• Etusivu
  • Piha

Asuntomessuilla uutuutena myös puutarhanäyttely

Rakentajan toimitus
Julkaistu 07.07.2014
20147_40190.jpg
Asuntomessut

on halunnut tuoda messuille uutta koettavaa. Yhtenä uutuutena monista on nyt asuntomessualueen sisälle rakentunut puutarhanäyttely.

Näyttely tuokin mukanaan maistiaisen Keski-Euroopassa nähtävillä olevasta puutarhanäyttelykulttuurista.

Samalla näyttely tukee omalta osaltaan Asuntomessujen yhtä teemaa: puutarhaa.

Puutarhanäyttelyssä yhdeksän erilaista mallipuutarhaa

Puutarhanäyttelyn

alueella esitellään siis 9 erilaista mallipuutarhaa, joista voi napata omaan puutarhaan ne uusimmat ideat, vinkit ja viimeisimmät trendit. Jokaisen mallipuutarhassa on oma teemansa aina itämaisesta puutarhasta kierrätyspuutarhaan.

Alhambra Garden Cafe – itämainen puutarha
Matkalle mystiseen itään pääse Alhambra Garden Cafen puutarhassa. Puutarha toimiikin Asuntomessujen messuravintolan ulkoterassina, jossa aterioinnin yhteydessä pääsee nauttimaan veden solinasta sekä itämaiselle tyylille tyypillisestä väriloistosta.

Kivipuutarha – luonnon helmet
Puutarhan ajatuksena on kestävät ratkaisut, jotka tulevat esille muotoilussa ja ekologisuudessa unohtamatta puutarhan käytettävyttä sekä pitkäikäisyyttä. Puutarhassa on yhdistelty metallin lisäksi luonnonmateriaaleja kuten kiveä ja puuta.

"Sinä osaat, ideoita omaan pihaan"
Tämä ideoita pursuava puutarha tarjoaa sekä toteutettavan kokonaisuuden että yksittäisiä yksityiskohtia, joita voi lähteä toteuttamaan omaan puutarhaan. Materiaaleina on nähtävillä luonnonmateriaaleja aina puusta ja järviruo’osta metsänpohjakunttaan. Puutarhassa ei ole unohdettu myöskään hyötykasveja.

Design-puutarha – tyylikkyyttä kotimaisin voimin
Moderni talo tarvitsee ympärilleen myös modernia puutarhaa. Design-puutarha esitteleekin moderniin ympäristöön soveltuvia materiaaleja sekä tuotteita. Pihalta löytyykin tuotteita ja ideoita aina oleskelutiloista raikkaaseen vesiaiheeseen.

Sinä osaat, ideoita omaan pihaan -puutarha.
Sinä osaat, ideoita omaan pihaan -puutarha.

Elä hetkessä: Kierrätyspuutarha
Mikäli mietit kierrätystä ja vanhojen tarvikkeiden uusiokäytön mahdollisuutta, tämä on puutarha sinun makuusi. Kierrätyspuutarhassa vanhat tavarat heräävät uudelleen eloon, romuromantiikkaa parhaimmillaan. Pihalla onkin käytetty kierrätysmateriaalista valmistettuja tuotteita sekä vanhoja aarteita.

Golf-puutarha – St. Andrews
Toimintaa mallipihojen alueelle tuo Suomen Asuntomessujen Golf-puutarha. Golf-puutarhasta löytyykin puttausgreenin lisäksi kuohuviini-kahvila. Tässä puutarhassa voit haastaa sekä itsesi että ystäväsi leikkimieliseen puttikisaan.

Elä hetkessä: Kierrätyspuutarha.
Elä hetkessä: Kierrätyspuutarha.

Puutarha osana sukupolvien välistä ketjua
Oletko kiinnostunut puutarhatuotannon kehityksestä Suomessa. Tässä kohteessa pääset seuraamaan Viherlandian luomaa aikakelloa aina 1930-luvulta 2000-luvulle. Aikakello esittelee eri vuosikymmenien keskeisiä työtapoja sekä viljelykasveja työvälineitä unohtamatta.

Crossfit-liikuntapuisto
Liikkumisen monipuolisuutta tarjoaa Crossfit-liikuntapuisto. Puisto esitteleekin mahdollisuuksia, joita puutarha voi lajin harrastajille tarjota. Jos olet kiinnostunut lajista, tämä on puutarha johon kannattaa tutustua.

Rohkeasti!
Puutarha, josta voit hakea rohkeutta toteuttaa oma unelmapuutarhasi. Puutarhassa on yhdistetty keskenään rohkeasti eri materiaaleja.

Tervetuloa tutustumaan puutarhoihin!
Tervetuloa tutustumaan puutarhoihin!

Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan

Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20145_39536.jpg
Piippu-läpivienti pyöreälle teräspiipulle
SK Tuote Oy on tuonut markkinoille paloturvallisen vesikaton läpiviennin, joka on tarkoitettu metallirakenteisten hormien läpivienniksi. VILPE® Piippu-läpivienti on paloteknisesti testattu ja VTT:n sertifioima tuote (Sertifikaatti nro VTT-C-6081-10), joka takaa paloturvallisuuden myös vesikaton läpiviennin kohdalla.
20236_82447.jpg
Loisteputket poistuvat markkinoilta - valaisinvaihto kannattaa aloittaa ajoissa
Syttyessään välkähtelevä loisteputki on pian historiaa. Loisteputket sisältävät ympäristölle vaarallista elohopeaa, jonka vuoksi niiden valmistus on lopetettu. Viime elokuun jälkeen loisteputkia ei ole tullut enää lisää myytäväksi. Korvaajiksi tillalle tulivat LED-valoputket, jotka ovat energiatehokkaita ja pitkäikäisiä verrattuna loisteputkiin. Lisäksi ne syttyvät heti ja tuottavat laadukkaampaa valoa.
20076_5284.jpg
Uusi seuranta alkaa
Porin Ruosniemessä 6.8.06 tulipalo tuhosi –45 vuonna rakennetun talon täysin. Taloa oli laajennettu vuonna –70 ja samalla peruskorjattu. Remonttia oli tehty myös viimeisimmän omistajan toimesta ja remontti oli juuri valmistumassa tulipalon tuhotessa koko rakennuksen. Vain yhden seinän ulkovuoren uusiminen oli enää kesken.
20171_48154.jpg
Rakenna & Sisusta -messut Turun Messukeskuksessa
Nyt on oikea hetki uudistaa asuntoa!Rakenna & Sisusta –messut on Lounais-Suomen alueen suurin rakennusalan messutapahtuma, joka tuo yhteen yli 300 näytteilleasettajaa. Tämän vuoden teemoina on rakentamisen ja sisustamisen lisäksi uudistaminen.
20086_11468.jpg
Kerrostaloyksiön remontointi - olohuone
Asunnon olohuoneen pinnat olivat kauttaaltaan erittäin kuluneet ja huonokuntoiset. Olohuoneen kaksi väliovea tekivät tilasta pienemmän oloisen. Remontissa olohuoneen seinät maalattiin vaaleanharmaan sävyiseksi ja yhtenäiselle seinälle maalattiin yksityiskohta erikoismaalilla. Alkovin seinä tapetoitiin. Nuhruinen mosaiikkiparketti vaihtui tyylikkääseen laminaattiin. Myös väliovet päätettiin poistaa.
20201_62124.jpg
Voinko asentaa pihakivet itse?
Millainen sora ja sepeli käy minnekin?Miten tilaan kiviainekset tontille?Miten varmistan, että perustusten valu sujuu?Voinko asentaa pihakivet itse?Omakotirakentajan kysymyksiin vastaa Rudus Kotipolku. Verkkopalvelusta löydät ajankohtaiset kivi- ja betonirakentamisen neuvot ja ideat rakennus­töiden eri vaiheisiin aina ensimmäisistä unelmista viimeistelytöihin asti. Saat juuri omaan projektiisi sopivat vinkit, olitpa ensirakentaja tai jo konkari.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton