• Etusivu
  • Talo

Rapattu seinä on kestävä ja kaunis

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 06.10.2017
20142_38015.jpg

Ratkaisuun liittyvät tuotteet (vaihtoehtoisesti) 1. weber.vetonit 410 Ohutrappauslaasti, 2. weber Lasikuituverkko, 3. weber.vetonit 430 Hiertopinnoite, 4. weber.vetonit SilcoMaali, 5. weber.vetonit SilcoPinnoite

Rapattu seinä on kestävä ja kaunis. Rappaus on kautta aikojen ollut suosittu julkisivujen pinnoitusmenetelmä antaen rakennuksella ajattoman ja arvokkaan kivitalon ulkomuodon. Julkisivuja muotoillaan, rakenteita suojataan ja yhtenäistä pintaa saadaan aikaan rappaamalla. Poltetun ja sammutetun kalkin käyttö laastin valmistuksessa on tunnettu maailmanlaajuisesti jo tuhansia vuosia - Suomessakin satoja vuosia. Rapattu julkisivu on huoleton rakenne kiinteistön omistajalle, sillä rappaus kestää vuosikymmeniä ilman huoltotoimenpiteitä.

Lue lisää laasteista rapatuille seinille

Kiviaineisille alustoille kehitetyt monipuoliset rappausratkaisut

Kaksikerrosrappaus
Kaksikerrosrappaus on harkkorakenteisten seinien (sopii myös tiili- tai betonijulkisivuille)yleisin rappaustapa. Sementtilaasteilla tehtävän kaksikerrosrappauksen kokonaispaksuus on keskimäärin 8-10 mm. Weber kaksikerrosrappauksen pohjarappaus tehdään kahtena kerroksena sementtisideaineisella, kuituvahvistetulla weber.vetonit 410 Ohutrappauslaastilla. Pohjarappauksen paksuus määräytyy alustan oikaisutarpeen tai peittävyysvaatimuksen mukaan. Pohjalaastikerroksessa käytetään tarvittaessa weber Lasikuituverkkoa. Pintarappaus tehdään weber.vetonit SilcoMaalilla ja weber.vetonit SilcoPinnoitteella, joissa on yli 200 värisävyä ja joilla saavutetaan helposti tasavärinen pinta. Edellistä edullisemmin pintarappaus voidaan tehdä weber.vetonit 430 Hiertopinnoitteella, josta löytyy 36 värisävyä. Tällöin mineraaliselle pinnoitteelle tyypillinen sävyn elävyys ja härmehteminen tulee hyväksyä pinnoitteen ominaisuutena.

UUTUUS: VarmaRappaus
Kivirakenteisiin pientaloihin kehitetty Weber VarmaRappaus on toteutettu kuituvahvistetulla sementtilaasteilla ja silikaattipinnoitteilla, jotka suojaavat hyvin alustaa kastumiselta. Laasti sisältää kapillaarista vedenimeytymistä vähentäviä aineita, jolloin sadevesi ei kulkeudu helposti laastin läpi, ja rakenne pysyy kuivana. PientaloPinnoitteen pintakerros on hydrofiilinen ja kuivattaa nestemäisen veden pinnoitteen pinnalta, joka vähentää levä- ja homekasvuston riskiä. Vakioväreinä löytyy Serpo-värikartan 36 sävyä sekä Classic- ja Modern-värikarttojen vakiosävyt sekä tilauksesta on saatavilla myös muita sävyjä.

Ratkaisuun liittyvät tuotteet 1. weber.vetonit 440 Pientalolaasti, 2. weber Pientaloverkko, 3. weber.vetonit PientaloPohjuste, 4. weber.vetonit PientaloPinnoite
Ratkaisuun liittyvät tuotteet 1. weber.vetonit 440 Pientalolaasti, 2. weber Pientaloverkko, 3. weber.vetonit PientaloPohjuste, 4. weber.vetonit PientaloPinnoite

Tuulettuva rappausratkaisu uudis- ja korjausrakentamiseen

SerpoVent levyrappaus, puuranka
SerpoVent on tuulettuva levyrappausjärjestelmä, joka mahdollistaa myös lisälämmöneristämisen. Järjestelmä soveltuu käytettäväksi niin uudis- kuin korjausrakentamisessa sekä pien- että kerrostaloissa. Vakioväreinä ovat Modern- ja Classic-värikarttojen sävyt.

Ratkaisuun liittyvät tuotteet 1. weber BluClad-julkisivulevy, 2. weber.vetonit 410, 3. weber Lasikuituverkko, 4. weber.vetonit SilcoMaali, 5. weber.vetonit SilcoPinnoite
Ratkaisuun liittyvät tuotteet 1. weber BluClad-julkisivulevy, 2. weber.vetonit 410, 3. weber Lasikuituverkko, 4. weber.vetonit SilcoMaali, 5. weber.vetonit SilcoPinnoite
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20155_43381.jpg
Mitä tehdä, kun perustukset ovat rikkoutuneet?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.
201212_33254.jpg
Weber Floor -kokonaisratkaisu lattioille
Weberistä on tullut lattia-alan ykkösnimi siksi, että toimitamme kokonaisratkaisuja, emme pelkkiä tuotteita. Haluamme, että saat kattavan lattiaratkaisun, jolla on haluamasi ominaisuudet.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
20142_38015.jpg
Rapattu julkisivu kestää sään rasitukset
Rapattu seinä on kestävä ja kaunis. Rappaus on kautta aikojen ollut suosittu julkisivujen pinnoitusmenetelmä antaen rakennuksella ajattoman ja arvokkaan kivitalon ulkomuodon. Julkisivuja muotoillaan, rakenteita suojataan ja yhtenäistä pintaa saadaan aikaan rappaamalla. Poltetun ja sammutetun kalkin käyttö laastin valmistuksessa on tunnettu maailmanlaajuisesti jo tuhansia vuosia - Suomessakin satoja vuosia. Rapattu julkisivu on huoleton rakenne kiinteistön omistajalle, sillä rappaus kestää vuosikymmeniä ilman huoltotoimenpiteitä.Lue lisää laasteista rapatuille seinille
20112_24619.jpg
Sisustussuunnittelija osaa rakentamisen
Sisustussuunnittelu mielletään helposti vain kodin viimeistelyksi, vaikka ammattilainen tekee enemmän töitä teknisten yksityiskohtien ja pintamateriaalien kanssa. Pehmeät, kodikkaat asiat eivät ole turhia, mutta pohja luodaan toimivuudella, oikeilla materiaaleilla ja kauniilla valaistuksella. Kokonaisuus ratkaisee.
20233_81150.jpg
Teräskatto oli Jarille helpottava valinta: "Huoleton ja pitkäikäinen"
Jari Lehtosen omakotitalo sai uuden katon pian talokauppojen jälkeen. Valinta kohdistui ekologiseen GreenCoat®-teräkseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton