• Etusivu
  • Rakentaminen

Suunnittelupalvelun avulla unelmiesi koti tai vapaa-ajan asunto

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Julkaistu 23.12.2013
201312_37422.jpg

Modernia ja pelkistettyä

Moderni vai perinteinen? Valmiilta markkinoilta ei aina löydy juuri sitä omaa unelmien kotia –mikä silloin avuksi? Suunnittelupalvelun avulla saat luotua haaveidesi kodin yhdistelemällä eri malleja tai kokonaan oman ja täysin uniikin, juuri itsesi näköisen kodin. Haaveilu on siis sallittu.

Suunnittelun lähtökohtana on yleensä omien yksilöllisten tarpeiden kartoitus. Perheen koko, harrastusten vaatimat tilatarpeet ja rakennuspaikan tuomat mahdollisuudet. Kun teet suunnittelusopimuksen Honka-myyjän luona, voit olla varma että perheesi koti on yksilöllinen ja tarpeitanne vastaava pitkäikäinen koti.

Tutustu Honka-hirsitalojen laajaan valikoimaan

Hirsirakentamiseen uutta vapautta

Hirsi on rakennusmateriaalina vanha. Suuri kehitysaskel perinteiseen hirsirakentamiseen tapahtui 2000–luvulla, jolloin suositusta lamellihirrestä kehitettiin ominaisuuksiltaan vieläkin parempi. Uusi, Honkarakenteen kehittämä, painumaton lamellihirsi oli syntynyt. Painumattoman hirren avulla hirsirakennuksen ominaisuudet on voitu nostaa täysin uudelle tasolle ja hirttä on voitu käyttää ennennäkemättömin tavoin. Kiristyvät energiavaatimukset eivät aiheuta huolta, sillä painumaton hirsi mahdollistaa paremman tiiviyden ja sitä kautta paremman energiatehokkuuden.

Hirren sekä muiden materiaalien yhdistäminen on usein aiheuttanut päänvaivaa. Painuvana materiaalina hirsi on rajoittanut eri materiaalien käyttöä rinnakkain. Hongan painumaton hirsi antaa uudenlaisen mahdollisuuden käyttää ja yhdistää erilaisia materiaaleja toisiinsa luontevasti ilman liukuliitoksia ja –rakenteita. Näin voidaan luoda erittäin moderneja rakennuksia jopa käyttämällä ulkoseinässä rappauspintaa, suuria lasipintoja tai vaikka lähes koko seinän kokoisia panoraamaliukuovia.

Honka Fusion™ tarjoaa tyylikkään niukkoja yksityiskohtia, materiaalien vaihtelevuutta sekä korkeaa laatua. Painumaton hirsirunko antaa tilaisuuden luoda modernia arkkitehtuuria ilman hirsirakentamiseen aiemmin liitettyjä rajallisia mahdollisuuksia ja rajoitteita. Suunnittelussa rajana on vain mielikuvitus.

Mistä suunnittelu alkaa

Vaikka moni löytääkin sen oman ratkaisunsa valmiista mallistosta, haluaa Honka tarjota mahdollisuuden toteuttaa myös kaikkein yksilöllisimmät unelmat. Yksilölliset toiveet saadaan todeksi muokkaamalla valmiita talomalleja tai toteuttamalla ulkopuolisen arkkitehdin luomia suunnitelmia. Suunnittelu alkaa suunnittelusopimuksen laatimisella. Sopimus ei vielä sido asiakasta talon rakentamiseen, vaan sisältää pelkästään suunnitelman tekemisen. Suunnittelu on maksullista, mutta suunnittelusopimuksen kustannukset lyhennetään varsinaisesta talopaketin kauppahinnasta.

Suunnittelusopimusyhteistyössä kartoitetaan omat ja perheesi toiveet, tonttiin liittyvät asiat ja määräykset sekä rakennusbudjettisi. Tarvittaessa saat apua myös tontin hankinnassa. Toiveiden sekä tarpeiden pohjalta tehdään luonnokset kohteestanne. Honka-myyjä käy kanssasi tontilla antamassa ehdotuksensa sopivista ratkaisuista. Pääset olemaan mukana taloprojektissa suunnittelijan ensimmäisistä kynänvedoista alkaen.

Suunnittelun pohjana voi olla oma piirustuksesi tai monipuoliset valmiit talomallistot. Valmiit mallistot eivät rajoita toiveittesi toteutumista, vaan ne ovat tukena suunnittelulle. Valmiista mallinnuksesta pääset näkemään, miltä tulevaisuutesi koti näyttää tontillasi ennen kuin ensimmäistäkään kiveä on käännetty.

Ideasta valmiiksi taloksi

Olipa kyseessä huonejärjestys, värivalinnat tai itse rakentamiseen liittyvät kysymykset, tarjoavat Hongan asiantuntijat kaiken osaamisensa sekä kokemuksensa käyttöösi.

Joskus valmiin mallistomallin pohjaratkaisu miellyttää, mutta talon tyyli ei välttämättä olekaan mieluinen. Myös silloin Hongan suunnittelupalvelu auttaa rakentamaan täysin uuden ratkaisun jossa toivotut pohja ja tyyli yhdistyvät luontevasti.

Hirsi materiaalina ruokkii mielikuvitusta monenlaisiin ideoihin, romanttisiin torneihin tai yhdistettäväksi muiden materiaalien –kuten vaikkapa kiven, lasin tai teräksen kanssa. Honka-hirren ollessa itsessään moderni puutuote, jonka niukkasaumaisella profiililla taloon saadaan viimeistelty ilme ja design. Painumaton hirsi mahdollistaa, että kaikkien pintojen ei tarvitse olla puuta.

Hirsi ja tiili tuovat rauhallista tunnelmaa.
Hirsi ja tiili tuovat rauhallista tunnelmaa.

Edistykselliset suunnittelu- ja mallinnusohjelmat apuna

Suunnittelijoiden käytössä on aikamme edistyksellisimmät suunnittelu- ja mallinnusohjelmat, näin suunnittelijat työskentelevät mahdollisimman aidonmukaisessa tilassa sekä ympäristössä. Prosessin aikana on mahdollista luoda rakennuksesta visuaalinen kolmiulotteinen malli –näin yksityiskohtien hahmotus ja viimeistely on helppoa.

Parhaimmillaan suunnitteluprosessi on huoleton ja iloinen vaihe, jossa päästetään luovuus esille. Suunnittelijan tehtävänä on muokata asiakkaan toiveiden pohjalta eheä ja aikaa kestävä kokonaisuus. Suunnittelijan eteen saattaa toisinaan tulla myös luonnoksia, joiden lähtökohtana on ollut alun perin toinen rakennusmateriaali. Suunnittelija muokkaa suunnitelmat hirsirakentamiseen soveltuviksi.

Honka Fusion -arkkitehtuurissa vain mielikuvitus on rajana.
Honka Fusion -arkkitehtuurissa vain mielikuvitus on rajana.
Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200810_13484.jpg
Rohkea aluevaltaus
Neljä suomalaista rakennusyritystä teki rohkean päätöksen toteuttaa markkinointikonseptina suomalaistyyppiset asuntomessut Kymlenossa, joka sijaitsee Pietarista 25 km koilliseen, reilun tunnin ajomatkan päässä. Messujen startti viivästyi kuukauden verran, mutta nyt messut ovat avoinna vielä marraskuun puoliväliin saakka. Alueella on kaikkiaan 26 asuntoa, joista 12 on avoinna messuvieraille.
201312_37350.jpg
Hirsirakennuksessa korkeatasoinen asuinmukavuus
Hirsi on ikivanha rakennusmateriaali, jonka käytölle on monta perusteltua syytä. Massiivipuu tasaa kodin ilmankosteutta jo luonnostaan, jolloin huoneilma ei ole liian kuiva tai kostea. Tuloksena on terveellinen koti, jossa on hyvä sisäilma, miellyttävä akustiikka ja kosteusturvalliset rakenteet. Samalla hirsitalo on pitkäaikainen ja kestävä valinta myös tuleville polville.Tutustu Hongan laajaan valikoimaanJätä yhteydenottopyyntö Hongan edustajalle
20141_37539.jpg
Onko unelmissasi oma hirsitalo?
Yhä useampi suomalainen haaveilee omakotitalosta. Välttämättä kivitalo tai perinteinen puurunkoinen ratkaisu eivät tunnu omilta. Moderni hirsirakentaminen tarjoaakin lähes rajattomat mahdollisuudet suunnitella yksilöllisiä ja juuri omiin tarpeisiin kohdennettuja ratkaisuja, leikkiä persoonallisilla yksityiskohdilla ja eri materiaalien yhdistämisellä. Aikaa ja muotivirtausten heilahteluja kestävä Honka miellyttää silmää vielä vuosikymmenienkin päästä.Tutustu Honka omakotimallistoon tästäJätä yhteydenottopyyntö!
20161_45100.jpg
Puitteeton terassilasitus - esteettömiä näköaloja
Lumon tuo parvekelaseista tutun tavan liu’uttaa ja avata lasit sivulle nyt myös terassilaseihin. Pystypuitteeton, elegantti lasitus on siro ja miltei huomaamaton. Voit nauttia näköaloista esteettömästi ja kauniilla säällä lasitus on mahdollista avata kokonaan. Lasitettu terassi avaa uusia sisustus- ja harrastusmahdollisuuksia. Neljä vuodenaikaa näyttävät parhaat puolensa avaralla puitteettomalla Lumon lasiterassilla.
20132_33811.jpg
Miltä näyttää sisustajien omilla parvekkeilla?
Sisustussuunnittelija Maija-Riitta RiuttamäkiAmmattilaisen on vaikeaa suunnitella itselleen, sillä mahdollisuuksia on niin paljon! Muutimme taloon syksyllä, ja minulle jäi talvi aikaa miettiä. Mihin parvekettamme käytetään? Milloin siellä ollaan? Paljonko haluan kuluttaa rahaa?Keskikesän vietämme maalla, joten hylkäsin ajatuksen auringonottotuoleista. En ole viherpeukalo enkä pidä värikkäistä, koristeellisista kesäkukista. Rahaa halusin käyttää vain minimin. Parvekkeen pitäisi jatkaa kotimme sisustustyyliä, joka on selkeän moderni pääväreinään musta ja valkoinen.Parvekkeen mitat ovat 4,5 m x 2 m. Tila on siis kohtuullisen kokoinen, mutta kaikkea sinne ei mahdu. Lopulta mieleni täytti ajatus lämpimistä elokuun illoista leppoisasti grillaillen ja viinilasin ääressä istuskellen. Päädyin kalustamaan parvekkeen reilun kokoisella ruokailuryhmällä.
20209_66339.jpg
Onhan teillä huolehdittu jätevesien puhdistuksesta nykylain mukaisesti?
Suomi on tuhansien järvien maa ja saamme olla syystä ylpeitä laajoista vesistöistämme. Vesistöt eivät kuitenkaan pysy kunnossa, jos niistä ei huolehdita. Tähän liittyy olennaisesti myös jätevesien puhdistus sekä mökeillä että omakotitaloissa."Tämä taivas, tämä maasillä arvoa on pysyväätämä taivas, tämä maasukupolvelta toiselle jää."- Jukka Kuoppamäki -Vestelli on tehnyt töitä puhtaiden vesien puolesta jo 10 vuoden ajan. Biopuhdistaja-tuotesarjan tuotteet ovat ymparistöystävällisiä ja ovat läpäisseet tiukimmatkin testit ja ne on tarkoitettu harmaille jätevesille.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton