• Etusivu
  • Talo

Mikä on vanhojen kupariputkien käyttöikä?

Rakentajan toimitus
Julkaistu 16.01.2014
20115_25991.jpg

Kysymys:

Hei, Omakotitaloni on valmistunut 1981. Talossa on kaukolämpö, ei lämpöpattereita vaan ilmalämmityssysteemi. Talossa on kupariset käyttövesiputket.
Mikä on kupariputkien käyttöikä? Olisiko jo nyt syytä uusia käyttövesiputket? Voiko putkien uusimistarpeen arvioida jotenkin? Jos talossa sattuisi putkivuoto, vaikuttaako vakuutuksen korvausmäärään putkien ikä?
Kiitos etukäteen neuvoistanne.

Vastaus:

Kuparisten käyttövesiputkien käyttöikä on selvästi yli 50 vuotta, kun putkien mitoitus on tehty oikein ja virtausnopeudet eivät ole liian isoja.
Putkialan asiantuntija voi arvioida putkiston uusimistarpeen alkuperäisten suunnitelmien perusteella. Vakuutuksissa on mainittu rajoittavia tekijöitä putkien iän suhteen ja tämä on selvitettävä vakuutusyhtiön kanssa.

Tästä pääset tutustumaan käyttövesijärjestelmiin lisää

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20125_30697.jpg
Rakentaja.fin Suuri Kattotutkimus - Osallistu!
Mikä katemateriaali on suosituin uudiskohteissa? Entä remontointikohteissa? Mitkä ominaisuudet vaikuttavat katemateriaalin valintaan? Mikä katemateriaali mielestäsi vaatii vähiten huoltoa?Rakentaja.fin Suurella Kattotutkimuksella selvitetään mm. katemateriaalien hankintatapaa, tunnettuutta ja hintamielikuvia. Uuden tutkimusjärjestelmän ansiosta vastaaminen on nopeampaa ja helpompaa kuin koskaan! Tutkimusaika on 7.-20.5.2012.
20148_40687.jpg
Rännit rempallaan? Pyydä ilmainen kartoitus Vesivekiltä
Sadevesijärjestelmän tehtävänä on kerätä sadevesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä. Puutteellinen sadevesijärjestelmä on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi suomalaisten kotien homevaurioihin. Hyödynnä Vesivekin tarjoama ilmainen kartoitus heti!Vesivekin asiantuntija käy kotonasi kartoittamassa sadevesijärjestelmän kunnon. Asiantuntija opastaa sopivien tuotteiden ja lisävarusteiden valinnassa. Tämän pohjalta tehdään tarjous haluamallasi sisällöllä.Kampanjaetuna VESIVEK-sadevesijärjestelmän ostajalle sadevedenkerääjä asennettuna kaupan päälle! Kampanjaetu on voimassa syyskuun 2014 loppuun asti, toimi siis nopeasti!Tilaa maksuton arviokäynti tästä
20221_73938.jpg
Jätä hyvästit terassin lumitöille - asennuta lasiterassi talvella
Lasiterassin asennus onnistuu vuodenajasta riippumatta, mutta etenkin talvi on oiva aika asentaa lasiterassi. Lasitettu terassi tuo lisätilaa kotiin, kun talviset ulkoiluvälineet säilyvät terassilla säältä suojassa ja käyttövalmiina. Kun tilaat lasituksen jo talvella, pääset terassille nauttimaan aamukahvista aikaisin keväällä.
20082_8613.jpg
Kylpyhuone ja wc - suunnittelu
Arjesta unelmiinPienistä yhdistetyistä kylpyhuone-wc-kopeista, joissa suihkuverho kietoutuu suihkussa olijan vartalon ympärille ja vesihöyry leijailee kostuttaen tekstiilit ja sumentaen peilin, on päästy tunnelmallisiin spa-tiloihin. Nuhjuiset muovipinnoitteet ovat vaihtuneet raikkaisiin monenkokoisiin kaakeleihin. Pesualtaat ovat maljoja, suihkut tuottavat kehoa hyväilevää vesisadetta, wc-istuimilla on linjakkaat muotonsa ja likaa hylkivät pintansa. Jos ei kaikille todellisuudessa, niin ainakin unelmissa.
Geberit / IDO
IDO Seven D:
Kylpyhuone on tänä päivänä yhtä tärkeä osa kodin sisustusta kuin keittiö ja olohuone. Tutkimusten mukaan siellä vietetään yhä enemmän aikaa – huolehditaan perushygieniasta, mutta myös rentoudutaan ja hemmotellaan itseään. IDO Seven D vastaa kasvavaan kylpyhuoneiden sisustustrendiin ja kokonaisratkaisujen tarpeeseen.
20191_56079.jpg
Älä tyydy nauttimaan kevään tulosta sisätiloista käsin
Päivät ovat aina vain pidempiä ja valoisampia. Aurinkokin näyttäytyy tuoden kevään tuntua. Näistä kevään ensimmäisistä auringonsäteistä nauttiminen onnistuu parhaiten lasitetun terassin tai parvekkeen suojissa. Älä siis tyydy nauttimaan kevään tulosta sisätiloista käsin, vaan ota varaslähtö terassikauteen ja lasita terassisi jo talvella.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton