• Etusivu
  • Talo

Solar-läpivientisarja – varma ratkaisu aurinkokeräinten läpivienteihin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vilpe Oy
Julkaistu 27.05.2014
20145_39508.jpg

VILPE® Solar –läpivienti on markkinoiden ensimmäinen tuote, joka tarjoaa pienputkien ammattimaisen läpiviennin katon läpi. Muiden VILPE®-läpivientien tavoin Solar-läpivienti on tiivis, turvallinen ja joustava ratkaisu esimerkiksi aurinkokeräinten meno- ja paluuputkien, kaapeleiden tai muiden pienempien putkien läpivientiin katolle.

Solar-valikoimassa on läpivientiratkaisu kaikille katemateriaaleille. Tavallisesta läpiviennistä poiketen Solar-läpivientiin on valmiiksi ruuvattu kiinni liitosrengas. Sarjaan kuuluu läpiviennin lisäksi kaulus, kansi, kutistesukka sekä tuotteen kiinnitykseen tarvittavat ruuvit. Solar-läpiviennin kauluksen etuosan aukon koko putkistolle on 100 x 60 mm.

Solar-läpiviennin kansi on irrotettava, minkä ansiosta putkiston huoltaminen on helppoa. Kaulus kansineen voidaan myös kääntää sivuttain 90 astetta molempiin suuntiin putkiston tarvitseman kulkusuunnan mukaisesti. Tämä tuo joustavuutta asennukseen ja takaa turvallisen läpimenon katon kautta.

Lue lisää Solar-läpivienneistä!

20145_39509.jpg

Valintaperusteet

Solar-läpivienti soveltuu erityyppisten pienputkistojen, kuten esimerkiksi aurinkokeräinten putkistojen läpivienneille. Putkien halkaisija saa olla enintään 100 x 60 mm. Läpivienti valitaan kateaineen ja katteen värityksen mukaan.

Asennus

Solar-läpivienti

soveltuu erityyppisten pienputkistojen, kuten esimerkiksi aurinkokeräinten putkistojen läpivienneille. Putkien halkaisija saa olla enintään 100 x 60 mm. Läpivienti valitaan kateaineen ja katteen värityksen mukaan.

1. Asenna läpivienti pakkauksessa olevan ohjeen mukaisesti. Jokaista katemateriaalia varten on oma asennusohjeensa.

2. Tuo putkisto läpiviennin ja kauluksen läpi. Kiinnitä kauluksen yläosa kahdella ruuvilla merkityistä kohdista kauluksen alaosaan. Asenna kauluksen alaosa paikoilleen. Vedä kutistesukka putkiston läpi paikoilleen kauluksen etuosan päälle. Lopuksi kiinnitä kansi paikoilleen kolmella ruuvilla merkityistä kohdista.

3. Tue putkisto läpiviennin alapuolelta kattoruoteeseen niin, että se kantaa koko alapuolisen putkiston.

4. Lämmitä kutistesukka kiinni kuumailmapuhaltimella.

5. Tarvittaessa kaulusta ja kantta voidaan kääntää sivuttain 90 astetta molempiin suuntiin putkiston tarvitseman kulkusuunnan mukaisesti. Kiinnitä lopuksi kaulus läpivientiin neljällä ruuvilla.

Vaiheet 1 ja 2.
Vaiheet 1 ja 2.
Vaiheet 3, 4 ja 5.
Vaiheet 3, 4 ja 5.
Vilpe Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200711_7348.jpg
VILPE tekee puhtaan sisäilman
Kodin puhdas, terveellinen ilma ei ole itsestäänselvyys. Pientaloissa, rivitaloissa ja kerrostaloissa asuvat ihmiset ja lemmikkieläimet ovat jatkuvasti alttiina huoneiston sisäilmassa oleville epäpuhtauksille kuten pölylle, hajuille, käryille ja kosteudelle.Likainen tai kostea ilma, joka ei pääse poistumaan rakennuksesta hallitusti, tiivistyy ja lopulta kiinnittyy rakenteisiin aiheuttaen vuosien kuluessa näiden kunnon heikkenemistä sekä epäpuhtauksia huoneilmaan. Nämä voidaan estää riittävällä ilmanvaihdolla.Painovoimainen ilmanvaihtojärjestelmä, joka perustuu lämpimän sekä ulkoilmaa kevyemmän ilman nousuun pystyhormia pitkin ylös katolle, ei toimi hallitusti juuri missään sääolosuhteissa. Painovoimainen ilmanvaihtojärjestelmä ei siksi täytä nykymääräysten mukaan asukkaiden ja käyttäjien terveys- ja olosuhdevaatimuksia eikä rakennusten kunto säily riittävän hyvänä.Koneellisella poistoilman vaihdolla saavutetaan huoneistojen sisäilman puhtaudelle selvästi parempi laatutaso kuin painovoimaisella ilmanvaihdolla. Tämä perustuu siihen, että epäpuhtauksia, käryjä, hajuja ja kosteutta runsaasti sisältävä jäteilma poistuu koneellisen poistoilmanvaihdon venttiilien ja kanavien kautta pystyhormiin puhaltimen avulla ja sieltä edelleen ulkoilmaan poistoputken tai huippuimurin kautta. Pystyhormin yläpäässä olevan sähkökäyttöinen huippuimuri imee likaisen ja kostean ilman pystyhormista ja sitä kautta huoneistosta, sekä puhaltaa tämän likaisen ilman eli ns. jäteilman ulkoilmaan.
20235_81907.jpg
VILPE-tuotteet osana ilmanvaihtojärjestelmää
VILPE-tuotteet osana ilmanvaihtojärejstelmää pitävät sekä sisäilman puhtaana että kattorakenteet terveinä. Järjestelmä sopii sekä uudisrakentamiseen että korjausrakentamiseen. VILPE-tuotteet löydät LVI-alan liikkeistä, rautakaupoista ja kateainevalmistajilta.
20113_24764.jpg
Katon tuuletus ja läpiviennit
Rakennusmääräyskokoelman määräysten mukaisesti yläpohjan kerrokset ja katon tuuletus on suunniteltava ja rakennettava niin, ettei kattoon kerry vesihöyryn diffuusion tai ilmavirtausten vuoksi haitallisessa määrin kosteutta. Kenties tärkein tavoite on, että rakenteisiin mahdollisesti pääsevä kosteus myös kuivuu riittävän nopeasti eikä ehdi aiheuttaa vaurioita.Kattorakenteiden tuuletus vaatii esteettömän ilmankulun. Aluskatteen alapuolinen tila voidaan tuulettaa päätykolmioissa olevilla, tuuletusritilöillä varustetuilla tuuletusaukoilla tai vaihtoehtoisesti tila voidaan tuulettaa katon läpi tulevien tuuletusputkien kautta. Yhtenä vaihtoehtona on harjatuuletin. Tärkeintä on huolehtia riittävästä tuuletuksesta. Mikäli tuuletus ei ole riittävää, kattorakenteet voivat homehtua tai eristekerrokset voivat olla jatkuvasti kosteita, mikä heikentää niiden eristävyyttä.Vesikaton on estettävä sadeveden, lumen ja sulamisveden tunkeutuminen kattorakenteisiin, seiniin ja sisätiloihin. Näin ollen myös tuuletusputkien ja kaikkien katon läpivientien tulee olla riittävän tiiviitä.Paloteknisten vaatimusten kiristymisen myötä on kiinnitettävä yhä enemmän huomiota myös hormin ja piipun läpivienteihin. Väli- ja yläpohjan läpivientien ohella yhtä tärkeä on varmistaa paloturvallinen ja vesitiivis vesikaton läpivienti.Tuorein VILPE®-uutuus on palotekniset testit läpäissyt ja VTT:n sertifioima Piippu-läpivienti (VTT Sertifikaatti nro VTT-C-6081-10). Tuote on tarkoitettu pyöreiden eristettyjen teräspiippujen läpivienniksi ja se sopii kaikille katemateriaaleille (tiili, pelti, huopa). Läpivientipaketin osat läpivientiosa, pellityssarja, aluskatteen tiiviste ja pellityssarjan kiinnityslistat valitaan katemateriaaliin sopiviksi.
20219_72267.jpg
Toimimaton ränni voi johtaa kosteusongelmiin
Kesän sade- ja ukkoskuurot pistävät katon ja erityisesti sadevesijärjestelmät koville. Ränneissä puutteelliset huollot näkyvät heti − hallitsemattomasti kouruista yli valuva vesi kastelee ulkoseinän ja sokkelin. Ongelman jatkuessa se altistaa rakennuksen kosteusvaurioille. Ennen kesän sateita on hyvä varmistaa, ettei sadevesijärjestelmät ole tukkiutuneet lehdistä, havuista tai muista roskista.
20225_78123.jpg
Aistiesteettömyys on kaikkia varten - kokeile, miten aistiesteetön sinun kotisi on
Kun mietitään esteettömyyttä, ajattelemme hyvin usein liikunta-, näkö tai vaikka kuulovammaisten elämää helpottavaa asumisympäristöä. Fyysisestä esteettömyydestä puhutaankin paljon. Aistiesteettömyyden saatamme yhdistää eritysherkkien ihmisten arkeen tai autismikirjon häiriöihin. Oletko kuitenkaan tullut ajatelleeksi, että aistiesteettömyys on myös sinun oman hyvinvointisi kannalta erittäin tärkeä asia? Esimerkkinä palautumisesi rankan työpäivän jälkeen kotona. Aistiesteettömyys on meitä kaikkia varten!
20217_71486.jpg
Suomen ensimmäinen älykylä on suunnitteilla Mynämäelle
Muuttaisitko älykylään? Varsinais-Suomen Mynämäelle nousevan kylän asukkaan ei tarvitse olla Mensan jäsen, vaan haluta asumiselta ja rakentamiselta digitalisuutta, ekologisuutta ja yhteisöllisyyttä. Jos hankkeen takana oleva Arctic Smart Village Oy ja Mynämäen kunta onnistuvat suunnitelmissaan, älykylän rakennuksia alkaa nousta keväällä 2022. Selvitimme, mistä on kyse.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton