• Etusivu
  • Rakentaminen

Onko yrityksessänne nuoria vailla ammatillista koulutusta?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Julkaistu 10.09.2013
20139_36221.jpg

Mikko opiskelee kiinteistönhoitajaksi.

Nuorten tuettu oppisopimus on uusi oppisopimuksen muoto nuorille!

Nuoret ovat osaamispotentiaali, joka on nyt mahdollista kouluttaa uuden oppisopimuskoulutuksen kautta yrityksen tarvitsemiin työtehtäviin.

Nuorten tuetussa oppisopimuskoulutuksessa nuori oppii ammatin pääosin alan käytännön töissä. Tuettu oppisopimus on samalla sekä koulutus- että työsopimus. Työpaikalla opitaan noin 80 % ja oppilaitoksessa noin 20 % tutkinnon tavoitteista. Tuetussa oppisopimuksessa TTS maksaa työnantajalle korotettua koulutuskorvausta. Sen lisäksi TE-toimisto voi maksaa palkkatukea koko oppisopimuksen ajaksi. Oppisopimus kestää 2,5 - 3 vuotta.

Kenelle nuorten oppisopimus on tarkoitettu?

Kohderyhmä ovat koulutustakuun piirissä olevat keväällä 2013 peruskoulun 9. luokan tai lisäopetuksen 10. luokan päättäneet.

TTS tarjoaa nuorten oppisopimuksia perustutkinnossa:

  • kiinteistönhoitaja, kiinteistöpalvelujen perustutkinto
  • toimitilahuoltaja, kiinteistöpalvelujen perustutkinto

Oppisopimus on kolmikantasopimus työnantajan, opiskelijan ja TTS:n välillä.

Opiskelijoiden kokemuksia

Mikko opiskelee kiinteistönhoitajaksi:"Oppisopimus on minulle mieleisin vaihtoehto opiskella ammattiin. Pelkkä luokassa istuminen ei sovellu minulle. Nyt olen heti saanut tehdä alan töitä ja opintoja on voinut suorittaa omaan tahtiin. Meillä on ollut muutamia lähiopetusjaksoja TTS:llä ja niissäkin opiskelu on hyvin käytännönläheistä".

Kiinteistöalan koulutus jakaantuu kolmelle vuodelle seuraavasti:

Kiinteistöalan koulutuksen jakautuminen kolmelle vuodelle. Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.
Kiinteistöalan koulutuksen jakautuminen kolmelle vuodelle. Klikkaa kuvaa nähdäksesi sen suurempana.
TTS-Kehitys Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Työntekijät työmaalla
Työtehoseura kouluttaa rakentamaan
TTS (Työtehoseura) tarjoaa monipuolista koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin. Monipuolisesta koulutustarjonnasta myös yksittäiset henkilöt löytävät ammatillista koulutustarjontaa. TTS:llä on rakentamiseen ja siihen läheisesti liittyvään sisustamiseen sekä puutarhan rakentamiseen ja hoitoon liittyvää koulutustarjontaa. Lisäksi TTS tutkii, testaa, kehittää ja suunnittelee asumiseen ja toimivaan arkeen liittyviä ratkaisuja.Lisää koulutuksesta ja tutkimustoiminnasta
20107_22620.jpg
Viilennä vihreällä, pidä pörssi plussalla
Helteisen sään nostaessa asuntojen sisälämpötiloja nousee myös sähkönkulutus. Huoneisiin tuodaan tuulettimia ja jäähdyttäviä ilmastointilaitteita. Ilman lisälaitteittakin sähkönkulutus nousee; kylmälaitteet joutuvat tekemään rankasti töitä pitääkseen ruuat viileinä ja pakasteet jäässä.Kuumalla säällä kylmälaitteen sähkönkulutus voi nousta huomattavasti. Kun käyttöympäristön lämpötila nousee 25 asteesta 32 asteeseen, kasvaa kylmälaitteen sähkönkulutus 25 - 40 prosenttia. Helteellä myös laitteiden käyttöhäiriöt lisääntyvät, kun lämpötilaero laitteen sisällä verrattuna ympäristön lämpötilaan on normaalia suurempi.
Seinän tasoitus
Koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin
TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS:n toiminta-ajatuksena on parantaa asiakkaiden osaamista, tuottavuutta ja hyvinvointia.TTS:n monipuolinen koulutustarjonta palvelee sekä yksittäisten henkilöiden ammatillista kouluttautumista että yritysten kanssa räätälöityä henkilöstökoulutusta. TTS kouluttaa noin 200 henkilön voimin vuosittain yli 7000 henkilöä yhä paremmiksi ammattilaisiksi vaativiin tehtäviin asiakasyrityksissämme.Lisää TTS koulutuksesta..
20122_29804.jpg
Ilmanvaihdon nykyaikaistaminen
Ilmanvaihdon rakentaminen on tärkeä osa rakennuksen peruskorjausta ja nykyaikaistamistaTalon/asunnon lämmitysenergian kulutuksesta noin 30–40 prosenttia johtuu ilmanvaihdosta. Siksi ilmanvaihdon energiatehokkuus on tärkeä tekijä korjauksen toteuttamisessa. Lämmitysjärjestelmän saneerauksen, lisäeristyksen tai ikkunoiden uusimisen yhteydessä on erityisen tärkeää nykyaikaistaa ilmanvaihtojärjestelmä sellaiseksi, että se tukee niitä energiansäästöpyrkimyksiä, joita korjattavilla toimilla tavoitellaan.
200710_7039.jpg
Tekijät ja tuotteet löytyvät Palveluhakemistosta
Palveluhakemisto on rakennus-, puutarha- ja sisustusalan yritysten yhteystietoja sisältävä hakupalvelu, joka on tarkoitettu palvelemaan sekä yksityisiä rakentajia ja remontoijia että edellä mainituilla aloilla toimivia yrityksiä. Palveluhakemis-tosta Rakentaja.fi-palvelujen käyttäjät voivat etsiä erilaisiin hankkeisiinsa toteuttajia ja tuotteita. Palveluhakemistoon liittyneet yritykset puolestaan saavat palvelunsa ja tuotteensa helposti näkyville Rakentaja.fin yli 190 000 rakentajaperhettä sisältävän jäsenkannan keskuudessa.Palveluhakemistossa olevat yritykset on jaoteltu kolmeen toimialaryhmään; suunnittelijoihin, urakoitsijoihin ja jälleenmyyjiin. Näiden toimialaryh-mien alta löytyvät tarkemmat toimialajaottelut sekä maakuntajaottelu. Valitsemalla haluamansa toimialan ja maakunnan hakija saa auki yrityskortin, joka kertoo oleellisen informaation yrityksestä. Palveluhakemis- toon tehdään n. 20 000 hakua kuukaudessa!
201012_23891.jpg
Työmaaseurannalla mielenrauha pienrakentajalle!
Työmaaseurannalla mielenrauha pienrakentajalle!Nyt pienrakentajallakin on mahdollisuus seurata tapahtumia omalla työmaallaan!Rakentajan kellokorttiratkaisun avulla:Saat varmistettua, että tilaamasi työmiehet ovat sovitusti työmaalla.Voit seurata, kuka työmaallesi kirjautuu ja milloin. Voit tarkistaa laskutettujen tuntien oikeellisuuden ja todellisen työn keston.Tiedät jo edeltäkäsin työn kustannukset ennen laskun saapumista.Töiden tekeminen on sovitun ajan mukaista.Voit lähettää palvelusta tekstiviesteillä kysymyksiä / ohjeistuksia työmiehillesi

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton