• Etusivu
  • Rakentaminen

Monenlaiseen maisemaan - hirsihuvilat ja mökit

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Julkaistu 18.06.2014Päivitetty 27.10.2014
20146_39983.jpg

Hongan Dyyni-mallisto esittäytyi Kalajoen Loma-asuntomessuilla.

Kaupungin vilinästä ja vilskeestä on aina rentouttavaa päästä luonnon helmaan rauhoittumaan ja rentoutumaan. Kaipaatko itsellesi juuri tällaista paikkaa? Hongan laajasta hirsihuvila- ja mökkimallistosta löytyy monenlaista vaihtoehtoa erilaisiin maisemiin ja tarpeisiin.

Välttämättä aina mallistosta ei löydy valmiina täysin omiin tarpeisiin soveltuvaa ratkaisua. Hongalta sinun on kuitenkin mahdollista saada myös toiveidesi mukaan suunnitellut hirsimökit, huvilat sekä saunat.

Oletko kiinnostunut omasta hirsihuvilasta?
Jätä yhteydenottopyyntö, niin Hongan lähin edustaja ottaa sinuun yhteyttä.

Jätä yhteydenottopyyntö tästä

Info

Info

Honka oli mukana Kalajoen Loma-asuntomessuilla

Honka esitteli Kalajoen Loma-asuntomessuilla Dyyni-malliston komean edustajan:
Villa Merengue löytyi alueelta kohdenumerolla 16.

Sulavalinjaiseen Dyyni-mallistoon kuuluu erikokoisia huviloita ja saunamökkejä, joista kokoat helposti tontillesi sopivan kokonaisuuden. Huvilan avarasta olohuone/keittiöstä avautuu esteettömät näkymät ympäröivään luontoon. Päärakennus voidaan varustaa koko rakennuksen pituisella terassilla, joka toimii kesäisin olohuoneen jatkeena.

Saunasta on kaksi erilaista kokoversiota ja saunan lappeen suunta voidaan valita maaston muotojen mukaan. Tyylikkään kokonaisuuden saat esimerkiksi yhdistämällä päärakennuksen ja saunan terassilla toisiinsa.

Villa Merenguen saunarakennuksessa on kodikas tunnelma.
Villa Merenguen saunarakennuksessa on kodikas tunnelma.
Villa Merenguen avarista sisätiloista avautuu esteetön näkymä luontoon.
Villa Merenguen avarista sisätiloista avautuu esteetön näkymä luontoon.

Huvila mallistosta, muunnosmallista vai täysin uniikki lomakoti?

Suunnitteluprosessi lähtee yleensä valmismallistoon tutustumisella ja esitteitä tutkimalla. Mallistomalleihin on kuitenkin mahdollista tehdä muutoksia.

Mallistomallien muutokset voivat olla hyvinkin hienovaraisia talon päärakenteen ja harjan suunnan pysyessä muuttumattomina. Ikkunoiden sekä ovien paikkojen muutokset tai vaihtoehtoisesti talon pituuden kasvatus ovat normaaleita toimenpiteitä muutosmalleissa.

Tarvittaessa voidaan lomakoti suunnitella ja piirtää aivan alusta lähtien perheen tarpeisiin tai vaihtoehtoisesti toteuttaa ulkopuolisen arkkitehdin piirtämien kuvien mukaisesti. Vaihtoehdoissa siis löytyy ratkaisu jokaiselle.

Hirsihuvila ja -mökkimallisto esittäytyy

Sauna on suomalaiselle tärkeä paikka. Villa Merenguen lauteet onkin tehty kestämään.
Sauna on suomalaiselle tärkeä paikka. Villa Merenguen lauteet onkin tehty kestämään.

Hirsi on aina osa maisemaa

Rakennatpa minne vaan, tulee talo aina olemaan maiseman ympäröimä. Eikö silloin olisi parasta sulauttaa lomahuvila osaksi ympäristöä ja aikaansaada näin kaunis kokonaisuus, jossa silmä ja mieli lepää. Porrastuksia kallioiselle tontille, katon muodon ja kulman suuntaamista, rinneratkaisu –kaavamääräykset sekä asukkaiden toiveet ohjaavat myös suunnittelua ja rakennusten sijoittelua tontilla. On syytä miettiä huolella, miten rakennus sijoittuu maisemaan ja miten maisema jatkuu talon sisällä.

Maisemoinnin kikkoja voivat olla esimerkiksi isot ikkunapinnat, jotka heijastavat ympäröivän luonnon pinnastaan ja maastouttavat rakennuksen kaukaa katsottuna osaksi taustaa jopa paremmin kuin tasainen seinäpinta. Hongan painumaton hirsirunko antaa myös uudenlaisia mahdollisuuksia suunnitteluun ja toteutukseen. Painumattoman hirsirungon ansiosta Honka Fusion-arkkitehtuuriin voidaan yhdistää eri materiaaleja, kuten kiveä, terästä, rapattua pintaa sekä suuria ikkunapintoja ilman leveitä listoja tai painumavaroja.

Hongan painumaton hirsirunko antaa uudenlaisia mahdollisuuksia.
Hongan painumaton hirsirunko antaa uudenlaisia mahdollisuuksia.

Oletko kiinnostunut omasta hirsihuvilasta?
Jätä yhteydenottopyyntö, niin Hongan lähin edustaja ottaa sinuun yhteyttä.

Haluaisitko nähdä enemmän malleja, katso Honka Lomakirja -kuvasto täältä.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200810_13484.jpg
Rohkea aluevaltaus
Neljä suomalaista rakennusyritystä teki rohkean päätöksen toteuttaa markkinointikonseptina suomalaistyyppiset asuntomessut Kymlenossa, joka sijaitsee Pietarista 25 km koilliseen, reilun tunnin ajomatkan päässä. Messujen startti viivästyi kuukauden verran, mutta nyt messut ovat avoinna vielä marraskuun puoliväliin saakka. Alueella on kaikkiaan 26 asuntoa, joista 12 on avoinna messuvieraille.
201312_37350.jpg
Hirsirakennuksessa korkeatasoinen asuinmukavuus
Hirsi on ikivanha rakennusmateriaali, jonka käytölle on monta perusteltua syytä. Massiivipuu tasaa kodin ilmankosteutta jo luonnostaan, jolloin huoneilma ei ole liian kuiva tai kostea. Tuloksena on terveellinen koti, jossa on hyvä sisäilma, miellyttävä akustiikka ja kosteusturvalliset rakenteet. Samalla hirsitalo on pitkäaikainen ja kestävä valinta myös tuleville polville.Tutustu Hongan laajaan valikoimaanJätä yhteydenottopyyntö Hongan edustajalle
201312_37422.jpg
Hirrestä unelmiesi koti suunnittelupalvelun avulla
Moderni vai perinteinen? Valmiilta markkinoilta ei aina löydy juuri sitä omaa unelmien kotia –mikä silloin avuksi? Suunnittelupalvelun avulla saat luotua haaveidesi kodin yhdistelemällä eri malleja tai kokonaan oman ja täysin uniikin, juuri itsesi näköisen kodin. Haaveilu on siis sallittu.Suunnittelun lähtökohtana on yleensä omien yksilöllisten tarpeiden kartoitus. Perheen koko, harrastusten vaatimat tilatarpeet ja rakennuspaikan tuomat mahdollisuudet. Kun teet suunnittelusopimuksen Honka-myyjän luona, voit olla varma että perheesi koti on yksilöllinen ja tarpeitanne vastaava pitkäikäinen koti.Tutustu Honka-hirsitalojen laajaan valikoimaan
2439_901419746_201482895741.jpg
Ideoita pihakiveykseen - tutustu valmiisiin pihoihin
Pihan päällysteet valitaan käyttötarkoituksen, värin ja pintakäsittelyn perusteella. Pintakäsittely muuttaa kiven pintaa ja ulkonäköä.Ulkonäön lisäksi tuotteita valittaessa on huomioitava kohteen käytön vaatimat tarpeet. Päällystettävän alueen käyttötarkoitus määrittää betonipäällysteen paksuuden ja muurin korkeus vaikuttaa muurikivien valintaan. Noin 50 mm paksuja laattoja voidaan käyttää vain kävelyalueilla, joilla ei ole koneellista talvikunnossapitoa. 60 mm paksuja betonikiviä suositellaan omakotipihoille, ja ne kestävät myös satunnaisen raskaan liikenteen, kunhan pohjatyöt on tehty huolellisesti. 80 mm paksu kiveys kestää raskaan liikenteen.Tilaa Ruduksen pihakivi -esite veloituksetta esitepalvelusta
20211_68211.jpg
Rakentaja uudistuu - vastaa kyselyyn ja voita leffalippupaketti!
Rakentaja.fi-sivustoa rakennetaan parhaillaan uuteen uskoon. Uudistuksessa tärkeintä on käytettävyys, houkuttelevuus ja asiantuntevan sisällön helppo löydettävyys. Luultavasti sinä tiedät parhaiten, mikä nykyisin rakentajassa on pielessä ja mitä ei ainakaan saisi muuttaa.Kerro kyselyssä toiveesi! Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme elokuvalippupaketteja.
20233_81202.jpg
Onko jääkaappisi lämpötila oikea?
Voisinko pihistää sähkölaskussa säätämällä jääkaapin lämpötilaa? Ehkä voisit, mutta älä kuitenkaan nosta lämpötilaa liikaa sillä silloin saat aikaan ruokahävikkiä. Varmistat elintarvikkeiden säilyvyyden, kun pidät huolta, ettei jääkaappi ole liian lämmin tai kylmä. Tuotteita sijoitellessa kannattaa muistaa, että jääkaapin lämpötila vaihtelee sen eri kohdissa.Lue neuvot!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton