• Etusivu
  • Rakentaminen

Ainutlaatuinen Terve Talo -konsepti markkinoille

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Päivitetty 23.06.2014
20146_39989.jpg

Honka Terve Talo vastaa allergiaperheiden tarpeisiin.

VTT:n sertifioimassa muuttovalmiissa Honka Terve Talossa voidaan asua turvallisesti, ilman pelkoa huonosta ilmanlaadusta. Honka Terve Talo suunniteltiin yhteistyössä Allergia- ja astmaliiton kanssa, ja se sai myös ensimmäisenä kokonaisvaltaisena rakennuskonseptina Allergiatunnuksen käyttöoikeuden. Vastaavanlaista yhteistyömallia ei ole koskaan aikaisemmin pystytty toteuttamaan rakennusalalla.

Honka Terve Talo

on suunniteltu kokonaisvaltaisesti terveyttä ja hyvinvointia edistäväksi. Suunnittelun lähtökohtana on ollut

massiivipuun luontaiset ominaisuudet

, kuten puhtaampi sisäilma ja puumateriaalin stressiä alentavat vaikutukset. Lisäksi se täyttää tiukat vaatimukset muun muassa sisäilman puhtauden, materiaalien päästöjen, energiatehokkuuden, rakenteiden kosteusturvallisuuden ja rakennustekniikan osalta. Kaiken ytimessä on korostettu laadunvalvonta rakentamisen kaikissa vaiheissa.

"Totesimme markkinoilla olevan tarvetta valmiskodille, jonka rakentamisessa ja materiaaleissa huomioidaan terveysaspektit", kertoo Honkarakenteen toimitusjohtaja Mikko Kilpeläinen ja jatkaa:
"Terve Talo on turvallinen, ja muuttovalmiina ennen kaikkea helppo ratkaisu koko perheen hyvinvointiin satsaavalle."

"VTT-tuotesertifikaatin avulla yritykset voivat osoittaa tuotteensa tai järjestelmänsä täyttävän sertifiointiperusteissa asetetut vaatimukset. Muuttovalmiin Terveen Talon sertifiointivaatimukset koostuvat monipuolisista sisäilmaan, energiatehokkuuteen ja lämpö- ja kosteustekniikkaan sekä itse rakentamiseen liittyvistä ominaisuuksista. Olennaisena osana tuotesertifiointia on valmistaja oman laadunvalvonnan seuranta", kertoo liiketoimintapäällikkö Tiina Ala-Outinen VTT:ltä.

Honka Terve Talon rakentamisessa ja materiaaleissa huomioidaan terveysaspekti.
Honka Terve Talon rakentamisessa ja materiaaleissa huomioidaan terveysaspekti.

Honka Terve Talon ytimessä tutkitusti turvalliset materiaalit ja valvottu rakennustekniikka

Honka Terve Talo

n rakenteet ovat puolueettomasti testatut ja tutkitusti turvalliset. Kaikki käytettävät rakennus- ja sisustusmateriaalit ovat M1-sertifioituja tai vastaavia vähäpäästöisiä materiaaleja. Vakiona Honka Terve Talossa on perustasoa selvästi tehokkaampi ilmanvaihto sekä parempi valaistus, jossa pyritään aina maksimoimaan luonnonvalon määrä.

Korostettu laadunhallinta jo talon rakentamisen aikana varmistaa korkealuokkaisen toteutuksen alusta saakka. Honkarakenne käyttää vain koulutettuja asennusmestareita ja valvoo, että työmailla noudatetaan tarkasti puhtauden- ja kosteudenhallintasuunnitelmia.

Honka Terve Taloon muuttavat asukkaat saavat huolellisen käyttökoulutuksen ja talon huolto-oppaan. Lisäksi ostaja saa myös takuuaikana veloituksettoman huoltopalvelun. Näin varmistetaan, että Honka Terve Talo pysyy terveenä talona vastaisuudessakin.

Huonosta sisäilmasta kärsivien määrä kasvussa

50 prosenttia suomalaisista kärsii allergioista jossain vaiheessa elämäänsä. Noin 3 prosenttia kärsii vaikeista hengitystieoireista pysyvästi. Etenkin homeelle herkistyneiden asumisen kannalta on kriittisen tärkeää, että asuintalo on rakennettu oikein ja materiaaleilla, joissa on huomioitu allergianäkökulma. Honka Terve Talo vastaa allergiaperheiden tarpeisiin.

"Herkistyneillekin hyvä talo saadaan aikaan, kun jo suunnitteluvaiheessa keskitytään rakennusfysikaalisesti oikein toimivien rakenteiden ja niiden detaljien sekä järjestelmien suunnitteluun. Ja tietysti itse rakentaminen tulee myös toteuttaa kaikkien tehtyjen suunnitelmien mukaan. Lisäksi asukkaalle tulee korostaa huollon merkitystä ja opettaa heitä käyttämään talon järjestelmiä", toteaa sisäilma- ja korjausneuvonnan päällikkö Tuula Syrjänen Allergia- ja astmaliitosta.

50 prosenttia suomalaisista kärsii allergioista jossain vaiheessa elämäänsä. Noin 3 prosenttia kärsii vaikeista hengitystieoireista pysyvästi. Honka Terve Talo vastaa ihmisten tarpeeseen.
50 prosenttia suomalaisista kärsii allergioista jossain vaiheessa elämäänsä. Noin 3 prosenttia kärsii vaikeista hengitystieoireista pysyvästi. Honka Terve Talo vastaa ihmisten tarpeeseen.

Terveellinen asuminen ja kaupunki design yhdistyvät

Suomen ensimmäinen sertifioitu muuttovalmis Terve Talo yhdistää terveellisen asumisen ja kaupunkiin sopivan designin.

Honka Terve Talo on suunniteltu kaupunkilaiseen makuun. Moderni arkkitehtuuri ja laadukkaat, pääosin kotimaiset materiaalit vastaavat allergiaperheiden lisäksi myös ekologista ja kestävää kulutusta arvostavien tarpeisiin.

Honka Terve Talo on sijoitus, jonka arvo säilyy ja joka takaa hyvän sisäilman myös tulevaisuudessa.

Honka Terve Talo yhdistää terveellisen asumisen ja kaupunkiin sopivan designin.
Honka Terve Talo yhdistää terveellisen asumisen ja kaupunkiin sopivan designin.
Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200810_13484.jpg
Rohkea aluevaltaus
Neljä suomalaista rakennusyritystä teki rohkean päätöksen toteuttaa markkinointikonseptina suomalaistyyppiset asuntomessut Kymlenossa, joka sijaitsee Pietarista 25 km koilliseen, reilun tunnin ajomatkan päässä. Messujen startti viivästyi kuukauden verran, mutta nyt messut ovat avoinna vielä marraskuun puoliväliin saakka. Alueella on kaikkiaan 26 asuntoa, joista 12 on avoinna messuvieraille.
201312_37350.jpg
Hirsirakennuksessa korkeatasoinen asuinmukavuus
Hirsi on ikivanha rakennusmateriaali, jonka käytölle on monta perusteltua syytä. Massiivipuu tasaa kodin ilmankosteutta jo luonnostaan, jolloin huoneilma ei ole liian kuiva tai kostea. Tuloksena on terveellinen koti, jossa on hyvä sisäilma, miellyttävä akustiikka ja kosteusturvalliset rakenteet. Samalla hirsitalo on pitkäaikainen ja kestävä valinta myös tuleville polville.Tutustu Hongan laajaan valikoimaanJätä yhteydenottopyyntö Hongan edustajalle
201312_37422.jpg
Hirrestä unelmiesi koti suunnittelupalvelun avulla
Moderni vai perinteinen? Valmiilta markkinoilta ei aina löydy juuri sitä omaa unelmien kotia –mikä silloin avuksi? Suunnittelupalvelun avulla saat luotua haaveidesi kodin yhdistelemällä eri malleja tai kokonaan oman ja täysin uniikin, juuri itsesi näköisen kodin. Haaveilu on siis sallittu.Suunnittelun lähtökohtana on yleensä omien yksilöllisten tarpeiden kartoitus. Perheen koko, harrastusten vaatimat tilatarpeet ja rakennuspaikan tuomat mahdollisuudet. Kun teet suunnittelusopimuksen Honka-myyjän luona, voit olla varma että perheesi koti on yksilöllinen ja tarpeitanne vastaava pitkäikäinen koti.Tutustu Honka-hirsitalojen laajaan valikoimaan
20085_10687.jpg
Ajattele tulevaisuutta - valitse aurinkoenergia
Aurinko tarjoaa ilmaista energiaa käyttöveden ja huonetilojen lämmittämiseen. Etelä- ja Keski-Suomessa auringon vuosittainen säteilyenergia on n.1000 kWh/m2. Säteilytaso on lähes sama tai jopa korkeampi kuin Keski-Euroopassa.Aurinkoenergialla lämmitetään joko käyttövesi- tai energiavaraaja. Varaajan lämmittämiseen voidaan käyttää lämminvesikierukkaa tai lämmönvaihdinta. SataSolar aurinkokeräinjärjestelmät sopivat erittäin hyvin lisäenergialähteeksi muiden energiamuotojen rinnalle (esim. öljy-, kiinteä polttoaine- ja suorasähkölämmitys).
20088_12292.jpg
Puhtaampien Tulisijojen puolesta
Nerokkaan pyörrepesän ansiosta Tulikivi-uuni palaa puhtaasti ja sen hyötysuhde on korkea. Samalla se säästää puuta ja varaa mainiosti lämpöä. Uunin hiukkaspäästöt alittavat maailman tiukimmat normit. Siksi se on turvallisempi myös ympäristölle - ja naapurille.Tulikivellä on markkinoiden näyttävin ja monipuolisin mallisto vuolukiviuuneja, jotka varaavat lämpöä ja luovuttavat sitä pitkään ja tasaisesti. Tulikiven uuniperheeseen kuuluu sekä modernin linjan edustajia että paljon perinteisiä, ajattomia klassikkomalleja. Oletpa ahkera lämmittäjä tai herkeämätön tuleen tuijottaja, vaihtoehtoja piisaa. Olipa asumismuotosi tai sisustusmakusi mikä tahansa, sama juttu: valikoimastamme löydät helposti oman suosikkisi.Lisätietoa Tulikivi-uuneista...
20152_42305.jpg
Julkisivujen trendinä tummaa
Muistatko, miten vielä muutama vuosikymmen sitten kaikki tiilijulkisivut hehkuivat punaisen eri sävyissä? Uusien savilaatujen sekä valmistustekniikoiden myötä on tiilien värikirjo laajentunut ja saanut lukuisia uusia sävyjä. Nykyrakentajien suosiossa ovat eläväpintaiset ja väriltään tummat tiilet.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton