän laajentaminen on helppoa. KNX:llä toteutetun talotekniikan osuus ja toiminnot päätetään aina tapauskohtaisesti asiakkaan tarpeiden mukaan.KNX:n on standardoitu järjestelmä (ISO/IEC 14543-3), joka takaa sen, että eri valmistajien KNX -tuotteet ovat keskenään yhteensopivia. KNX standardia hallinnoi ja laitteiden yhteensopivuutta valvoo Konnex Association (www.knx.org). KNX -tekniikka perustuu EIB, BatiBUS ja EHS –järjestelmiin, jotka kehitettiin jo 1990-luvun alussa.Lisätietoa KNX-tekniikasta
20118_27419.jpg
Uudet kalusteet
ABB:n uutuudetJussi-asennuskalusteiden uutuudet antavat kulma-sennuksiin uusia mahdollisuuksia, laadukkaat termostaatit energiatehokkaaseen lämpötilansäätöön, keskeisimmät Impressivotuotteet saa nyt keskiölevyllisinä, uusi iDock-telakka täydentää Jussi- ja Impressivo- sarjoja sekä BasicLINE-läsnäolotunnistimet säästävät energiaa.ABB Asennustuotteet
neljähenkinen perhe on lähdössä kotoa. isä ja äiti laittavat lapsille kenkiä jalkaan eteisessä polvillaan
Miten paljon kotiautomaatiosta on apua vaikka liikuntarajoitteiselle?
Kuluttavatko yöksi tai kotoa poistuessasi päälle jääneet valot usein turhaa sähköä kotonasi? Mietitkö usein kodin tai vapaa-ajan asunnon sähkölaitteiden tilaa tai kutsumattomia vieraita silloin kun et itse ole paikalla? Kotiautomaatiosta löytyy apu kaikkeen tähän, mutta tiesitkö, miten paljon kotiautomaatiosta saattaa olla apua myös liikuntarajoitteiselle?
äiti istuu olohuoneen lattialla ja lapsi hartioilla. molemmat katselevat tietokoneen ruutua
Kotiautomaation mahdollisuudet: Mitä kaikkea voit ohjata ja automatisoida kodissasi?
Moderni kotiautomaatio nostaa talon jälleenmyyntiarvoa, lisää turvallisuutta sekä asumismukavuutta. Siksi kotiautomaatio halutaan tuoda myös lisäarvoksi talopaketteihin. Talotehtaan pilottikohteissa on käytetty ABB-free@home-kotiautomaatiota.
villa miaelin etuovi on auki
Kotiautomaatio esteettömän arjen helpottajana – Mikaelin tarina
Esteetön ja itsenäinen elämä kotona on entistä saavutettavampi kotiautomaation avulla. Miten kotiautomaatiota voi käyttää arjen helpottamiseen ja itsenäisyyden tukemiseen?Villa Mikael ja sen ABB-free@home -kotiautomaatiojärjestelmä ovat erinomainen esimerkki siitä, miten älykäs teknologia voi tukea esteetöntä asumista ja tarjota aistiesteettömiä ratkaisuja kodinohjaukseen. Tämä älykäs koti mahdollistaa täysipainoisen ja turvallisen elämän omistajalleen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton