• Etusivu
  • Talo

Remontoijalle erinomainen ratkaisu - Remonttilevy

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Päivitetty 11.11.2020
201511_44786.jpg

Ohut Remonttilevy soveltuu niin puu- kuin kiviseinäänkin.

Erityisesti puu- ja kiviseinien uudelleen pinnoitukseen kehitetty Gyproc GSE 6 Remonttilevy Ergo on jokaiselle vanhan kiinteistön remontoijalle tarkoitettu erikoislevy. Levy on helppo käsitellä ergonomisen levykokonsa ja keveämmän painonsa ansiosta.

Korjaustyö nopeammaksi

Gyproc GSE 6 Remonttilevy Ergo

n ydin on lasikuidulla vahvistettua luonnonkipsiä, joka on päällystetty vahvalla erikoiskartongilla. Lasikuituvahvistus mahdollistaa levyn ohuuden.

Levypituuksissa on kaksi vaihtoehtoa 2700 mm ja 3000 mm levyn paksuuden ollessa 6,5 mm. Ergo-levy on leveydeltään aina 900 mm leveitä. Painoa yksittäiselle levylle kertyy 5,6 kg/m².

Gyproc GSE 6 Remonttilevy Ergo on nopea ja helppo asentaa.
Gyproc GSE 6 Remonttilevy Ergo on nopea ja helppo asentaa.

Remonttikipsilevy on kehitetty erityisesti kevytremontointiin kuten puu- ja kiviseinien korjausverhoiluun. Kyseinen kipsilevy soveltuu helpon käytettävyytensä ja kokonsa ansiosta myös kaareviin seiniin ja kattoihin sekä katto- ja seinäpintojen korjaukseen. Työtä nopeuttaa se, että vanhaa verhousta ei tarvitse välttämättä alta poistaa. Puurunkoisissa seinissä Remonttikipsilevy ruuvataan suoraan vanhan seinäpinnan päälle, kiviseinissä kiinnitykseen käytetään Gyproc G66 –laastia tai liimaa.

Voit tutustua Gyprocin muihin kipsilevyihin ja yhteensopiviin tuotteisiin tästä.

Miten puuseinän voi remontoida Remonttilevyllä?

Gyproc GSE 6 Remonttilevy Ergo soveltuu käytettäväksi kevytremontoinnissa avosaumaisten puulevyseinien, lauta- ja hirsiseinien sekä pahvilla pinnoitettujen puuseinien yhteydessä.

Ennen levytystyön aloittamista tulisi pahimmat repeämät sekä pullistumat irrottaa vanhasta seinäpinnasta. Vanhat tapetit sekä aluspahvit voi jättää levytyksen alle. Maalatut pinnat tulisi puhdistaa pinnalla olevasta liasta ja rasvasta käyttäen kristallisoodaa tai vastaavaa tuotetta silloin, kun käytät levyjen kiinnittämiseen laasti/liimakiinnitystä.

Itse varsinaiset levyt kiinnitetään ruuveilla, Gyproc G66-laastilla, liimalla tai niiden yhdistelmillä. Yhdistelmänä voi olla vaikka ruuvit sekä Gyproc G66-laasti tai liima. Remonttilevy on reunoistaan reunaohennettu, joka helpottaa levyjen saumausta. Tämän jälkeen seinäpinta käsitellään kuten mikä tahansa kipsilevyllä levytetty seinä aina valmiiseen ja lopulliseen pintaan asti.

Gyproc GSE 6 Remonttilevy Ergon alta ei tarvitse välttämättä poistaa vanhoja pinnoitteita.
Gyproc GSE 6 Remonttilevy Ergon alta ei tarvitse välttämättä poistaa vanhoja pinnoitteita.

Ulkoseinärakenteen kohdalla…

Mikäli remontoitava seinäpinta on osa ulkoseinää, täytyy tietää rakenteen rakennusfysikaalinen käyttäytyminen. Jos korjattavan seinän materiaali on lastulevyä, tulisi tarkistaa lastulevyn paksuun, jotta ulkoseinärakenteen höyrynsulkua ei rikottaisi levyjä kiinnittäessä. Onko vanhan levytyksen päälle liimattu lasikuitutapetti? Gyproc suosittelee selvittämään onko rakenteessa vielä erillistä höyrynsulkua. Mikäli lasikuitutapetin tehtävänä on toimia ulkoseinärakenteen höyrynsulkuna, Gyproc GSE 6 Remonttilevyä ei saa kiinnittää suoraan seinään kiinni. Levyn kiinnitystä varten on tällöin tehtävä 22 x 100 k 450 jako, johon levy saadaan kiinnitettyä.

Esimerkiksi rintamamiestaloissa on ulkoseinäratkaisuun kuulunut purueristeen lisäksi vinolaudoitus, mahdollinen pinkopahvikerros sekä maaleja. Remonttikipsilevyä kiinnitettäessä tuleekin varmistaa kiinnikkeen pituus niin, että se ylettyy 16 mm vinolaudoitukseen kiinni, mutta ei siitä läpi. Kiteytettynä, tutustu seinärakenteeseen, jotta ikäviä yllätyksiä ei tulisi.

Entä sitten kiviseinä?

Kiviseiniksi luetaan betoni-, tiili-, kevytbetoni- sekä harkkoseinät. Kiviset seinäpinnat eivät vaadi osakseen paljoa esityötä ennen levytyksen suorittamista. Seinäpinnasta tulee ainoastaan poistaa irtonainen pinnoite sekä syntyneet rapautumat. Syntynyt pöly harjataan pois pinnoilta. Maalatuille pinnoille tulisi suorittaa puhdistus pinnoille tarttuneesta liasta ja rasvasta kristallisoodan tai vastaavan tuotteen avulla.

Remonttilevy on mahdollista kiinnittää myös kiviseinään.
Remonttilevy on mahdollista kiinnittää myös kiviseinään.

Levyjen kiinnitys seinäpintaan tapahtuu Gyproc G66-laastin tai liiman avulla. Levyt tuetaan tarvittaessa laastin tai liiman kuivumisen ajaksi. Mikäli seinärakenteesi on kevytbetonia tai harkkoa, tuetaan levyt käyttötarkoitukseen sopivien naulojen avulla. Betoni- tai tiiliseinissä tukeminen tapahtuu vastaavasti lyöntitulppien avulla. Huomioithan että kevytbetoni vaatii haponkestävän naulan, ruuvin tai vastaavan.

Kipsilevyseinään on ilmestynyt reikä

Mikä siis neuvoksi? Gyprocin valmistama Kipsilevypaikka on kätevä ja helppo tapa korjata kipsilevyyn tullut reikä.

Paikka on rei'itettyä ja lujitettua alumiinilevyä, jonka päällä on lasikuituharso sekä asennusta helpottava tarrapinta.
Tutustu miten Kipsilevypaikka asennetaan alla olevan videon avulla.

Gyproc Kipsilevypaikka ja sen asennus
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Talo
huoneisto
kipsilevyt
väliseinät
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Gyproc Habito-levy ja järjestelmätakuu-logo
Kipsilevy on luonnonmukainen rakennusmateriaali
Kipsilevy on luonnollinen rakennusmateriaali, jonka pääraaka-aineena ovat puhdas kipsikivi, vesi sekä kierrätyspaperista valmistettu uusiokartonki.Gyproc-kipsilevy on hajuton ja terveydelle vaaraton rakennusmateriaali. Gyproc sisäverhouslevyt ovat läpäisseet tarkat sisäilman emissiotestit (TVOC) ja kuuluvat Rakennustietosäätiön myöntämään parhaaseen sisäilman päästöluokkaan M1.Lue lisää Gyprocin kipsilevyistä ja tuotteista
20173_48714.jpg
Olisiko pienen remontin aika?
– Paikkaa kolhut itseVäliseinien ulkokulmat ovat usein kovalla koetuksella. Isoja huonekaluja siirrettäessä, tai vaikka lasten leikkien tiimellyksessä ei ole tavatonta, että kipsilevystä tehdyn väliseinän ulkokulma saa osakseen kovan iskun ja mahdollisesti murtuu. Tuttu näky on myös kipsilevyseinään ilmestynyt reikä juuri oven kahvan kohdalla. Näihin pulmiin löytyy kuitenkin ratkaisut Gyprocin AquaBead Kulma- ja reunasuojalistoista sekä Gyproc Kipsilevypaikasta.
201611_47731.jpg
Iskunkestävät kulmat - helposti toteutettavissa
Väliseinien ulkokulmat ovat usein kovalla koetuksella. Isoja huonekaluja siirrettäessä tai vaikka lasten leikkien tiimellyksessä ei ole tavatonta, että kipsilevystä tehdyn väliseinän ulkokulma saa osakseen kovan iskun. Kulmien kestävyyttä on mahdollista parantaa Gyprocin AquaBead Kulma- ja reunasuojalistoilla.
20205_64632.jpg
Historiallinen Kakolan vankila muuttui asunnoiksi - katso kuvat
Historiallisen vankila-alueen saneeraus laadukkaiksi asunnoiksi ja palveluiksi sai sujuvuuttasaman valmistajan tuoteperheistä, joiden yhteensopivuus on testattu. Kotimaiset rakennusmateriaalit kestävät myös pitkällä tähtäimellä.
Poika istuu lokeroiden päällä, seinä gyproc habito -levyä
Mitä sinun seinäsi kestää?
Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää kulutusta ja tarjoaa aivan uudenlaista ripustamisen vapautta. Habitolla on helppo rakentaa sisäseiniä, jotka eivät pienistä kolhiinnu ja joihin voi ripustaa suoraan esimerkiksi keittiön kaapistot. Lisäksi kipsilevy on fiksu valinta ääneneristyksen ja paloturvallisuuden suhteen.
20168_47097.jpg
Rakennuslevy, joka antaa uudenlaisia ripustusmahdollisuuksia
Kun kuulet, että on olemassa kipsilevy, joka kestää jopa 40 kg ripustuspainon yhden ruuvin varassa, uskoisitko sitä todeksi? Totta se nimittäin on. Gyprocin valikoimaan kuuluva Gyproc Habito® on markkinoiden kovin rakennuslevy, joka kestää kulutusta ja sallii aivan uudenlaisen tavan ripustaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton