• Etusivu
  • LVI

Uudet, energiaa säästävät ja tehokkaat ilma-/vesilämpöpumput

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Päivitetty 12.09.2013
20139_36249.jpg

NIBE™ ilma-/vesilämpöpumput F2040 ja F2030

NIBE laajentaa Pohjolan vaativaan ilmastoon kehitettyjen tuotteidensa valikoimaa. Teknisen kehityksen edetessä nopeasti, panostaa NIBE merkittävästi juuri tuotteiden kehittelyyn, jotta laitteet olisivat mahdollisimman energiaa säästäviä, tehokkaita sekä käyttövarmoja. NIBEn ilma-vesituotteiden avulla on mahdollista saada hyvin energiasäästöä.

Minne ilma-/vesilämpöpumppu soveltuu, ja miten se toimii

Markkinoille tulleet uudet tulokkaat on erityisesti tarkoitettu pientaloihin ja ne kattavat kiinteistöjen lämmitystehon tarpeen 5-12 kW:n (F2030) ja 5-16 kW:n (F2040) alueella. Tuotteet hyödyntävät ulkoilmaa, joten erillisiä porakaivoja tai pintamaan keruupiiriä ei tarvita. Sijoituspaikaksi ei suositella tuulista paikkaa, muuten sijoituspaikalle ei aseteta erityisvaatimuksia.
Ilman ollessa rajoittamaton resurssi, soveltuu pumppu myös maantieteellisesti minne tahansa.

Ilma-/vesilämpöpumput liitetään talon vesikiertoiseen järjestelmään, jolloin talteen otettu lämpö käytetään pattereiden ja lattialämmityksen lämmitysveden, sekä käyttöveden lämmittämiseen. Koska yksikään ulkoilmalämpöpumppu ei pysty yksinään lämmittämään taloa kylmimpänä vuodenaikana, tarvitaan sähkö-, öljy- tai puukattila tuottamaan lämpö, jota pumppu ei pysty tuottamaan. F2030 ilma-/vesilämpöpumppua voidaan käyttää useimpien sähkö- ja öljykattiloiden rinnalla.

Kummassakin uudessa mallissa (F2030 sekä F2040) on useampia ilma-/vesiulkoyksikköä, jotka sopivat erityisesti omakoti- ja rivitaloihin. Laitteiden ulkonäköön ja muotoiluun on myös panostettu, joten ne ovat kauniita ja huomaamattomia.

Lue lisää NIBEn F2030:stä ja F2040:stä kohdasta NIBE -ilma-/vesilämpöpumput

Asennus

Asennuksen yhteydessä ei tarvitse kaivaa maahan putkia, eikä porata kallioon reikiä. Laite kannattaa sijoittaa tuulensuojaiselle paikalle, muuten laitteen sijoituspaikka voidaan valita vapaasti. Ilma-/vesilämpöpumppujen asennus on tuotekehittelyn myötä tullut entistä helpommaksi. Ulkoyksiköiden mukana toimitetaan aina värinöitä vaimentavat vesiliitännät. Laitteisiin on saatavilla laaja valikoima lisävarusteita ja laitteista voi yhdistelemällä muodostaa useita erilaisia yhdistelmiä.

Huolto

NIBE ei vaadi vuosittaista huoltoa, mutta huoltoedustaja suorittaa tilauksesta toimenpiteet. Laitteen säännöllinen läpikäynti ei ole koskaan väärin. Tavallisesti riittää suodattimien tarkistus ja ilman poisto laitteesta. Asentajaan ja huoltoedustajaan voi aina ottaa yhteyttä, jos epäilet laitteesi toimivuutta.

Suunniteltu kestämään Pohjolan olosuhteissa

Lämpöpumppu käynnistyy ja pysähtyy tuhansia kertoja vuoden aikana seisten samalla ulkona säässä kuin säässä. Laite joutuu kestämään suuria rasituksia elinkaarensa aikana. NIBEn tuotteissa on käytetty kestäviä osia ja materiaaleja, jotka on suunniteltu kestämään ja soveltumaan Pohjolan vaativaan ilmastoon. Myös melutasoon on kiinnitetty huomiota, ja uusista malleista F2030 onkin yksi markkinoiden hiljaisimmista laitteista, joten laite ei lämpöä tuottaessaan häiritse niin sinua kuin naapuriakaan.

NIBE pystyy tarjoamaan kokonaisratkaisuja, jotka takaavat sekä luotettavan toiminnan, että huomattavia säästöjä - niin lämmityskustannusten kuin ympäristöystävällisyydenkin näkökulmasta.

Info

Info

NIBE™ F2030 ominaisuudet

• Erittäin hiljainen
• Markkinoiden parhaimpiin kuuluvat COP-arvot
• Kaksi kokoa: 7 ja 9 kW
• Menoveden lämpötila jopa 63°c -25°c ulkolämpötilassa • Alin käyttölämpötila -25°c
• Sisäänrakennettu kondenssivesikouru.
• Automaattinen kaksiportainen puhaltimen säätö.
• Sisäänrakennettu älykäs ohjaus lämpöpumpun optimaaliseen käyttöön.
• Tuotteessa on käytetty kestäviä materiaaleja, jotka soveltuvat Pohjolan vaativaan ilmastoon.
• F2030 ilma-/vesilämpöpumppua voidaan käyttää useimpien sähkö- tai öljykattiloiden rinnalla.
• F2030 voidaan ohjata lisävarusteen NIBE SMO 05 avulla.
• F2030 voidaan myös kytkeä sisäyksikköön VVM 310 tai VVM 500 (lisävaruste). VVM 310/VVM 500 sisältää ohjauksen lisälämmityksineen sekä käyttöveden lämmityksen. F2030 yhdessä VVM 310 tai VVM 500 kanssa muodostavaa täydellisen lämmitysjärjestelmän.

Info

Info

NIBE™ F2040 ominaisuudet

• Invertteriohjattu kompressori
• Jäähdytystoiminto
• Sisäänrakennettu kondenssivesikouru.
• F2040 voidaan myös kytkeä sisäyksikköön VVM 310 tai VVM 500 (lisävaruste). VVM 310/VVM 500 sisältää ohjauksen lisälämmityksineen sekä käyttöveden lämmityksen. F2040 yhdessä VVM 310 tai VVM 500 kanssa muodostavaa täydellisen lämmitysjärjestelmän.
• Tuotteessa on käytetty kestäviä materiaaleja, jotka soveltuvat Pohjolan vaativaan ilmastoon.
• Optimoidut käyttökustannukset
• Kompakti ulkoyksikkö

Rekisteröi 1.1.2013 jälkeen ostettu NIBE lämpöpumppusi - Takuu kolme vuotta

NIBE myöntää kaikille 1.1.2013 jälkeen ostetuille NIBE lämpöpumpuille (maa-, ilmavesi- ja poistoilmalämpöpumput) kolmen vuoden takuun.

Rekisteröi lämpöpumppusi ja voit voittaa Samsung tabletin!

NIBE arpoo kaksi kertaa vuodessa (kesäkuussa ja joulukuussa) tyylikkäät taulutietokoneet kaikkien rekisteröityneiden kesken.

20139_36167.jpg
NIBE Energy Systems Oy
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20132_33899.jpg
Mikä lämmitysratkaisu sopii sinulle parhaiten?
Se riippuu luonnollisesti useista eri tekijöistä: kuinka suuri talosi on, missä päin maata se sijaitsee, rakennatko uutta, vaihdatko vanhan kattilan vai säilytätkö sen, jne. Tästä näet hieman yksinkertaistettuna, mikä täyttää parhaiten sinun tarpeesi. Tarkempia neuvoja ja ehdotuksia saat lähimmältä NIBE-jälleenmyyjältä.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Lämmintä vettä vain hana avaamalla - luksusta
Lämmin suihku tai rentouttava kylpy ovat arkipäivän ylellisyyttä, joita olemme tottuneet pitämään itsestään selvyytenä – kunnes ne jostain syystä eivät toimikaan. Haluamme lämminvesivaraajan, joka tekee vain tehtävänsä, jotta lämmintä vettä on riittävästi talouden kaikkiin tarpeisiin. lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.Lämminvesivaraajan on toimittava vuosia, riippumatta veden laadusta. Lisäksi sen tulee olla tyylikäs, edullinen ja helposti asennettava.
S1255 sisään
Poistoilmalämpöpumppu NIBE F470 - Uuden sukupolven lämpöpumppu
NIBE F470NIBE F470 on poistoilmalämpöpumppu, joka liitetään vesikiertoiseen patteri- tai lattialämmitysjärjestelmään. Yksikkö lämmittää myös tuloilman. Se sopii siis taloihin, joissa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä ja mekaaninen ilmanvaihtojärjestelmä. Siinä on valmiudet erilaisten tuotteiden ja lisävarusteiden, esim. vedenlämmittimen ja muiden lämmitysjärjestelmien liittämiseen.NIBE F470 on varustettu ohjausyksiköllä, joka pitää sisälämpötilan kustannustehokkaasti ja luotettavasti halutulla tasolla. Tilatiedot, toiminta-aika ja lämpöpumpun lämpötilat näytetään suurella ja selkeällä näytöllä. Tämän ansiosta ei tarvita ulkoisia lämpömittareita.Lue lisää poistoilmalämpöpumpusta
20225_78183.jpg
Pihasauna pikana pihaan, kiitos! Nopean toimituksen pihasaunat parhaaseen hintaan
Kesä tulee kovaa vauhtia ja monella alkaa lomasuunnitelmat olla valmiina. Kalenteriin on merkitty vapaat viikonloput, kesälomat, reissut perheen kanssa ja etenkin juhannus ‒ kenties mökillä! Puuttuuko sinulta kuitenkin pihasauna, paikka jossa voi rentoutua isommallakin porukalla ja luoda muistoja jaettavaksi sukupolvelta toiselle? Nyt olisi tilaisuutesi hankkia pihasauna nopealla toimituksella, suoraan varastosta.
201712_51177.jpg
Villa Kertussa rentoudutaan
Hiihtäjäpariskunta Kerttu Niskasen ja Juho Mikkosen Vuokatin järvimaisemiin suunniteltu saunamökki valmistui syksyllä 2016. Kastellin vapaa-ajan asuntojen mallistostaLuonto-huvilan pohjalta muokattua 30 neliöistä rantasaunamökkiä rakennettiin hiihtäjäpariskunnan harjoittelu- ja leiriaikataulujen mukaisesti.Mökki on lähellä hiihtäjäpariskunnan Vuokatin kotia ja he käyvät mökillä säännöllisesti.Tutustu Kastellin huviloiden mallistoihinTilaa Kastellin huvilaesite
20139_36204.jpg
Rapattu julkisivu oman maun mukaan
Rapattu julkisivu sävytetään oman lempivärin mukaanOman talon väri askarruttaa aina. Kaavamääräykset määrittävät pitkälti talon julkisivun värin, mutta löytyyhän niistäkin sävyistä oma suosikki.Rakentajan värivalintaa helpottaakseen Weber tarjoaa sekä perinteisiä että moderneja värivaihtoehtoja, joista on helppo valita sävy. Värivalikoima sisältää tuotteesta riippuen jopa yhteensä 216 väriä.Koska kaikki värikartat ovat painettuja kopioita alkuperäisväreistä, mallit ovat suuntaa-antavia ja varsinaisen materiaalin sävy voi poiketa panetusta mallista. Siksi halutun värin varmistamiseksi on tehtävä koepinta.Valmiin pinnan värisävyyn vaikuttaa myös työstötapa, struktuurin karkeus, alustan imukyky, valon tasaisuus ja valon tulokulma pintaan nähden.Lisää tietoa: Rapattu julkisivu

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton