• Etusivu
  • Energia

Tulikiven uutuus Valkia Kide –takka onmuotokieleltään ainutlaatuinen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Julkaistu 29.07.2014
20147_40344.jpg

Valkia Kiden abstrakti pinta on hyvin muuntautuva.

Tulikiven suosittu Valkia-tuoteperhe kasvaa, kun Tulikivi tuo markkinoille ainutlaatuisen figurepintaisen Valkia Kide -takan. Valkia-takat muodostavat modernien teholämmittäjien malliston, jolle ominaista ovat suuri lämmitysteho ja sisustuksellisuus.

Tulisijan pinta muistuttaa kidettä

Tulikiven uutuus Valkia Kide saa nimensä sen ainutlaatuisesta kidemäisestä pinnasta, joka suorastaan kutsuu koskettamaan. Kolmiulotteinen pinta näyttäytyy erilaisena eri kohteissa, joten takan sijoittelulla sekä valon määrällä voidaan joko pehmentää tai korostaa pinnan muotoja. Figurepintainen laatta on Tulikiven oma innovaatio ja valmistetaan Suomessa. Pintavärin mahdollistaa Tulikivi Color, jota saa valkoisena ja grafiitin harmaana.

Kiehtovan kontrastin eloisalle figurepinnalle luo takan ryhdikäs olemus ja luukkujen vähäeleisyys. Tulipesän suuri vaakaluukku avaa tulinäkymän laajalle päästäen rauhallisesti palavan liekin oikeuksiinsa. Tulisijaluukun saa myös läpitakan mallina, jolloin tulta voi ihailla kahdelta puolelta. Huoltovarustelu taas on keskitetty huomaamattomasti yhden luukun taakse. Lopputuloksena on harmoninen kokonaisuus, joka vangitsee katsojan.

Tehokas lämpövoimala

Valkia Kide -takka on tehokas lämpövoimala, joka sopii useisiin erilaisiin käyttökohteisiin. Sen lämmitysteho perustuu suureen, luontaisesti lämpöä varaavaan vuolukivimassaan. Vuolukivisydämen ansiosta pienellä puumäärällä voidaan lämmittää laajojakin tiloja pitkään. Takkaan on mahdollista valita myös Tulikiven P10-pellettipaketti, jolloin samassa tulipesässä voi polttaa sekä puuta että pellettiä.

Valkia Kide sopii erinomaisesti matalaenergiarakentamiseen. Sen testattu ensiluokkainen hyötysuhde (84 %) säästää puuta lämmityksessä samalla kun tiiviit luukut ja vaivaton paloilmansäätö pitävät hiukkapäästöt alhaisina. Valkia Kide alittaa jo nyt maailman tiukimmat, Saksan BImSchV:ssa asetetut, päästönormit. Takka voidaan liittää Tulikiven W10-vesilämmitysjärjestelmään, jolloin takan tuottamaa lämpöä voidaan tehokkaasti hyödyntää kodin vesikiertolämmityksessä.

Tulikivi Oyj
Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
20123_30161.jpg
Luonnonkivestä on moneksi
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisää luonnonkivipinnoista
20139_36176.jpg
Voita Bosch katkaisu- ja jiirisaha sekä sahapöytä samassa paketissa!
Vastaa Rakentaja.fin Mistä talot on tehty –tutkimukseen ja osallistu Boschin upean katkaisu- ja jiirisaha PCM 8 S:n sekä sahapöytä PTA 2400:n arvontaan! Voittopaketin arvo noin 400 euroa!
punainen katto valkoinen talo
Vesivek-sadevesijärjestelmä kestää
Sadevesijärjestelmän tehtävänä on kerätä sadevesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä. Puutteellinen sadevesijärjestelmä on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi rakennusten homevaurioihin.Kunnollinen sadevesijärjestelmä ei ole joukko räystäälle ripustettuja tavaroita, vaan pitkäikäinen ratkaisu talon suojaamiseksi sadevedeltä. Eri seinä- ja kattomateriaaleilla ja eri runkorakenteilla luotettava kiinnitys edellyttää eri asioita. Tämän vuoksi on sekä sadevesijärjestelmien että kattoturvatuotteiden asennus syytä jättää ammattilaiselle. Antamalla asennus ammattilaisille, saadaan takuu tuotteiden lisäksi myös asennukselle. Kuluttajalle merkitystä on nimenomaan asennustakuulla, pelkkä materiaalitakuu ei riitä.Jätä yhteydenottopyyntö Vesivek-järjestelmästä
20229_79462.jpg
Näin asennat liukuovet kääntyvien ovien tilalle saneerauskohteessa
Liukuovi ei ole asennettavissa ainoastaan uudiskohteisiin, vaan se sopii mainiosti myös saneeraukseen. Vanhoissa taloissa saneerattaessa vaihdetaan hyvin usein seinälevyjä uusiin. Samassa hoituu myös saranallisten kääntyvien väliovien vaihto paremmin ääntä eristäviin ja seinäpinta-alaa säästäviin, seinän sisään liukuviin välioviin. Vaihto liukuoviin ei voisi olla helpompaa valmiiksi hitsattuja teräselementtejä käyttäen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton