• Etusivu
  • Rakentaminen

Messuportit avautuvat – on aika hengähtää ja nauttia työn tuloksista

Rakentajan toimitus
Päivitetty 13.06.2014
20146_39929.jpg

Loma-asuntomessujen projektijohtaja Laura Ruohola toivottaa kaikki tervetulleeksi messuille.

Kalajoen Loma-asuntomessujen 10 hehtaarin kokoinen alue koostuu kaikkiaan 28 erilaisesta kohteesta, joiden joukosta löytyy niin perinteistä loma-asuntoa kuin modernimpaakin huvilaa kaikilla herkuilla. Ainutlaatuinen, Kalajoen Hiekkasärkille rakennettu messualue on jaettu neljään erityyppiseen kortteliin.

Näköalapaikka ehkä kaikkein rakkain paikka

Loma-asuntomessujen projektijohtaja Laura Ruoholan mukaan messuprosessia voi sanoa intensiiviseksi, mutta kaiken rakentamiseen ja vielä messurakentamiseen liittyvien pelottelujen jälkeen on projekti kuitenkin edennyt suhteellisen helposti ilman mitään ylitsepääsemätöntä. Kävijöitä odotetaankin jo innolla.

Näköalatasanne on ollut periaatteessa se paikka josta kaikki lähti liikkeelle.
–Kiipesimme hiekan keskellä pajuryteikköjen läpi hirveässä rankkasateessa mäen päälle katsomaan aluetta. Ei tarvinnut kuin katsoa merelle. Tämä on niin huikea kohta, Ruohola kertoo.
–Kalajoki on minulle tärkeä paikka, Ruohola jatkaa.

Messuvieraat johdatetaankin messualueelle juuri näköalapaikan läpi, jolloin upea kokonaisuus avautuu aivan uudella tavalla. Maisemaan ei voi olla rakastumatta. Loma-asuntomessuille Ruohola toivookin kävijöitä muualtakin kuin vain lähialueelta tutustumaan uskomattomaan maisemaan, messukohteisiin sekä totta kai perehtymään myös Kalajoen muuhun tarjontaan.

–Kalajoki sijaitsee Suomen keskellä, joten tänne on helppo tulla eri puolilta Suomea, Ruohola summaa.

Maiseman ainutlaatuisuus etuna

Messurakentamisen prosessi on ollut vaiherikas ja pitkä. Piharakentamisessa messurakentajat pääsevät kuitenkin halutessaan helpommalla, sillä uniikkiin maisemaan ei tarvitse pihoja varsinaisesti tehdä. Lähes jokaisen messukohteen pihalla onkin näyttävässä osassa suuret terassit sekä pehmeä hiekka kiviyksityiskohtineen.

Omassa tulevaisuudessaan Ruohola näkee uusia haasteita.
– Tämä projekti on ollut minulle paljon muutakin kuin vain messuprojekti, tämä on ollut kokonaisvaltainen asia nimeltä Kalajoki. Projektin jälkeen onkin vuorossa nyt pieni hengähdystauko, jonka jälkeen katsotaan mitä tapahtuu, Ruohola kertoo.
–Ehkä joskus tulevaisuudessa voisin tehdä vastaavan hankkeen uudestaan, koskaan ei tiedä mitä tulevaisuus tuo, Ruohola jatkaa.

-Kohteet puhukoot nyt puolestaan. Toivottavasti pääsemme nauttimaan hyvistä keleistä sekä hienosta kesästä, Ruohola kiteyttää lopuksi ja toivottaa messuvieraat tervetulleiksi Kalajoen Aurinkohiekoille.

Pitkospuut johtavat hiekkasärkkien ylitse eri puolille messualuetta.
Pitkospuut johtavat hiekkasärkkien ylitse eri puolille messualuetta.

Katso lisää www.asuntomessut.fi

Haluatko ostaa liput jo ennakkoon? Voit ostaa pääsylippusi Loma-asuntomessuille sekä Asuntomessuille Jäsentukusta.
Lippukauppaan

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20156_43673.jpg
Maaviilennys maalämpöpumpullesi huonekohtaisesti
Cool-IN on NIBE-maalämpöpumppuja varten kehitetty viilennyslaitteisto sisätilojen energiatehokkaaseen ja taloudelliseen viilennykseen.Maaviilennys on erittäin turvallinen, helppo ja energiatehokas ratkaisu varmistaa raikas ja miellyttävä sisäilma. Maaviilennyksen avulla maalämpöinvestointi saadaan hyödynnettyä täysin.Maalämpöjärjestelmän maapiirin hyödyntäminen on edullinen tapa jäähdyttää, sillä kustannuksia syntyy vain kiertovesipumpun ja puhaltimen moottorin käyttämästä sähköstä. Pitkäaikaisessa käytössä maaviilennys on erityisen taloudellinen ja myös asukkaalle tasaisena miellyttävämpää kuin hetkellinen jäähdytys.Tilaa NIBEn lämpöpumppu-esite veloituksetta
20144_38947.jpg
Oras Smart Bidetta toimii hanaan koskematta
Oraksen uusi Smart Bidetta on tehnyt käsisuihkun käytön totuttua helpommaksi, sillä käsisuihkun käyttäjän ei enää tarvitse avata pesuallashanaa erikseen. Smart Bidetta edustaa aivan uutta, kotimaista huipputeknologiaa. Hanan ainutlaatuisuus perustuu radiotaajuuksilla kommunikoivaan elektroniseen ohjausyksikköön sekä Bidetta-käsisuihkun seinäpidikkeeseen.
20164_46306.jpg
Näin käytät injektointimassaa ammattimaiseen kiinnittämiseen
Kemiallista kiinnitystä tarvitaan monenlaisissa tilanteissa. Massalla ja metalliankkurilla tehtykemiallinen kiinnitys on oikein tehtynä luja, luotettava ja kestävä. Se sopii hyvin myös ei-ammattimaiseen rakentamiseen ja remontointiin. Kokosimme ohjeet pysyvään kiinnitykseen. Massa-asennuksessa ohjeita kannattaa noudattaa tarkasti, sillä usein epäonnistuneet kiinnitykset johtuvat asennusvirheistä.
20156_43759.jpg
Meksikolaishenkinen Casa del Limon
Vantaan asuntomessualeelle on noussut huikea meksikolaisvaikutteinen Lammi-Kivitalo. Suomalais-meksikolainen Cervantesin perhe halusi yhdistää uudessa kodissaan suomalaisen lapsiperheen arkielämän tarpeet ja meksikolaisen arkkitehtuurin maanläheisen ja runsaan värivalikoiman. Lopputulos on ihana sekoitus kahden kulttuurin piirteitä.
20231_80710.jpg
Olisiko aika oppia takkakokkauksen taito?
Oman sähkönkulutuksen tarkkailu on tullut monelle tutuksi kuluvan talven aikana. Yhtenä hyvänä säästöratkaisuna onkin suomalaisten tapa lämmittää kotejaan puilla. Tänäänkin vähintään tuhansissa kodeissa lämpiää varaava takka ja samalla pirtti. Mutta lämpimän kodin lisäksi se, mitä jokainen tarvitsee, on hyvä ja ravitseva lämmin ruoka.Toiset meistä ovat jauhopeukaloita ja lihamestareita jo syntyessään, toiset meistä taas eivät. Ruoanlaitto on kuitenkin onneksi asia, joka jokaisella on mahdollisuus oppia kunhan vain viitsii. Nyt ruoanlaitto saa uuden käänteen jopa konkareiden keskuudessa – joko sinä olet kokannut takalla?
20196_58477.jpg
Ilmanvaihtokone keittiöön?
Paras ratkaisu pieneen kotiinYksi yleisimmistä paikoista sijoittaa ilmanvaihtokone kerrostaloasunnossa on kylpyhuone. Se ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto. Kun ilmanvaihtokone asennetaan keittiöön, ja siihen on integroitu liesikupu, saadaan yhdistettyä ilmanvaihto ja lieden kärynpoisto. Ja mikä parasta, näin säästetään tilaa, mikä on merkittävä etu erityisesti pienissä asunnoissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton