• Etusivu
  • LVI

NIBE-maalämpöpumppu on kodin lämmitysnero

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Julkaistu 13.02.2014
20142_37937.jpg

Maalämpöpumppua voi tarvittaessa käyttää viilennykseen.

Vaivatonta, ympäristöystävällistä ja edullista energiaa maasta talteen keräävä maalämpöpumppu on erinomainen ratkaisu paitsi uuteen, myös vanhaan omakoti, rivi- tai kerrostaloon, kun lämmitysjärjestelmän uusiminen on edessä. NIBE-lämpöpumppuvalikoimasta löytyy ratkaisu kaikenlaisiin lämmitystarpeisiin.

Maalämpöpumppu ottaa talteen maaperään tai vesistöön varastoitunutta aurinkoenergiaa ja käyttää sen lämmitysjärjestelmässä kiertävän veden ja käyttöveden lämmittämiseen. Maalämpö on energia- ja kustannustehokas sekä ennen kaikkea vaivaton tapa lämmittää. Haluttaessa sen maapiiriä voidaan hyödyntää myös sisäilman jäähdyttämiseen helteillä.

Lue lisää maalämpöpumpuista

Kannattava energiaremontti

Energiaremontti on edessä yhä useammassa vanhassa omakotitalossa. Juuri omaan tarpeeseen parhaiten sopivan järjestelmän valinnassa on parasta kääntyä kokeneen ammattilaisen puoleen.

Kun talossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä, maalämpöön siirtyminen on vaivaton projekti. Maalämpöön siirtymässä on mahdollista säästää jopa kaksi kolmannesta energiakustannuksistasi.
Testaa NIBEn energialaskurin avulla, kuinka paljon voit säästää.

Yleisimmin maalämpö kerätään talteen tontille porattavasta energiakaivosta. Vanha öljykattila säiliöineen puretaan pois ja maalämpöpumppu asennetaan tilalle. Maalämpö voidaan toki ottaa käyttöön myös suorasähkölämmitystalossa. Silloin taloon asennetaan esimerkiksi pinta-asennuksena vesikiertoiset lämmityspatterit.

Kaikenlaisiin maalämpötarpeisiin

NIBEn maalämpöpumput toimivat paitsi päälämmitysjärjestelmänä, myös osana esimerkiksi aurinkolämmitysjärjestelmää hyödyntävässä hybridilämmitysjärjestelmässä. NIBEn uudistuneet maalämpöpumput on kehitetty tarjoamaan vaihtoehdot kaikkiin lämmitystarpeisiin. NIBEn tyylikkäät, entistäkin tehokkaammat uutuusmaalämpöpumput NIBE F1145/F1245 soveltuvat kaiken kokoisiin omakotitaloihin. Älykkäät ja käyttäjäystävälliset lämpöpumput ohjautuvat automaattisesti lämmön ja lämpimän käyttöveden tarpeen sekä ulkoisten olosuhteiden perusteella. Niiden korkea hyötysuhde ja älykäs ohjaus varmistavat myös, että lämmintä käyttövettä riittää kaikissa olosuhteissa. Markkinoiden hiljaisimmissa, uudistuneissa maalämpöpumpuissa on energiatehokkaat kiertovesipumput ja niiden integroitu ruostumattomasta teräksestä valmistettu lämminvesivaraaja on huolella eristetty. NIBE maalämpöpumppujärjestelmällä voit vähentää energiakustannuksiasi jopa 80 %.

20142_37939.jpg

NIBE maalämpöpumppuihin voidaan liittää suuri määrä lisätoimintoja, joten ne on räätälöitävissä mahdollisimman tarkasti jokaiseen kohteeseen ja käyttötarpeeseen. Mahdollisuuksia riittää allaslämmityksestä poistoilman lämmöntalteenottoon ja maaviilennykseen.

NIBEn tämän vuoden uutuus, Cool-IN maaviilennysjärjestelmä on räätälöity toimimaan täydellisesti NIBE maalämpöpumppujen kanssa. Maaviilennyksen avulla sisätilat pysyvät tasaisen viileinä ja raikkaina, ilmankosteus vähenee ja huoneilma raikastuu. Sisätilojen viilennyksessä hyödynnetään maaviileää ja seinälle asennettavaa sisäyksikköä. Sähkönkulutus on vain murto-osa esimerkiksi ilmalämpöpumpun kulutuksesta.

Ohjaa helposti myös etänä

NIBE maalämpöpumppujen tarkkaileminen ja ohjaaminen on edistyksellisen värinäytön ja helppokäyttöisen valikkojärjestelmän ansiosta helppoa. Maalämpöpumpun toimintaa voi myös ohjata etänä NIBE Uplink™ -palvelun avulla. NIBE Uplink™ -palvelun avulla tarkistat helposti verkon kautta kiinteistösi lämmityksen tilan. Mahdollisen häiriön tapahtuessa saat lisäksi heti ilmoituksen sähköpostiisi.

NIBE Uplink™
NIBE Uplink™

Kattavaa lisäturvaa

Kattavan kolmen vuoden tehdastakuun lisäksi NIBE tarjoaa lämpöpumpuilleen nyt NIBETURVAn. Se korvaa rekisteröidyn lämpöpumpun omavastuuosuuden 500 euroon saakka sekä ikävähennyksen, kun kotivakuutusyhtiö on tehnyt myönteisen korvauspäätöksen mahdollisesta vahinkotapauksesta. Lisäturva on käytössä kuusi vuotta ja senkin jälkeen vakuutusta on voi pidentää vuosittain aina kymmeneen vuoteen saakka.

NIBETURVA
NIBETURVA

Pohjoismaiden suurimman lämmitysjärjestelmätoimittaja NIBEn tuotevalikoimaan kuuluvat maalämpö- ja ilmavesilämpöpumput, poistoilmalämpöpumput ja lämminvesivaraajat sekä sähkö- puu- ja pellettikattilat ja aurinkolämpöjärjestelmät. Niin uudiskohteeseen kuin remontoitavaankin omakotitaloon löytyy helppokäyttöinen, edullista ja ympäristöystävällistä energiaa tuottava lämmitysjärjestelmä – tai erilaisia energianlähteitä hyödyntävänä hybridijärjestelmänä.

Lämpöpumpun asennuskustannukset oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Asennuskustannuksiin lasketaan myös lämpökaivon poraustyö.

Lähin NIBE-jälleenmyyjä löytyy täältä

NIBE Energy Systems Oy
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20132_33899.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?
Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Lämmintä vettä vain hana avaamalla - luksusta
Lämmin suihku tai rentouttava kylpy ovat arkipäivän ylellisyyttä, joita olemme tottuneet pitämään itsestään selvyytenä – kunnes ne jostain syystä eivät toimikaan. Haluamme lämminvesivaraajan, joka tekee vain tehtävänsä, jotta lämmintä vettä on riittävästi talouden kaikkiin tarpeisiin. lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.Lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.
S1255 sisään
Poistoilmalämpöpumppu NIBE F470 - Uuden sukupolven lämpöpumppu
NIBE F470NIBE F470 on poistoilmalämpöpumppu, joka liitetään vesikiertoiseen patteri- tai lattialämmitysjärjestelmään. Yksikkö lämmittää myös tuloilman. Se sopii siis taloihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä ja mekaaninen ilmanvaihtojärjestelmä. Siinä on valmiudet erilaisten tuotteiden ja lisävarusteiden, esim. vedenlämmittimen ja muiden lämmitysjärjestelmien liittämiseen.NIBE F470 on varustettu ohjausyksiköllä, joka pitää sisälämpötilan kustannustehokkaasti ja luotettavasti halutulla tasolla. Tilatiedot, toiminta-aika ja lämpöpumpun lämpötilat näytetään suurella ja selkeällä näytöllä. Tämän ansiosta ei tarvita ulkoisia lämpömittareita.Lue lisää poistoilmalämpöpumpusta
20086_11230.jpg
Tee se itse -Puukatos
Polttopuiden järkevä varastointi on usein ongelma, johon lähes jokainen omakotitalon tai kesämökin omistaja törmää. Puita varten on hyvä olla katos, joka suojaa puut vesisateelta, mutta päästää tuulen kierron ja auringon kuivattamaan. Samalla puukatoksesta voi rakentaa pihaa koristavan tyylikkään elementin, joka sopii asuinrakennuksen ja muiden rakennusten muodostamaan kokonaisuuteen.Muistathan myös halkopinon sijoittamista koskevat säännöt
200710_6906.jpg
Selkeästi hinnoiteltu ValmisKastelli
Kastelli-talot Oy on tuonut markkinoille muuttovalmiin ValmisKastellin. Mallistoon kuuluu 12 talomallia, jotka rakennetaan teollisesti esivalmistetuista osista paikan päällä. Asiakas saa huolella tehdyn energiatehokkaan talon, joka täyttää tiukat laatuvaatimukset.
20207_65846.jpg
Hevosmuurahainen tuhoaa puurakenteita - pidä varasi!
Suomesta löytyy noin 60 muurahaislajia, joista hyvin harva laji aiheuttaa mitään vahinkoa. Muurahaisia pidetään siis tuholaisina, vaikka oikeastaan ovat tärkeitä petoja. Puutarhassakin niistä on enemmän hyötyä kuin haittaa. Yksi laji eroaa kuitenkin muista sisätiloihin päästyään – suurin muurahaislajimme hevosmuurahainen.Lähdettäessä torjumaan muurahaisia sisätiloissa, on otettava huomioon vuonna 2022 voimaan tulleet uudet rajoitukset ulkokäyttöön kuluttajille tarkoitetuille hyönteismyrkyille. Muurahaismyrkyt ovat voimakkaita myrkkyjä, jotka tappavat muurahaisten lisäksi muitakin hyönteisiä käsittelyalueelta. Lisäksi monet myrkyt eivät häviä ympäristöstä, vaan leviävät sateen mukana ympäröivään luontoon.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton