• Etusivu
  • Piha

Monikäyttöinen Louhikivi -

Kotiin, mökille ja ammattirakentajalle

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Päivitetty 08.06.2022
20226_78634.jpg

Louhikivi sopii ulkonäkönsä puolesta niin urbaaniin kaupunkiin kuin maaseudun rauhaan.

Louhikiveä

suositellaan niin autoalueille kuin pihan muihinkin kiveyksiin ja polkuihin.Louhikivellä on erityisen helppo kivetä sokkeleiden reunoja, sillä yhdellä kivirivillä saa tehtyä 40 senttiä leveän kaistan tai ladontasuuntaa kääntämällä kiviparilla syntyy 60 senttistä raitaa. Louhi on ilmeeltään luonnollinen, joten se on käyttökelpoinen kivi mökkiympäristöönkin, jossa usein tavoitellaan luonnonläheisiä, ympäröivään maisemaan sulautuvia ratkaisuja.

Louhikivi tarjoaa vaihtoehdon seulanpää- eli mukulakiveyksille. Seulanpääkiveys on huomattavan työläs toteuttaa, kun jokainen kivi asennetaan yksittäin naputtelemalla. Louhikivi ladotaan valmiiksi tasatuille pohjille muiden betonipäällysteiden tapaan, joten asentaminen on helppoa ja valmista syntyy nopeasti.

Louhikivi on pätevä ratkaisu luiskiin

Louhikivi toimii hyvin myös jyrkissä rinteissä, sillä kiven rakenne häivyttää yhtäläiset saumat. Vaihtelevan muotoisissa saumoissa saumamateriaali pysyy hyvin paikallaan rankemmallakin sateella. Lisäksi reilun levyiset saumat mahdollistavat karkeamman kiviaineksen, esimerkiksi kivituhkan käyttämisen saumaamisessa perinteisen, hienorakeisen saumahiekan sijaan. Tämä myös vähentää veden vaikutuksesta aiheutuvaa sauma-aineen kulkeutumista.

Rudus Formento Louhikivet rinteessä
Rudus Formento Louhikivet rinteessä

Louhikiven vahva profilointi voi rajoittaa käyttöä joissakin kohteissa. Pinnan epätasaisuus on lohkotun luonnonkivipinnan kaltainen. Jos tämä arveluttaa, niin kannattaa valita pääkulkuväylille tasaisempi tuote ja Louhikiviä voi käyttää näiden kulkuväylien ulkopuolisilla alueilla täydentämässä kokonaisuutta.

Louhikivi läpäisevänä päällysteenä

Saumojen ansiosta Louhikiveys toimii myös läpäisevänä päällysteenä ja hulevesikivenä. Jos tavoitellaan päällysteen läpäisevyyttä, niin tällöin saumaaminen tulee tehdä kiviaineksella, jossa ei ole nollapäätyä mukana. Vastaavasti asennusalustankin täytyy olla läpäisevä eli pohjarakenteen tulee avautua alaspäin, jotta se kykenee ottamaan vastaan päällysteen läpi imeytyviä vesimassoja.

Louhikivi on helppo yhdistää muihin pihaan valittuihin kiviin. Kuvassa Louhikiven parina Torino-kivi.
Louhikivi on helppo yhdistää muihin pihaan valittuihin kiviin. Kuvassa Louhikiven parina Torino-kivi.
Louhikivi.
Louhikivi.

Multahiekkaseoksella saumaaminen on edelleen hyvä vaihtoehto joihinkin kohteisiin ja samalla ympäristöä saadaan vihreytettyä. Nurmella on hyviä ominaisuuksia katupölyn sitojana ja melun vaimentajana. Nurmetettujen kiveysten osalta ei voida kuitenkaan puhua läpäisevästä kiveyksestä. Multa imee osan kosteudesta ja kasvukaudella nurmikko kuluttaa vettä ja haihduttaa kosteutta, mikä on omiaan sitomaan jossakin määrin hulevesiä. Kasvualusta on kuitenkin niin tiivis, kuten normaalisti saumahiekalla saumattu kiveyskin, että nämä pinnat eivät täytä läpäisevän päällysteen kriteereitä.

Louhikivessä on luonnetta

Louhikivi on 80 mm paksu betoninen pihakivi. Laattamaisen Louhikiven pinta on vaihteleva, varsin vahvasti profiloitu. Pinnassa on huomattavaa korkeusvaihtelua luomassa ilmettä ja rakennetta.

Rudus Formento Louhikivet mustana käytävänä
Rudus Formento Louhikivet mustana käytävänä

Louhikivi sitoutuu ladottaessa (ladontamallit) hyvin paikoilleen ja L-malliset laatat muodostavat tiiviin ja kestävän kiveyksen. Yksittäinen kappale on mitoiltaan 400x400x80 mm ja siitä puuttuu 200×200 mm kokoinen alue kulmasta. Muoto edesauttaa saumojen häivyttämistä valmiissa pinnassa ja myöskin keventää kiveä helpottaen sen käsittelemistä.

Louhikivi on uudenlainen, tyylikäs ja eloisa betoninen pihakivi.

Musta Louhikivi talon seinustalla.
Musta Louhikivi talon seinustalla.
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20222_3545.jpg
Onnistunut pihakivetys
Betonisten pihakivien ja -laattojen suosio kasvaa koko ajan. Eikä ihme: ne ovat helppoja asentaa, käytössä vaivattomia, viimeistelevät pihan ja jopa nostavat kiinteistön arvoa. Niiden hankkiminen suoraan kotipihalle on myös helppoa, sillä kivi- ja betonituotteita voi ostaa muun muassa Rudus Oy:n verkkokaupasta. Kaunis ja kestävä pihakivetys on helppo toteuttaa, jos se perustuu hyvään suunnitteluun ja huolellisiin pohjatöihin.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Tv-maksuvelvollisuus jatkuu digiaikanakin
Kaapelitaloudet maksuvelvollisia myös ilman digisovitintaTelevisiomaksuvelvollisuus jatkuu digi-tv-siirtymän jälkeen ennallaan. Televisioilmoitus tulee olla aina tehtynä, jos on mahdollisuus vastaanottaa televisiolähetystä. Kaapeli-tv-jakelussa olevien talouksien tulee maksaa tv-maksu analogisen jakelun jatkoajalla, helmikuun 2008 loppuun asti, vaikka taloudessa ei olisikaan digisovitinta.Televisiomaksuvelvollisuuden kannalta ei ole merkitystä, minkä jakelukanavan (analoginen, digitaalinen, satelliittivälitys) kautta televisiolähetystä voidaan vastaanottaa. Merkitystä ei ole silläkään, millaisen laitteen tai laiteyhdistelmän avulla televisiolähetyksiä voi vastaanottaa: maksuvelvollisuus koskee muun muassa digisovittimen/satelliittivastaanottimen ja television/monitorin/tietokoneen yhdistelmää sekä kännykkätelevisiota (DVB-H).
20082_9149.jpg
Eteinen tilana
KäyntikorttiEteisellä tilan pienestä koosta huolimatta on suuri merkitys. Asukkailla itsellään on mukavampi lähteä töihin ja kouluun toimivan ja kivannäköisen eteisen kautta. Vieraat väistämättä luovat kodista ja sen asukkaista vahvan ensivaikutelman eteisen perusteella.
20223_65173.jpg
Muutamia syitä miksi takkaremontti kannattaa tehdä
Haaveiletko uudesta takasta ja katseletko takkakuvastoja? Oletko jo löytänyt unelmiesi takan? Syystä tai toisesta takkaremonttisi ei ole kuitenkaan edennyt. Takan vaihto mietityttää ja monenlaiset kysymykset pyörivät mielessä kuten, onko se iso ja työläs prosessi, mitä kaikkea joutuu tekemään itse ja maksaako remontti takan hinnan lisäksi jotain ylimääräistä? Takkaremontissa asiantuntijan kotikäynti säästää aikaasi ja lompakkoasi sekä pääset nauttimaan takkatulen loimusta nopeammin kuin uskotkaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton