• Etusivu
  • LVI

Raikas sisäilma ja tasaisempi lämpötila

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Päivitetty 08.03.2024
20143_38245.jpg

Lämmin ilma virtaa seinää pitkin lattiaa kohti ja lämmittää miellyttävästi lattian yläpuolella olevan ilman.

Lämpöpumpun tehokkuuden arviointi ei ole pelkkää lukujen vertaamista. Vähintään yhtä tärkeää on asumisviihtyvyys, johon liittyy lämmitys, jäähdytys ja sisäilman laatu. Ilmalämpöpumpun monet mukavuutta lisäävät ominaisuudet ilahduttavat käyttäjää.

Miellyttävää sisäilmaa Coanda-ilmavirralla

Coanda-ilmavirtatoiminto jakaa niin lämpimän kuin viileänkin ilman huonetilaan maksimiteholla. Sisäyksikkö ohjaa lämmitetyn ilman alaspäin, jolloin lämmin ilma suuntautuu ensin lattiaan ja nousee sitten ylöspäin lämmittäen koko tilan. Jäähdytetty ilma ohjataan puolestaan kohti kattoa, josta se leviää huoneeseen alaspäin kulkevan ilmavirran mukana. Tuloksena on tasainen lämpötilan jakautuminen koko tilaan. Näin lämmitys ja jäähdytys toteutetaan ilman vedon tunnetta. Ilmalämpöpumpun ansiosta perheesi voi nauttia miellyttävästä sisäilmasta.

<p data-block-key="99dd8">Ilmavirtaus levittää viileän ilman yläkautta, jolloin jäähdytys on tasaisempaa ja miellyttävämpää ilman vedon tunnetta.</p>
Ilmavirtaus levittää viileän ilman yläkautta, jolloin jäähdytys on tasaisempaa ja miellyttävämpää ilman vedon tunnetta.

Puhdistustoiminto

Lämpöpumpun sisäyksikössä on puhdistustoiminto. Lämpöpumpusta valittava toiminto suorittaa noin 20 minuuttia kestävän kondensointi- ja kuivaus -periaatteeseen perustuvan puhdistuksen.

Energiaa säästävä ylläpitolämmitys

Jos olet talvella pidempään poissa kotoa, voit yhden näppäimen painalluksella ottaa käyttöön ylläpitolämmitystoiminnon, joka pitää talon lämpötilan noin 10 °C:ssa, ja voit itse todeta säästön energialaskussa. 10 °C -toiminto varmistaa, että ilmalämpöpumppu käynnistyy vasta, kun sisälämpötila laskee alle 10 °C:een.

Raikas sisäilma

Ilmalämpöpumppu ei ainoastaan lämmitä tai jäähdytä sisäilmaa. Se myös puhdistaa ilmaa – yhden näppäimen painalluksella. Toiminnon perustana on plasmacluster-ionitekniikka, joka jäljittelee luonnossa toimivaa puhdistusprosessia.

Esimerkiksi metsäisen alueen ilma sisältää suuren, tarkasti tasapainoisen määrän positiivisia ja negatiivisia ioneja. Kyseessä ovat jakautuneet vesimolekyylit, jotka kiinnittyvät muihin neutraaleihin vesimolekyyleihin. Kun molekyylit kohtaavat ilman likahiukkasia tai epäpuhtauksia, plasmacluster-ionit kiinnittyvät niihin ja hajottavat ne vaarattomiksi aineiksi. Tuloksena saadaan raikasta, puhdasta ilmaa.

Ilmalämpöpumpun ilmanpuhdistin toimii samalla periaatteella. Se rikastaa ilmaa tuottamalla positiivisia ja negatiivisia plasmaclusterioneja optimaalisessa suhteessa. Plasmacluster-ionit sitovat pölyä, tupakansavua ja muita huoneilman epäpuhtauksia. Ne tuhoavat ilmasta viruksia, bakteereja ja allergeeneja ja poistavat epämiellyttävää hajua. Plasmaclustertekniikka tekee huoneilmasta huomattavasti raikkaampaa.

<p data-block-key="d1rpm">Aktiivinen ilmanpuhdistus tuottaa positiivisia ja negatiivisia ioneja, jotka hajottavat ilman epäpuhtauksia.</p>
Aktiivinen ilmanpuhdistus tuottaa positiivisia ja negatiivisia ioneja, jotka hajottavat ilman epäpuhtauksia.
Info

Info

Uusi lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun valintatyökalun avulla

Kokeile lämpöpumpun valintatyökalua helpottaaksesi löytämään juuri sinun kotiisi sopivan vaihtoehdon. Tulosten yhteydessä voit pyytää lisätietoja Boschin asiantuntijoilta ja voitte yhdessä katsoa sinulle sopivan lämpöpumpun.

Bosch Home Comfort
LVI
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
20143_38257.jpg
Luotettavaa tekniikkaa
Bosch -lämpöpumpun harkittu kokonaisuus erottuu edukseen luotettavuuden ja laadun ansiosta. Miellyttävä ulkoasu on yksi Compress AA -lämpöpumpun monista eduista.
201511_44829.jpg
Tehokas lämpöpumppu ilman porakaivoa!
Lämmitysjärjestelmän valintaan vaikuttavat monet erilaiset tekijät kuten hinta, saavutettavat säästöt lämmityskuluissa ja järjestelmän ekologisuus. Viime vuosina vauhdilla yleistyneet lämpöpumput hyödyntävät tehokkaasti ympäristöstä saatavaa uusiutuvaa energiaa. Oikein valittu sekä mitoitettu pumppu tuottaa todella edullisesti lämpöenergiaa kodin tarpeisiin.
201712_51104.jpg
Tutustu edistykselliseen patteritermostaattiin
Tiesitkö että vaihtamalla perinteisen termostaatin älykkääseen termostaattiin voit säästää vuodessa melkoisesti? Vaihtamalla esimerkiksi yli 15 vuotta vanhan termostaatin omavoimaiseen malliin, voi energian säästösi olla 8 %, mutta jos vaihdat termostaatin Danfoss Eco™ termostaattiin, voi energiansäästösi nousta jopa 30 %:iin.
20211_68317.jpg
Harkitsetko kodin lämmitystavan vaihtoa? Osallistu ilmaiseen webinaariin!
Lämmitätkö fiksusti vai maksatko liikaa? Olisiko sopiva aika lämmitysremontille ja mitä tukia siihen on mahdollista saada? Osallistu NIBEn järjestämään ilmaiseen webinaariin keskiviikkona 3.3.2021 klo 18, niin päivität lämmitystietosi vaivattomasti ajan tasalle.
20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton