• Etusivu
  • LVI

Asenna kotiisi tehokas ilmalämpöpumppu

Pieni vaiva, suuret säästöt

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Julkaistu 25.02.2014Päivitetty 08.03.2024
20165_46569.jpg

Ilmalämpöpumppu lisää asumismukavuutta: sisäilma on puhtaan raikas ja lämpötila tasaisen miellyttävä.

Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.

Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.

Lämmittää talvella ja viilentää kesähelteellä

Ilmalämpöpumppujen toimintaperiaate on yksinkertainen. Tekniikka perustuu lämmön keräämiseen ulkoilmasta. Lämpö luovutetaan sisäilmaan, tai käänteisesti ulos, jolloin voidaan viilentää sisäilmaa kuumina kesäpäivinä. Kylminä jaksoina säästät lämmityskustannuksissa ja pääset nauttimaan lämpimästä sisäilmasta. Ilmalämpöpumpun avulla parannat myös sisäilman laatua.

Info

Info

Uusi lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun valintatyökalun avulla

Kokeile lämpöpumpun valintatyökalua helpottaaksesi löytämään juuri sinun kotiisi sopivan vaihtoehdon. Tulosten yhteydessä voit pyytää lisätietoja Boschin asiantuntijoilta ja voitte yhdessä katsoa sinulle sopivan lämpöpumpun.

Ilmalämpöpumpun toiminta:

Ilmalämpöpumppu koostuu kahdesta yksiköstä, ulko- ja sisäyksiköstä. Ulkoyksikkö asennetaan ulkoseinän viereen ja yhdistetään sisäyksikköön. Sisäyksikkö tulee sijoittaa mahdollisimman avaraan tilaan, jotta lämpö pääsee leviämään laajalle alueelle. Näin laitteesta saadaan suurin hyöty.

  • Ulkoyksikkö imee ilmaa höyrystimelle, joka sitoo ulkoilman lämpöenergiaa kylmäaineeseen.
  • Höyrystin nostaa kylmäaineen lämpötilaa muutaman asteen ja näin höyrystää sen.
  • Lämpöenergiaa saadaan ulkoilmasta jopa - 30°C saakka.
  • Kompressori puristaa höyrystyneen kylmäaineen, jolloin kylmäaineen paine kasvaa ja lämpötila nousee. Kuuma kaasu johdetaan sisäyksikön lauhduttimelle, jolloin lämpöenergia vapautuu puhallusilmaan ja kylmäaine nesteytyy.
  • Sisäyksikkö lämmittää ilman valitsemasi lämpöiseksi ja puhaltaa sen sisälle asuntoosi. Puhallussuuntaa voi halutessaan muuttaa. Sisäyksikkö puhdistaa samalla ilmaa tehokkaasti.

Yleensä lämpöpumppu on tukilämmitysmuoto varsinaiselle lämmitysjärjestelmälle kuten patteri-, lattia tai kattolämmitykselle. Jos muu lämmitysjärjestelmä on päällä samanaikaisesti, tulee varsinaisen lämmitysjärjestelmän lämpötilan asetusarvon olla 2–4 °C ilmalämpöpumpun asetusarvoa matalammalla (Käytännössä esim. patteritermostaatit 17–19 °C, lämpöpumppu 21 °C). Talon väliovia on myös hyvä pitää mahdollisimman paljon avoimina, jotta lämpö pääsee leviämään koko rakennukseen.

<p data-block-key="ibxv3">Bosch ilmalämpöpumppu toimii tehokkaasti ympäri vuoden. Sitä voidaan käyttää jopa -30 asteen pakkasessa.</p>
Bosch ilmalämpöpumppu toimii tehokkaasti ympäri vuoden. Sitä voidaan käyttää jopa -30 asteen pakkasessa.

Luotettavaa tekniikkaa tunnetulta valmistajalta

Bosch-tuotteiden hyvä maine perustuu tiukkoihin laatuvaatimuksiin, jotka myös Compress AA -lämpöpumpun innovatiivinen tekniikka täyttää. Luotettavuuden, pitkän käyttöiän ja kauniin ulkoasun varmistavat laadukkaat materiaalit ja komponentit. Sijoitusta helpottaa lämpöpumpun kompakti koko.

Info

Info

Huomioi nämä ilmalämpöpumpussa!

  • Tärkeintä on valita oikean tehoinen laite ja sijoittaa se toiminnan kannalta parhaaseen paikkaan.
  • Yleensä lämpöpumppu on tukilämmitysmuoto varsinaiselle lämmitysjärjestelmälle. Jos muu lämmitysjärjestelmä on päällä samanaikaisesti, aseta varsinaisen lämmitysjärjestelmän sisälämpötilan asetusarvo 2–4 °C ilmalämpöpumpun asetusarvoa matalammalle.
  • Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö tuottaa kondenssivettä. Veden määrä riippuu ilmasta otetusta energiamäärästä ja ulkoilman kosteudesta. Laite, joka tuottaa vähemmän kondenssivettä, käy pienemmällä teholla eikä tuota yhtä paljon lämpöä. Sisäyksiköstä tulee jäähdytyskäytössä kondenssivettä, joka ohjautuu putkituksella talon ulkopuolelle.
  • Muista huolehtia puhtaudesta. Likaantuneet suodattimet laskevat laitteen suorituskykyä. Sisäyksikön karkeasuodatin tulee imuroida 1–2 kertaa kuukaudessa ja vaihtaa valmistajan ohjeiden mukaisesti. Myös ulkoyksikön puhtaudesta täytyy huolehtia säännöllisesti.

Pyydä lisätietoa Bosch-ilmalämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Bosch Home Comfort
LVI
ilmalämpöpumppu
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20143_38245.jpg
Raikas sisäilma ja tasaisempi lämpötila
Lämpöpumpun tehokkuuden arviointi ei ole pelkkää lukujen vertaamista. Vähintään yhtä tärkeää on asumisviihtyvyys, johon liittyy lämmitys, jäähdytys ja sisäilman laatu. Ilmalämpöpumpun monet mukavuutta lisäävät ominaisuudet ilahduttavat käyttäjää.
20143_38257.jpg
Luotettavaa tekniikkaa
Bosch -lämpöpumpun harkittu kokonaisuus erottuu edukseen luotettavuuden ja laadun ansiosta. Miellyttävä ulkoasu on yksi Compress AA -lämpöpumpun monista eduista.
201511_44829.jpg
Tehokas lämpöpumppu ilman porakaivoa!
Lämmitysjärjestelmän valintaan vaikuttavat monet erilaiset tekijät kuten hinta, saavutettavat säästöt lämmityskuluissa ja järjestelmän ekologisuus. Viime vuosina vauhdilla yleistyneet lämpöpumput hyödyntävät tehokkaasti ympäristöstä saatavaa uusiutuvaa energiaa. Oikein valittu sekä mitoitettu pumppu tuottaa todella edullisesti lämpöenergiaa kodin tarpeisiin.
20172_48276.jpg
Suorasähkölämmitteisen talon apulämmittäjä
Luonnonvoimia hyödyntämällä saadaan arkeen tuotettua parhaimman mahdollisen lämmön. NIBEn lämpöpumput tuottavat ulkoilmasta energiaa kodin lämmitykseen ympäristöystävällisesti, lompakon huomioiden.
S1255 sisään
Lämpöpumpun vaihto kannattaa ennakoida ajoissa
Lämpöpumppuja on ollut jo toista kymmentä vuotta markkinoilla ja osa niistä alkaa olla vaihtoiässä. Ensimmäisiin malleihin verrattuna nykypäivän uudet lämpöpumput ovat selvästi energiatehokkaampia sekä älykkäämpiä ohjattavuudeltaan. Uuden laitteen myötä talo lämpiää entistä pienemmällä energialaskulla. Mutta milloin lämpöpumppu pitää vaihtaa? Tutustu eri lämpöpumpputyyppien tyypillisiin vaihtoaikoihin ja merkkeihin vaihdon lähestymisestä tästä artikkelista.
Vaillant lämpöpumppu
Miten lämpöpumppu toimii ja miten eri lämpöpumpputyyppien toiminta eroaa toisistaan?
Lämpöpumput ovat tuttuja, mutta toimintaperiaate voi olla monille mysteeri. Kuinka lämpöpumppu voi tuottaa niin energiatehokkaasti kylmästä ulkoilmasta lämmintä ilmaa sisätiloihin tai lämmintä vettä pattereihin ja käyttövedeksi? Miten ihmeessä lämpöpumppu viilentää kotiasi kesähelteellä lämpimästä ulkoilmasta?Vastaukset edellä mainittuihin kysymyksiin löytyvät tästä artikkelista tekstin ja videon avustuksella. Pureudumme siihen, miten lämpöpumppu toimii ja miksi lämpöpumppu on niin energiatehokas. Käsittelemme myös sitä, miten eri lämpöpumput eroavat toisistaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton