• Etusivu
  • Rakentaminen

Rudus Hyvinkään asuntomessuilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Päivitetty 23.10.2023
20138_35829.jpg

Rudus on mukana Hyvinkään asuntomessuilla. Osasto Ua 11 on heti messualueelle saavuttaessa pääkäytävän varrella. Osastolla esitellään Ruduksen kokonaistarjooma kodin, mökin ja pihan rakentajille kiviaineksista betoneihin ja pihan kiveyksiin. Pihakivet ja muurikivet ovat esillä luonnollisessa ympäristössään Ruduksen osastolla sekä monen messukodin pihassa. Osastolla mm. näkee, miten kapillaarikatkosepeli estää kosteuden nousun rakenteisiin ja miltä erilaiset kiviainekset näyttävät. Osastolla saa myös tietoa miten rakentaja voi vaikuttaa hiilijalanjälkeensä Ruduksen Vihreää betonia käyttämällä.

Aukion keskusta toimii autopaikkana, päällysteenä vettä läpäisevä Golfkivi, rajaukset hiekkapuhallettu Kartanokivi, väri Kulo.

Vallikko-muurikiveä sekä hiekkapuhallettu Kartanokivi, väri Kuru
Vallikko-muurikiveä sekä hiekkapuhallettu Kartanokivi, väri Kuru

Rudus-aukio

Rudus on saanut oman pysyvän nimikkoaukion messualueelle. Myötätuulentien päähän on rakennettu yhteistyössä Hyvinkään kaupungin kanssa Rudus-aukio. Rudus on toimittanut kivet aukion rakentamiseen ja sponsoroinut myös aukion suunnittelun. Siitä kertoo suureen kiveen kiinnitetty messinkilaatta jälkipolvillekin.

Aukion tiedot:
rakennuttaja Hyvinkään kaupunki
suunnittelija Allium Oy
urakoitsija Kiviasennus- ja saneeraus Koponen Oy
tuotteet Rudus Formento -maisematuotteet

Kohteessa käytetyt tuotteet:
Louhi-kivet, profiloitu Savu
Kartanokivi, HP kuru
Kartanokivi, HP kulo
Valokivi
Golf-kivi, harmaa
Noppakivi, harmaa
Vallikko-muurikivi
Vallikko-valokivi

Vallikko-muurikivistä tehty allas Vallikko-valokivineen. Etualalla Golfkivi, rajaukset hiekkapuhallettu Kartanokivi, väri Kulo.
Vallikko-muurikivistä tehty allas Vallikko-valokivineen. Etualalla Golfkivi, rajaukset hiekkapuhallettu Kartanokivi, väri Kulo.

Lisäksi aukiolla on nähtävänä Rudus Ilmastuskaivo. Ilmastuskaivo on tarkoitettu parantamaan puiden juurien ilmansaantia rakennetussa ympäristössä sekä imeyttämään hulevesiä niiden syntypaikalla.

Louhi-kivet, väri savu
Louhi-kivet, väri savu
Vallikko-muurikiveä sekä hiekkapuhallettu Kartanokivi, väri Kuru
Vallikko-muurikiveä sekä hiekkapuhallettu Kartanokivi, väri Kuru

Rudus Ilmastuskaivo

Rudus Ilmastuskaivo on tarkoitettu parantamaan puiden juurien ilmansaantia rakennetussa ympäristössä sekä imeyttämään hulevesiä niiden syntypaikalla. Puun ympärille voidaan laittaa useampi ilmastuskaivo.

Kaivo asennetaan vettä hyvin läpäisevän hiekan tai soran varaan. Näin taataan hulevesien nopea imeytyminen maaperään. Kaivon ympärille tulee karkeaa mursketta, jotta ilmastusreiät eivät tukkeudu.

Kansirakenteena teleskooppikansisto ritiläkannella. Ilmastuskaivon korkeus on n. 50 cm.

Rudus Ilmastuskaivo
Rudus Ilmastuskaivo
Rudus Oy (Maisematuotteet)
Rakentaminen
terassi
pihasuunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

pihakiveys katutaiteella rudus
Viisi vinkkiä: näinkin voi pihakiviä käyttää
Vaikka pihakivet mielletään ensisijaisesti kulkureittien ja piha-alueen katteena, tarjoaa se paljon muitakin vaihtoehtoja. Luo pihallesi jotain aivan uutta, kuka sanoo että kaiken tarvitse aina olla kuin suoraan aikakauslehdistä. Toteuta rohkeasti sellainen piha kuin itse haluat ja tarvitset.
Soraa lavalla
Pienrakentajan kiviainekset
Vielä 50 vuotta sitten pientalon rakennuspaikka valittiin paljolti maaperän mukaan Hiekkamaa oli ylivoimaisesti suosituin, ainakin jos taloon haluttiin rakentaa kellari. Nykyään tärkeimmät tontin valintakriteerit ovat sijainti ja hinta. Suurimmat rakentamisen kustannussäästöt saavutat jo suunnitteluvaiheessa. Suunnittelijoiden avulla tapahtuva kodin suunnittelu maksaa itsensä takaisin. Arkkitehti osaa niveltää toisiinsa perheen tarpeet sekä rakennuspaikan ja ympäristön antamat mahdollisuudet. Rinteeseen rakennettavaan omakotitaloon saadaan kellarikerrokseen paljon lisäneliöitä.
Betonilattian valu
Betonin valinta
Ammattilaisten roolia pienrakentamisessa ei voi koskaan kyllin korostaa. Pientalon työmaasta vastaavan pitää ymmärtää rakentamisesta ja materiaaleista laaja-alaisemmin kuin suurilla työmailla. Siksi vastaavaa valittaessa kannattaa aina kysyä hänen aikaisempia kohteitaan.Rakennesuunnittelijan tehtävänä on määritellä käytettävä betonilaatu ja rasitusluokat rakennepiirustuksiin sekä rakennuksen käyttöikätavoite. Betonia tilattaessa ilmoitetaan rakennesuunnittelijan määrittelemät tiedot valmisbetonin toimittajalle. Toimittajalta voi myös kysyä neuvoa mihin tahansa betonin valintaan ja valamiseen liittyvistä asioista.Lisätietoa betonista...
20182_51659.jpg
Varmista lämmön säilyminen
Lämmitysjärjestelmän varustaminen lämminvesivaraajalla on tehokas tapa varmistaa lämmön tehokas säilyminen ja mahdollisuus käyttää energiaa oikeassa paikassa oikeaan aikaan.Akvaterm-varaajalla varmistat, että kotisi lämpenee entistä turvallisemmin, helpommin, tehokkaammin ja ennen kaikkea edullisemmin!
44_P_81042.jpg
Taloyhtiön arjen huolehtijat - isännöitsijän päivä
Isännöitsijä ja huoltoyhtiö pitävät huolta siitä, että kiinteistö pysyy kunnossa, asumiskustannukset hallinnassa ja että asukkaiden arki sujuu ongelmitta. Sekä isännöitsijöiden että huoltomiesten työ on muuttunut ja vaatimukset kasvaneet takavuosista. Muutoksia ovat tuoneet niin lainsäädäntö kuin tekninen kehityskin. Seuraavassa pääsemme kurkkaamaan isännöitsijän arkeen.
202111_73452.jpg
Näin toteutat turvallisen kulun portaisiin - katso projektin toteutus ja hinta
Onko teillä pimeä portaikko, jossa kulkeminen tuntuu vaikealta tai turvattomalta? Tiesithän, että portaikon valaiseminen ei ole hankalaa? Tyypillisesti puuportaisiin ei tarvitse tehdä mitään muutoksia, vaan led-valonauhan asentaminen voidaan tehdä helposti. Kiskon kiinnittämistä varten tarvitsee ainoastaan ruuvata kaksi ruuvia per askelma, askelman alapintaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton