• Etusivu
  • Rakentaminen

Haaveissa hirsitalo? Honka-koti tarjoaa uusia ratkaisuja

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Päivitetty 30.01.2014
20141_37539.jpg

Tunnelma on kotoinen ja valoisa.

Yhä useampi suomalainen haaveilee omakotitalosta. Välttämättä kivitalo tai perinteinen puurunkoinen ratkaisu eivät tunnu omilta. Moderni hirsirakentaminen tarjoaakin lähes rajattomat mahdollisuudet suunnitella yksilöllisiä ja juuri omiin tarpeisiin kohdennettuja ratkaisuja, leikkiä persoonallisilla yksityiskohdilla ja eri materiaalien yhdistämisellä. Aikaa ja muotivirtausten heilahteluja kestävä Honka miellyttää silmää vielä vuosikymmenienkin päästä.

Tutustu Honka omakotimallistoon tästä

Jätä yhteydenottopyyntö!

Valoa ja selkeitä linjoja

Moderni arkkitehtuuri mielletään usein suuriksi ikkunapinta-aloiksi, minimalistisiksi linjoiksi ja pelkistetyksi tyyliksi, jotka ovat parhaimmillaan oman rauhan ja esteettömät näkymät omaavilla tonteilla. Nykypäivänä myös hirsirakentaminen voi olla tätä kaikkea. Moderni hirsirakentaminen ei kuitenkaan rajoitu vain suurille ja avarille tonteille, vaan hirsitalo soveltuu myös tiiviiseen rakentamiseen ja kaupunkimiljööseen.

Honkarakenne ei ole mallistossaan unohtanut myöskään perinteisestä tyylistä pitävää. Modernilla rakennustekniikalla toteutetut perinteiset hirsitalot omaavat lämminhenkisen tunnelman ja sopivat täydellisesti suomalaiseen luontoon. Perinteistä puutalorakentamista kunnioittavien hirsitalojen julkisivuja koristavat ja hallitsevat ristikkoikkunat ja eri tasoissa polveilevat katot. Myös romanttiset tornit ja erilaiset puuleikkaukset onnistuvat, mikäli sellaiset unelmien kodissa halutaan olevan.

Persoonallisuus esille

Hongan Omakoti-mallisto tarjoaa moderneja sekä perinteisiä vaihtoehtoja niin kaupungille kuin maallekin. Vaikka lähtökohtana olisikin perinteinen hirsirakennus, voidaan siihen toteuttaa yksilöllisimmätkin toiveet. Myös täysin uniikin ratkaisun toteutus alusta loppuun on eräs ratkaisu. Suunnittelun lähtökohtana on Sinä ja perheesi.

Honkarakenteen kehittämä painumaton hirsirunko avaa uusia mahdollisuuksia hirsitalon suunnitteluun, rakentamiseen sekä ylläpitoon. Painumattomuuden ansiosta voidaan puu, kivi, teräs ja lasi yhdistää keskenään ja tehdä liittymäkohdat materiaalien välillä kevyesti niukoilla ja kapeilla listoilla ilman perinteisen hirsitekniikan vaatimia kotelointeja ja painuntavaroja.

Upea ja moderni arkkitehtuuri on siis saavutettavissa myös hirsitaloon. Honka Fusion™ on ainutlaatuinen massiivipuu-koti, jonka ulkopinta on mahdollista saada vaikka rapattuna. Kivipinta mahdollistaa massiivipuukodin rakentamisen kaupunkien kivitaloalueille. Enää ei tarvitse valita puun ja kiven välillä –Honka Fusionin ™ ansiosta saat molemmat.

Yhdessäolosta on mukava nauttia Lounatuulen avarissa ja valoisissa tiloissa.
Yhdessäolosta on mukava nauttia Lounatuulen avarissa ja valoisissa tiloissa.

Terveellinen ja ekologinen hirsitalo

Kokemusperäisesti tiedetään että ihminen voi hyvin asuessaan talossa jossa on käytetty paljon puuta. Tutkimuksista saatujen tulosten mukaan massiivipuu tasapainottaa asunnon sisäilman kosteusolosuhteita ja turvaa perheellesi terveyden kannalta parhaan mahdollisen kodin. Honka Fusion ™ -koti tarjoaa mahdollisuuden suunnitella kotisi siten, että massiivipuurunko on ulkopintamateriaalina siellä, missä sitä ei funktionaalisesti tarvita sisällä. Tällaisia tiloja ovat esimerkiksi märkätilat. Makuuhuoneissa sekä oleskelutiloissa voidaan massiivipuurunko pitää näkyvänä pintana ja nauttia näin massiivipuun hyvinvointia edistävistä ominaisuuksista.

Koti on paikka jossa on hyvä olla ja elää.
Koti on paikka jossa on hyvä olla ja elää.

Laadukkaan sisäilman sekä uuden seinäratkaisun tarjoamat modernit sisustusmahdollisuudet antavat mahdollisuuden luoda rikkaita tilaelämyksiä ja rajattomia mahdollisuuksia persoonalliseen sisustukseen. Matalaenergiakoti, Honka Fusion ™, luokitellaan energiatodistuksella ylimpiin energialuokkiin, joten tilojen lämmitysenergiassa on mahdollista säästää lämmitysenergiaa jopa yli 30 % suhteessa energiamääräysten asettamaan tasoon.

Saman katon alta monta palvelua

Honka tarjoaa laajan osaamisen ja kokemuksen käyttöösi. Käytössäsi on suunnittelupaketin lisäksi rakentamispalvelu sekä laajennuspalvelu. Rakentamispalvelu on huoleton ja luotettava tapa rakennuttaa oma hirsitalo. Palvelu sisältääkin monia etuja, jotka eivät ole alalla tavallisia –tästä esimerkkinä asentajien tarvitsemat rakennustelineet sekä nostokalusto jotka kuuluvat hintaan eivätkä aiheuta lisäkustannuksia. Pystytyspalvelussa on kolme erilaista palvelupakettia S, M ja L, joista M- ja L-palvelupaketit sisältävän yhden vuosihuoltokäynnin.

Harmoninen kaupunkikoti -Harmonia
Harmoninen kaupunkikoti -Harmonia
Merihenkinen Lounatuuli
Merihenkinen Lounatuuli
Moderni funkkistalo Soul
Moderni funkkistalo Soul
Klassista ja kaunista -Leivo
Klassista ja kaunista -Leivo
Info

Info

Hongan vinkit unelmakodin suunnitteluun:

  • Tuo rohkeasti esiin omat kokemuksesi. Ratkaisut, jotka ovat helpottaneet elämääsi ja jotka olet kokenut hyviksi, kannattaa tuoda myös uuteen kotiin.
  • Kerää kuvia ja ideoita itseäsi innostavista ratkaisuista ajatustesi tueksi.
  • Pohdi tilatarpeesi nyt ja tulevaisuudessa. Hyvin suunniteltu koti mukautuu muuttuviin tarpeisiin.
  • Suunnittele tilat todellisen tarpeen mukaan. Ruokailutilaa ei välttämättä kannata mitoittaa kerran vuodessa pidettävien juhlien mukaan.
  • Ota rennosti ja luota itseesi sekä omiin ajatuksiisi. Asiantuntevan suunnittelijan avulla luot itsellesi ja perheellesi unelmakodin!
Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200810_13484.jpg
Rohkea aluevaltaus
Neljä suomalaista rakennusyritystä teki rohkean päätöksen toteuttaa markkinointikonseptina suomalaistyyppiset asuntomessut Kymlenossa, joka sijaitsee Pietarista 25 km koilliseen, reilun tunnin ajomatkan päässä. Messujen startti viivästyi kuukauden verran, mutta nyt messut ovat avoinna vielä marraskuun puoliväliin saakka. Alueella on kaikkiaan 26 asuntoa, joista 12 on avoinna messuvieraille.
201312_37350.jpg
Hirsirakennuksessa korkeatasoinen asuinmukavuus
Hirsi on ikivanha rakennusmateriaali, jonka käytölle on monta perusteltua syytä. Massiivipuu tasaa kodin ilmankosteutta jo luonnostaan, jolloin huoneilma ei ole liian kuiva tai kostea. Tuloksena on terveellinen koti, jossa on hyvä sisäilma, miellyttävä akustiikka ja kosteusturvalliset rakenteet. Samalla hirsitalo on pitkäaikainen ja kestävä valinta myös tuleville polville.Tutustu Hongan laajaan valikoimaanJätä yhteydenottopyyntö Hongan edustajalle
201312_37422.jpg
Hirrestä unelmiesi koti suunnittelupalvelun avulla
Moderni vai perinteinen? Valmiilta markkinoilta ei aina löydy juuri sitä omaa unelmien kotia –mikä silloin avuksi? Suunnittelupalvelun avulla saat luotua haaveidesi kodin yhdistelemällä eri malleja tai kokonaan oman ja täysin uniikin, juuri itsesi näköisen kodin. Haaveilu on siis sallittu.Suunnittelun lähtökohtana on yleensä omien yksilöllisten tarpeiden kartoitus. Perheen koko, harrastusten vaatimat tilatarpeet ja rakennuspaikan tuomat mahdollisuudet. Kun teet suunnittelusopimuksen Honka-myyjän luona, voit olla varma että perheesi koti on yksilöllinen ja tarpeitanne vastaava pitkäikäinen koti.Tutustu Honka-hirsitalojen laajaan valikoimaan
201411_41624.jpg
Ilmeikkäät keraamiset takat Tulikiveltä
Tulikiven keraaminen takkamallisto koostuu CE-merkitystä sarjasta moderneja varaavia takkoja, jotka sopivat sisustukseen kuin sisustukseen. Mallistossa on kuusi erilaista runkoa, joiden avulla syntyy kaikkiaan jopa 1 000 erilaista mallia. Selkeistä elementeistä koostuva kokonaisuus on helppo koota mieleisekseen. Näin kotiin sopiva ratkaisu löydetään helposti.
20124_30636.jpg
Patolevy suojaa perustukset kosteudelta
Kun perustuksiin tehdään vedeneristys, sen tarkoituksena on estää rakenteeseen eri syistä pyrkivän veden tunkeutuminen.Korjaustoimenpiteisiin joudutaan, kun vanha eristys on vanhentunut tarpeeksi tai rakenteet ovat kostuneet johtaen jonkinasteiseen vaurioon tai eristys on vioittunut tai jos eristystä ei ole ollenkaan. Vaurioon voivat olla syynä puun juuret, maan kaato rakennukseen päin, perustuksen liikkuminen, halkeamat, routa, salaojan purkuputken jäätyminen tai salaojan rikkoutuminen. Lisäksi puutteellisen vedeneristyksen seurauksena vesi on saattanut nousta kapillaarisesti seinä- ja lattiarakenteisiin.Toimiva perusmuurin eristysratkaisu suojaa talon rakenteita kosteudelta, parantaa asumisen laatua ja pidentää talon ikää. Rakenteisiin päästessään vesi ja kondensoituva kosteus aiheuttavat monenlaisia haittoja. Homeongelmat, rakenteiden muodonmuutokset ja muut vauriot ovat helposti estettävissä, kun jo rakennusvaiheessa kiinnitetään huomiota oikeaoppiseen kosteuseristämiseen. Perusmuurin eristysmateriaali valitaan maaperän ominaisuuksien mukaan. Kun pohjavesi ei nouse perustamistason yläpuolelle ja maaperän kuivumisominaisuudet ovat hyvät, eristeeksi soveltuu perusmuurilevy. Vaativammissa kohteissa perusmuuri eristetään hitsattavalla kumibitumikermillä.
200611_639.jpg
Tee se itse - Kukkamaa
Suunnittele kasviryhmä kasvuolosuhteet ja omat toiveet huomioidenUsein meillä on jo paikka valmiina ja käytettävissä oleva tila hahmotettuna, kun alamme suunnittelemaan uutta kasviryhmää. Seuraavaksi meidän onkin sitten päätettävä mitä kasveja istuttaisimme ja kuinka monta.Jotta ryhmästä saisi mielenkiintoisen ja elävän, niin siinä tulee olla eri korkuisia, -muotoisia ja -värisiä kasveja. Korkeutta kasviryhmään voi tuoda erilaisilla pikkupuilla sekä pensailla - tai korkeammilla perennoilla. Istutusryhmään voi myös sijoittaa obeliskimaisen köynnöskehikon köynnöksineen korkeutta tuomaan.Katseen suunnasta riippuu, mihin kohtaan ryhmää korkeammaksi kasvavat kasvit sijoitetaan. Mikäli ryhmää katsotaan joka suunnasta, niin korkeammat kasvit sijoitetaan ryhmän keskelle; pitkänomaisessa ryhmässä voi olla toisella laidalla. Jos taas ryhmää katsotaan pääasiassa yhdestä suunnasta, niin korkeammat sijoitetaan alueen takareunaan. Näin toimitaan esimerkiksi nurkkaan ja rajalle sijoitetuissa ryhmissä. Kannattaa myös säilyttää näkölinja istutusryhmän taakse, mikäli taustalla on jotain katsomisen arvoista - tai peittää ikävämmät maisemat korkeilla kasveilla.Kasvien valinnassa on otettava huomioon paikan tarjoamat kasvuolosuhteet; kosteus, valo, maanlaatu. Kasvit tulee myös sopia väreiltään ja muodoiltaan yhteen. Apua kasvien valintaan saa mm. Kasvikortistosta. Sieltä saa erilaisin hakukriteerein ehdotuksia sopivan korkuisista ja -värisistä kasvilajeista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton