• Etusivu
  • Rakentaminen

Meille suunniteltu, taidolla toteutettu yksilöllinen Kastelli-talo

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Päivitetty 02.05.2014
20144_39131.jpg

Mäkisen Kastelli talo rakennettiin rinteeseen.

Esikoisen syntymän jälkeen Tiina ja Tero Mäkinen päättivät ryhtyä tositoimiin omakotiunelmansa toteuttamiseksi syksyllä 2009. Keväällä 2010 he löysivät Maskusta mieleisensä rinnetontin, jolle sopivaa taloa ryhdyttiin suunnittelemaan arkkitehdin kanssa. Haaveissa oli ennen kaikkea maisemaan sopiva talo – avara ja toimiva kokonaisuus, jossa ei olisi turhia hukkaneliöitä. Mäkiset halusivat paljon tilaa, etenkin keittiöön, josta haluttiin koko kodin sydän. Kastelli talojen joustavan rakentamistavan ansiosta perheen yksilöllisimmätkin toiveet saatiin toteutettua vaivattomasti ja laadukkaasti.

Tilaa veloitukseton Kastelli-talokirja

Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta

Arkkitehti neuvoi alusta asti

Arkkitehti Mikko Lindqvistin laatiman suunnitelman jälkeen kartoitettiin erilaisia toteutusvaihtoehtoja pitkästä tavarasta aina elementtirakentamiseen, kivitalosta puutaloon. Mielikuva Kastelli taloista oli entuudestaan positiivinen ja rakennusalalla työskentelevät tuttavat suosittelivat Kastellia laadukkaana ja luotettavana rakentajana. Kastellilta löytyi toimivimmalta tuntuva rakentamistapa arkkitehdin suunnitelman toteuttamiseksi. Mäkiset päätyivät puutaloon rapatulla pintaverhouksella kauppias Kari Lammervon kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen.

Keittiöstä haluttiin koko talon sydän. Onnistunut kokonaisuus suunniteltiin yhdessä Puustellin kanssa.
Keittiöstä haluttiin koko talon sydän. Onnistunut kokonaisuus suunniteltiin yhdessä Puustellin kanssa.
Yläkerran tasanteelta avautuu hulppeat näkymät alakerran oleskelutiloihin. Keittiö, ruokailutila ja olohuone muodostavat viihtyisän, yhtenäisen tilan.
Yläkerran tasanteelta avautuu hulppeat näkymät alakerran oleskelutiloihin. Keittiö, ruokailutila ja olohuone muodostavat viihtyisän, yhtenäisen tilan.

Toimitusvaihtoehtona lämmitysvalmis

Kastelli rakensi talon lämmitysvalmiiksi ja siitä urakkaa jatkoi oma kirvesmies. Pariskunta on erittäin tyytyväinen pohjaratkaisuun ja taloon kokonaisuudessaan. Rakentamisaika oli pariskunnalle mielekästä mutta työntäyteistä aikaa; päivätöiden jälkeen Tero suuntasi kulkunsa rakennustyömaalle siivoamaan ja Tiina kilpailutti hankintoja pienen Arttu-pojan hoitamisen ohessa. Lapsiperheen elämästä ei touhua puuttunut. Jälkikäteen Tiina on todennut, että olisi ollut mukava osallistua enemmänkin varsinaiseen rakentamiseen.

– Muutoin voisi ryhtyä rakentamaan uudestaan, mutta kun tämä on niin hyvä! naurahtaa Tiina.

Vihreä väri piristää harmaan ja valkoisen sävyjä useissa kodin tiloissa.
Vihreä väri piristää harmaan ja valkoisen sävyjä useissa kodin tiloissa.
Wc:n tumma taso luo tyylikkään kotrastin valkoisille laatoille ja kaapin oville.
Wc:n tumma taso luo tyylikkään kotrastin valkoisille laatoille ja kaapin oville.

Talon lisäksi pariskunta rakensi autotallin, johon suurin osa tarvikkeista hankittiin Kastelli-rakentajan Tukusta.

– Nopea palvelu ja ihania ihmisiä, kuvaa Tiina Rakentajan Tukun toimintaa.

Kastelliin Tiina on myös erittäin tyytyväinen ja suosittelee mielellään Kastelli talojen monipuolisia rakentamisvaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin.

Kesän aikana pariskunta jatkoi pihatöitä. Pergolat on saatu viimeisteltyä sekä rakennettu rappuset autotallin ja talon väliin. Pihaan tehdään myös kiveyksiä ja uusia istutuksia. Tiina ja Tero haluavat pihasta mahdollisimman helppohoitoisen ja siksi osa tontista jätetään luonnontilaan.

Luonnonläheinen asuinalue kouluineen ja pyöräteineen on lapsiystävällinen. Koko perhe, johon kuuluu Tiinan ja Teron lisäksi kaksivuotias Asta-tytär ja nelivuotias Arttu, viihtyvät erinomaisesti kodissaan.

– Omakotiasuminen on kyllä meille sopivin asumismuoto! Tiina toteaa tyytyväisenä.

Tilaa veloitukseton Kastelli-talokirja

Jätä yhteydenottopyyntö Kastelli-talosta

Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
20147_40359.jpg
Ideoita omaan pihaan Asuntomessuilta
Uutta pihaa tehtäessä sekä vanhaa muokattaessa ja kunnostettaessa tulee ottaa huomioon muutamia asioita. Puutarhan kannalta yhtenä tärkeimmistä on kasvuolosuhteet; menestymisvyöhykkeet, paikallisilmasto unohtamatta tietenkään maaperän sekä kasvualustan laatua.Jo olemassa oleva kasvillisuus kertoo oman tarinansa, jonka pohjalta on helpompi lähteä suunnittelemaan uutta. Pihan käyttöä suunniteltaessa tulee miettiä myös tulevat kulkureitit sekä käyttötarkoitukset: minne halutaan mitäkin toimintaa.Kasvien lisäksi pihoilla näkyviin jäävät rakenteet, kuten aidat sekä terassit on hyvä miettiä kokonaisuuden sekä turvallisuuden kannalta. Terassin rakentamiseen löytyy useita ohjeita, joiden pohjalta on hyvä rakentaa. Tässäkin on muistettava, että hyvä perustus on kaiken A ja O.Asuntomessuilta Jyväskylästä löydät helposti itsellesi mieluiset ratkaisut - onko pihallasi esimerkiksi tilaa laavulle, kuten kohteessa 17?
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
VTT: Pientaloalueiden rakentamista voidaan tiivistää vaarantamatta paloturvallisuutta
VTT on tutkinut tiiviiden ja matalien pientaloalueiden paloturvallisuutta sekä laatinut rakentamiselle vaatimukset täyttävät ratkaisut. VTT:n tulokset viittaavat joiltakin osin siihen, että rakennusmääräyksiä voidaan materiaalien ja turvaetäisyyksien osalta lieventää vaarantamatta paloturvallisuutta. Tämä edellyttää kuitenkin aiempaa tarkempaa suunnittelua.Tiivis ja matala ja samalla entistä tehokkaampaan maankäyttöön perustuva pientalorakentaminen on yleistynyt viime aikoina. VTT määritti tiiviin ja matalan rakentamisen henkilöturvallisuuden ja omaisuudensuojan kannalta hyväksyttävän paloturvallisuustason ja siihen vaikuttavat keskeiset tekijät. Saatuja tutkimustuloksia voidaan hyödyntää kaavoituksessa ja pientaloalueiden rakennussuunnittelussa.Palon leviäminen monimuotoisella asuinalueella osoittautui tutkimuksessa hyvin monisyiseksi ongelmaksi. VTT:n kehittämien ratkaisujen soveltaminen on nykykäytäntöä työläämpää, mutta toisaalta niiden avulla voidaan päästä hyvinkin korkeisiin maankäytön tehokkuuksiin. "Mitä tarkemmin ja laadukkaammin suunnittelu tehdään, sitä parempi lopputulos paloturvallisuuden kannalta", toteaa VTT:n erikoistutkija Jukka Hietaniemi.Palonkeston osalta tulokset pääsääntöisesti osoittavat, että rakenteellista turvaetäisyyden kompensointia tarvitaan vain hyvin lähelle rakennettaessa: rakenne, joka kestää 30 minuutin standardipalon, riittää aina noin 3 - 4 metriin saakka. Tältä osin tulokset puoltavat nykykäytäntöä selkeästi lievempää linjanvetoa. Etenkin vaatimukset A-luokan tarvikkeista tehdyistä palomuureista ovat tulosten valossa selvästi ylimitoitettuja. Näihin pääsääntöisiin tuloksiin on kuitenkin eräs merkittävä poikkeus: jos autojen paikoitukselle varataan tilaa kahta asuinrakennusta yhdistävään katettuun tilaan, niin tällöin saatujen tulosten mukaan tähän tilaan rajautuvien seinien tulisi täyttää EI60-luokan vaatimukset.Tutkimus toteutettiin palonsimuloinnin ja paloriskien arvioinnin uudenaikaisimpien menetelmien avulla. VTT toteutti tutkimuksen viranomais- ja teollisuustahojen kanssa.
20116_26430.jpg
Kokkolan messujen oheiskohde
Yksi Kokkolan suurista ylpeyden aiheista on 12 puutalokorttelin laajuinen vanhakaupunki Neristan, ner-i-stan. Juuri täällä sijaitsee myös Kokkolan asuntomessujen mielenkiintoinen oheiskohde: vuonna 1818 rakennettu Knapen talo.Lääkäri, runoilija Ernst V. Knapen perheen kotitalo sijaitsee osoitteessa Isokatu 36. Vuosia tyhjillään ollut talo entisöidään uuteen kukoistukseen vanhoja perinteitä ja Neristanin henkeä kunnioittaen. Kohteen sisustuksen suunnittelee Jukka Rintala.Tule nauttimaan puutalokorttelien tunnelmasta. Neristanin kaduilla kävelijän silmiä hivelee vanha arkkitehtuuri. Messujen oheiskohde on auki messujen aukioloaikoina. Kokkolan asuntomessut ovat avoinna päivittäin 15.7.-14.8. kello 10-18.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton