• Etusivu
  • Energia

Kotisi lämmittäjäksi ilmeikäs keraaminen tulisija

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 21.02.2020
201411_41624.jpg

Tulikiven Lentua lattekahvin beigen sävyisenä.

Tulikiven keraaminen takkamallisto koostuu CE-merkitystä sarjasta moderneja varaavia takkoja, jotka sopivat sisustukseen kuin sisustukseen. Mallistossa on kuusi erilaista runkoa, joiden avulla syntyy kaikkiaan jopa 1 000 erilaista mallia. Selkeistä elementeistä koostuva kokonaisuus on helppo koota mieleisekseen. Näin kotiin sopiva ratkaisu löydetään helposti.

Katso videolta lukuisat vaihtoehdot

Rauhallinen ja harmoninen ilme

Harmonisen pelkistetty mallisto koostuu kuudesta keraamisesta takkarungosta, joihin on valittavana useita pintaverhoiluja sekä korkeus- ja värivaihtoehtoja. Pintamateriaalien erilaisilla yhdistelmillä malliston takkarungoista voidaan muunnellen luoda yli 1 000 erilaista takkaa. Keraamiset takat Kalla, Vaala, Mustio, Nuuta, Lentua ja Jalanti ovat saaneet nimensä suomalaisilta järviltä. Malliston uusimpana tulokkaana on Lumme, joka on hyvä vaihtoehto kun kaipaat isoa takkaa.

Takoissa on Tulikiven itse kehittämä turvallinen sekä kaunis luukku, joka on upotettu tulisijan pintaan. Tulisijoissa ei ole näkyviä nuohousluukkuja, vaan ne on piilotettu yhden huoltoluukun taakse. Lukuisat pintamateriaalien vaihtoehdoista sekä väreistä voit valita helposti sisustukseesi parhaiten sopivat sävyt.

Laadukkaat sekä harkitut materiaalit kestävät suuret lämpötilavaihtelut. Tulisijan pinnan täyskivilaatta on tasavärinen sekä erittäin kestävä. Läpikotaisin yksivärinen keraaminen materiaali on päädystäänkin samaa väriä – näin on mahdollista saada suuretkin saumattomat pinnat. Runko on valmistettu kierrätyskeramiikasta tehdystä Celsius-massasta.

Vastaa nykyrakentamisen vaatimuksia

Tulikiven keraamiset tulisijat on suunniteltu vastaamaan nykyrakentamisen asettamia vaatimuksia. Tulisijojen toiminta on vakiona huoneilmasta riippumatonta: paloilma tuodaan tulipesään ulkoa, ja luukut ovat kaasutiiviitä. Näin takka ei sekoita sisäilmaa palamiseen. Saneerauskohteissa palamisilma voidaan toki ottaa tarvittaessa myös sisäilmasta.

Uudet takat voidaan lisäksi liittää Tulikivi Green W10-vesilämmitysjärjestelmään, jolloin tulisijan tuottamaa lämpöä voidaan hyödyntää asunnon vesikeskuslämmityksessä ja lämpimän käyttöveden tuottamisessa.

Tulikiven Kalla on näyttävä tulisija.
Tulikiven Kalla on näyttävä tulisija.
Info

Info

Tiesitkö että...

Tulikivi tekee yhteistyötä myös useiden talotoimittajien kanssa.

Valmiisiin talopaketteihin on tarjolla erikseen niihin räätälöityä Tulikiven tulisijamallistoa. Talopaketin ostajalla on kuitenkin aina mahdollisuus valita tulisijaksi myös mikä tahansa muu taloon sopiva Tulikiven takkamalli. Laajasta mallistosta löytyy useita eri näköisiä, kokoisia ja värisiä malleja, jotka ehkä istuvat paremmin talosi sisustukseen kuin talopaketin perusmallit.

Mieti myös minkälaiseen käyttöön takkaa olet hakemassa: erityisesti lämmönlähteeksi, ruoan valmistukseen, tunnelmointiin vai haluatko kenties hyödyntää takan tuottaman lämmön myös vesikiertoisessa lattialämmityksessä. Usein keskeisellä paikalla oleva takka on pitkäikäinen ja hyödyllinen osa kodin viihtyisyyttä. Sen valitsemiseen kannattaa käyttää hieman aikaa. Kysy lisää talopaketin toimittajaltasi tai ole yhteydessä lähimpään Tulikivi-studioon!

Vanhan takan purku ilmaiseksi

Tulikiven asiantuntevat asentajat ovat purkaneet ja asentaneet takkoja jo vuosikymmenten ajan. Työ vaatii tietoa ja taitoa - saat nyt vanhan takkasi purkutyön jopa veloituksetta ostaessasi Tulikivi-studiosta uuden varaavan Tulikivi-tulisijan.* Tule käymään studiolla tai kutsu Uunimestari ilmaiselle kotikäynnille. Lue lisää tästä.

* Purkupalvelu ilmaiseksi vähintään 5000,- normaalihintaisiin uusiin tulisijoihin, joissa purettava vanha takka on max. 2-kuution kokoinen. Purkupalvelua ei voi yhdistää muihin etuihin ja tarjouksiin.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tulikivi Oyj
Energia
hormit
tulisijat
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20202_62773.jpg
Takkojen energiamerkinnät pakollisiksi
Vuodenvaihteessa myynnissä oleviin takkoihin ilmestyivät kodinkoneliikkeistä tutut energiamerkit. Sähkölaitteissa energiamerkin tarkoitus on auttaa vähentämään sähkönkulutusta omilla ostovalinnoilla. Takkojen energiatehokkuudella tarkoitetaan sitä, kuinka hyvin puun palamisessa vapautuva lämpöenergia saadaan hyötykäyttöön. Olennaista on, että lämpö ohjautuu huoneisiin, eikä karkaa harakoille savukaasujen mukana. Asetus takkojen energiamerkinnöistä julkaistiin jo vuonna 2015, mutta se astui voimaan 1.1.2018. Asetus liittyy EU:n ekosuunnitteludirektiiviin, jolla ohjataan valmistajia parantamaan tuotteiden energiatehokkuutta.
20192_56200.jpg
Totta vai tarua: Kiertoilmatakka, joka on aidosti varaava?
Yleensä kiertoilmatakka ei varaa lämpöä, vaan sen lämmitysteho perustuu nopeaan lämmöntuottoon. Tulikivi kuitenkin tunnetaan varaavien vuolukivitakkojen valmistajana, joten ei yllätä, että Tulikiven kiertoilmatakat sekoittavat tätä perinteistä pakkaa. Aidosti varaava kiertoilmatakka on siis totta.Tulikiven Pielinen-takkamallisto koostuu useammasta pienikokoisesta kiertoilmatakasta, jotka sopivat monipuoliseen lämmittämiseen – myös mökille.
202212_80476.jpg
Maukasta ruokaa arkeen ja juhlaan takalla
Joulu on täynnä perinteitä, niin ruokien kuin tapojenkin suhteen. Mutta mitäpä jos hieman testaisikin jotain uutta tämän joulun kunniaksi ja kokkaisikin jouluherkut takalla?Takka on erinomainen keino valmistaa myös ruokaa – miksipä ei siis hyödyntäisi tuplasti sen suoman lämmön. Kodin lämmitykseen sekä ruoan laittoon.Ja miksi jättää takkakokkausta ainoastaan jouluun, hyödynnä monipuolisia reseptejä koko lämmityskauden ajan.
20168_47193.jpg
Mitä tiilipiipun suunnittelussa tulee huomioida?
Perinteisen tiilipiipun rakentamisesta, käytöstä ja toimivuudesta on pitkäaikaiset ja hyvät kokemukset. Tiilipiippu on edullinen rakentaa, se on energiatehokas ja paloturvallinen. Kevyenkin tulisijan parina massiivinen tiilipiippu toimii tehokkaana lämmönvaraajana. Tämä parantaa sekä puun polton hyötysuhdetta että käyttömukavuutta, koska polttamisjaksojen aikaväli pitenee samassa suhteessa lämmönluovutusajan kanssa. Tiilipiippu voi toimia myös kauniina sisustuselementtinä.Tiilipiipun edut korostuvat erityisesti korkeissa huonetiloissa ja kaksikerroksisissa taloissa. Näissä tiloissa muurattu piippu jakaa lämmön tehokkaasti ylempiin kerroksiin samalla lisäten tulisijalämmityksen kokonaisosuutta. Parhaimmillaan tiilipiipun energiateho vastaa toista tulisijaa ja sen ominaisuudet korostuvat erityisesti matala- ja passiivienergiataloissa.
20202_62770.jpg
Takka on muutakin kuin vain koriste - luonnollista lämpöä kotiin!
Puulämmitys - se luonnollinen, perinteikäs ja tunnelmallinen tapa lämmittää koti. Tulisija tarjoaa lisälämmönlähteenä varmuutta, sillä se on myös luotettava tapa lämmittää silloinkin kun sähköt ovat poikki. Tulisijalla lämmitys on erinomainen keino säästää esimerkiksi silloin kun sähkö on kalleimmillaan tai on muuten tarve leikata lämmityskustannuksia. Vaikka paukkuvat talvipakkaset antavatkin vielä hetken odottaa itseään, kannattaa niiden tuloon kuitenkin varautua. Takka on myös ainoa lämmönlähde, joka luo aitoa tunnelmaa kotiin. Takkatulen ääreen on helppo jäädä rauhoittumaan kaiken kiireen keskelle.Tiesitkö, että jopa yli miljoonassa suomalaisessa pientalossa on tulisija?
20231_51913.jpg
Takkaremontin neljä askelta
Sijaitseeko kodissasi vanha, toimimaton, epäkäytännöllinen, sisustukseen sopimaton ja hankalakäyttöinen takka, joka tulisi vaihtaa toisenlaiseen. Mikäli et oikein tiedä, kuinka tämä tapahtuu, voit hyvin jättää asiat Tulikiven huoleksi. Tällöin sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin tilata uunimestari kotikäynnille ja valita uusi takka laajasta Tulikiven takkamallistosta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton