• Etusivu
  • Talo

Takkaluukun ympäriltä rappaus irtoilee

Rakentajan toimitus
Julkaistu 23.12.2013
20115_25991.jpg

Kysymys:

Hei!
Talossamme on muutama vuosi sitten paikalleen muurattu takka. Nyt takkaluukun ympäriltä on rappaus alkanut niin sanotusti rapautua ja haluaisimme saada takan taas siistin näköiseksi.

Pitäisikö meidän rapsutella kaikki irtonainen laasti luukun reunoilta pois ja paikata se uudella tavaralla vai mitä tulisi tehdä? Entä mikä olisi sopiva paikka-aine ja muuriin sopiva maali, sen ei tarvinne olla mitään tulenkestävää, sillä muurihan ei kuumene ulkopuolelta tulikuumaksi?

Vastaus:

Luukun ympäristö on lämmönvaihtelujen johdosta herkkä rikkoutumaan. Luukun liikkuvuutta pitää parantaa, jos mahdollista.
Ympäristö piikataan varovasti auki, laitetaan samoilla laasteilla kaikki uudelleen. Muita aineita ei pidä käyttää. Ne eivät pysy yhtään paremmin.

Pintamaalaus onnistuu 1-2 kertaa liuoteohenteisella puolihimmeällä Empire kalustemaalilla tai vesiohenteisella kiiltävällä tai puolihimmeällä Helmi kalustemaalilla. Kun lämmitätte uunia, kannattaa käyttää mieluummin vesiohenteista Helmi kalustemaalia, sillä alkydipohjainen Empire kellastuu lämmön vaikutuksesta. Tämä ei välttämättä ole sellainen ohje, että maali pysyy, mutta tätä voit kokeilla.

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää rakentamisaiheisia kysymyksiä, joihin alan ammattilaiset vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti yhden arkivuorokauden kuluessa.

Lue kysymyksiä ja vastauksia tai esitä uusi kysymys

Keskustelupalsta

Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Salaoja-asennus
Näin asennat salaojat oikein. Katso video!
Salaojien tarkoitus on johtaa vesi pois rakennuksen läheisyydestä. Mikäli salaojia ei ole, päätyy liiallinen vesi rakennukseen, ja tällöin rakenteisiin kertyy ylimääräistä kosteutta. Salaojien ja salaojituskerroksen sijoituspaikka on rakennuksen ulkopuolella, sen ympärillä. Kun salaojaputken sijaintia määritellään suhteessa viereiseen seinäanturaan tai vaihtoehtoisesti matalaan perustettuun perusmuuriin, tulee salaojaputken kokonaisuudessaan olla seinäanturan alapuolella. Joka tapauksessa salaojat tulee sijoittaa niin syvälle maahan, että ne eivät pääse talvisin jäätymään.
20115_25991.jpg
Naapuri kieltää pihatyöt
Naapuri soitti poliisit, kun tasoitin tonttiani. Poliisi sanoi, että saan tasoittaa kunhan pysyn rajakivien sisäpuolella. Naapurin mielestä en saa tehdä mitään viittä metriä lähempänä tontin rajaa, ei edes aitaa saati sitten tasoitustöitä.Tonttiemme välissä on parimetrinen puro ja naapurin talolle on matkaa lähes sata metriä. Tontti on lohkaistu 50-luvulla kyseisen naapurin tontista.Saako omalla tontilla tehdä tasoitustöitä rajan tuntumassa?
202110_73284.jpg
Toimiiko tämä vessanpöntön puhdistuskikka oikeasti? Asiantuntijat testasivat
Aina raikas ja puhdas vessanpönttö ilman pesemisen vaivaa? Brittilehti Ideal Home testasi somessa kiertäneen wc-pytyn puhdistusohjeen ja kysyi asiantuntijoiden arvioita siihen. Tuomio oli selvä: some on pullollaan erilaisia kikkoja ja konsteja, joiden avulla ihmiset yrittävät tehdä omasta arjestaan helpompaa, mutta joskus on järkevää pysyä niistä erossa.
20209_66399.jpg
Onnistunut lopputulos palkitsee uutteran rakentajan
Vuoden 2020 Asuntomessualueella Tuusulassa seisoo vankka, vaaleaksi rapattu kivitalo. Kaikessa vähäeleisyydessään tässä kodissa on jotain, joka kutsuu luokseen ja kurkistamaan sisään.Tässä on koti, joka on rakennettu oikealle perheelle, paikaksi, jossa on hyvä olla ja elää. Ovesta sisään astuttaessa aistii ensimmäisenä raikkaan vaaleuden sekä tilantunteen. Vastapäisellä seinällä oleva ruokailutilan suuri ikkuna johdattelee katsetta yhä edemmäs. Mitä kaikkea tämä koti pitääkään sisällään?
20178_49995.jpg
Palokatkoasentajien henkilösertifiointikoulutus
VTT:n sertifioinnilla ammattilainen voi osoittaa osaamisensa. Samalla tilaaja varmistuu henkilön ammattitaidosta ja siitä, että ammattilainen toimii hyvän rakennustavan mukaisesti.Sertifikaatin myöntämisen perusteena ovat sertifioinnin toimikunnan määrittelemien osaamisvaatimusten pohjalta laadittu henkilösertifiointikoulutus, kirjallinen tentti ja näyttökoe. Lisäksi voimassaolon edellytyksenä on työkohteiden raportointi ja säännöllinen täydennyskoulutus.
202110_73096.jpg
Korosta mitä et voi piilottaa - näin toteutat näyttävän kylpyhuoneen
Myös pieni voi olla kaunista – miten siis tehdä pienestä kylpyhuoneesta todellinen helmi? Niin remontti- kuin uudiskohteessakin pätevät muutamat pienet vinkit, joiden avulla kylpyhuoneunelmasi on taattu.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton