• Etusivu
  • Talo

Mökkihana tuo lämpimän veden kesäkeittiöön ja mökille

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Oras Oy
Päivitetty 08.11.2023
1920-oras-mokkihana-1023F

Lisää mukavuutta mökille lämpimällä vedellä. Hanan sekä lämmittimen asennus ja käyttö on helppoa.

Oras Safira mökkihana tuo lämpimän veden kesämökeille, grillikatoksiin ja autotalliin. Mökkihanan asentaminen on helppoa – tarvitaan vain kylmävesiliitäntä ja sähkö. Hana ja vedenlämmitin ovat mökkihanassa samassa paketissa.

Mökkihanan saa pesuallashana- tai keittiöhanamallina

Mökkihanan saa joko pesuallashana- tai keittiöhanamallina. Keittiöhanassa on helppokäyttöinen vipu ja 100° kääntyvä juoksuputki (kääntymisaste on mahdollista rajoittaa 40–80°). Pesuallashanassa puolestaan on vipu, kiinteä juoksuputki ja poresuutin. Maksimi virtaama on 5 l/min.

Tarvittiinpa vettä sitten keittiöön tai pesuhuoneeseen, lämminvesivaraajasta saa helposti halutun lämpöistä vettä. Veden lämpötila valittavissa + 35° – 85 °C:en väliltä (suositus + 65°C).

Lämminvesivaraaja on paineeton ja sen tilavuus on 5 litraa. Varaaja kytketään pistorasiaan ja sen teho on 2kW. Veden lämmetessä hanan juoksuputkesta tulee joitain tippoja vettä, mikä on normaalia eikä sitä saa estää.

Tutustu malleihin

Mökkihanan asennuksessa ja käytössä muistettavaa

Mökkihana on niin sanottu matalapaineversio ja tehty juuri tähän tarkoitukseen, mikä merkitse, että sitä ei voi korvata normaalilla hanalla. Myöskään poresuutinta ei saa vaihtaa tai korvata lisäosilla. Asennettaessa pitää vesisäiliö täyttää ensin vedellä ja vasta sitten kytkeä virta päälle.

Säiliön lämpimän veden lämpötila on portaattomasti valittavissa (noin 35–85C° väliltä), huomioi kuitenkin asennusta tehdessäsi, että lämpimän veden lämpötila ei saa ylittää +65 astetta Suomen Rakentamismääräyskokoelman säännösten mukaan.

Hanaa ja lämminvesivaraajaa ei saa kytkeä erikseen. Jäätymisvaurioiden estämiseksi hana ja vedenlämmitin pitää tyhjentää talvikuukausien ajaksi.

Mökkihanan lämminvesivaraajasta saa helposti halutun lämpöistä vettä.
Mökkihanan lämminvesivaraajasta saa helposti halutun lämpöistä vettä.
Oras mökkihanan pesuallashanassa on vipu, kiinteä juoksuputki ja poresuutin.
Oras mökkihanan pesuallashanassa on vipu, kiinteä juoksuputki ja poresuutin.
Oras Oy
Talo
asuminen
keittiö
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20202_62495.jpg
Tiedätkö, miten hanasi on valmistettu?
Matka harkosta hanaksiKaikille meistä hana on tuttu, mutta tiedätkö, miten hanat itseasiassa valmistetaan? Oras-hanan valmistaminen on paljon käsityötä vaativa ja monivaiheinen prosessi. Valmistuksen aikana tarkkaillaan laatua joka käänteessä. Tutustu yhdessä maajohtaja Marko Sundholmin kanssa, miten Oraksen Rauman tehtaalla valmistuu jopa 3 000 hanaa päivässä.
20224_77789.jpg
Hana- ja suihkutuotteiden valintaa lisätyn todellisuuden avulla
Mitä on lisätty todellisuus? Lisätty todellisuus (Augmented Reality, AR) tarkoittaa teknologiaa, jossa virtuaalinen sisältö liitetään osaksi oikeaa maailmaa AR-tuetun sovelluksen tai selaimen avulla.
20225_78304.jpg
Lisää kesämökkisi käyttömukavuutta erilaisten hanaratkaisujen avulla
Kesämökkien ja -huviloiden varustelutaso vaihtelee paljon jo siitäkin syystä, että ihmisillä on erilaisia toiveita ja oletuksia liittyen vapaa-ajan asunnon varustelutasoon. Osan mielestä mökkiolosuhteet ovat kohdallaan, kun pesuvesi kannetaan järvestä ämpärillä, juomavesi tuodaan kanisterissa kotoa ja käytössä on ulkohuussi, jonka ovenpieleen on järjestetty käsienpesupiste hurmaavan emalivadin ja kannun avulla. Toiselle optimaaliset olosuhteet taas muodostuvat korkealaatuisista ja viimeisintä teknologiaa edustavista vesikalusteratkaisuista, jotka auttavat säästämään vettä ja energiaa, ja antavat jopa reaaliaikaista palautetta käytönaikaisesta kulutuksesta.
20229_79604.jpg
Oras-mökkihanan tyhjennys talvikuukausien ajaksi
Syksyn tullen on tärkeää huoltaa kesämökki talvikuntoon. Huolellisesti tehty syyshuolto ehkäisee tehokkaasti seuraavan vuoden korjaustarpeita. Mökin tärkeimpiä syystoimia ovat vesivahingoilta ja jäätymiseltä suojaaminen. Jäätyvän veden aiheuttamat vahingot voi estää muun muassa tyhjentämällä vesi viemäreistä, vesijohdoista, lämminvesivaraajasta, hajulukoista sekä hanoista.
20228_79347.jpg
Onnistuu käyttömuka­vuudesta tinkimättä: 5 vinkkiä veden ja energian säästöön
Olemme tottuneet käyttämään runsaasti lämmintä vettä päivittäisissä askareissamme, kuten henkilökohtaisesta hygieniasta huolehtimisesta, kodinhoidosta tai vaikkapa itsensä hemmottelusta lämpimässä suihkussa.Pikkuhiljaa olemme alkaneet kuitenkin herätä siihen todellisuuteen, että vesi ei ole rajaton resurssi, ja etenkin sen lämmittämisestä koituvat kustannukset ovat herättäneet viime aikoina yhä useampia miettimään omia kulutustottumuksiaan – sekä kustannuksiaan.Meillä on hyviä uutisia. Oman vedenkäytön järkevöittäminen ei lopulta ole kovin työlästä, eikä edes käyttömukavuudesta tarvitse juurikaan tinkiä. Olemme koonneet muutamia vinkkejä, joiden ansiosta veden ja energian kulutusta ja niistä aiheutuvia kustannuksia voi helposti pienentää.
kipsilevyratkaisut remontoijalle
Remontoijan luottokaveri – monipuolinen kipsilevy
Jokaiselle se oma koti on kaikkein rakkain paikka. Siellä viihdytään niin yksi kuin perheen ja ystävien kanssa. Ajan myötä kuitenkin se kaikkein rakkainkin paikka kaipaa pientä huolenpitoa ja laittoa – vaikkei muusta syystä kuin perheen koon kasvamisen tai pienenemisen johdosta.Toisinaan tuotevalikoima häkellyttää, voiko näin monelle ratkaisulle ja vaihtoehdolle olla todella tarvetta. Kyllä voi, sillä ratkaisut on tehty sillä ajatuksella että rakentaja ja remontoija löytää niiden joukosta omiin tarpeisiinsa parhaiten soveltuvan tuotteen ja rakennustavan. Vaikka vaihtoehtoja on paljon, löytyy niiden joukosta sopiva tuote nopeasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton