• Etusivu
  • Talo

Ilmanvaihtokanavien eristys

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Päivitetty 28.03.2014
20133_34228.jpg

CLIMCOVER ROLL CR ALU2 on verkkovahvistetulla AL-laminaatilla päällystetty kevyt lasivillamatto

Hyvä sisäilma on ensiarvoisen tärkeää ihmisen hyvinvoinnin kannalta. Se vaikuttaa virkeyteen ja jaksamiseen. Lisäksi se luo miellyttävän työ- ja oleskeluympäristön.

Tehokkaasti ilmastoidussa talossa kosteus- ja homeongelmat eivät pääse vaurioittamaan rakenteita. Terve rakennus kestää sukupolvelta toiselle ilman suurempia rakenteellisia remontteja.

Pientalon ilmanvaihdon lämmöntalteenottojärjestelmän tultua lähes pakolliseksi uusien energiansäästömääräysten yhteydessä on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota myös ilmanvaihtokanavien eristämiseen.

Ilmanvaihtokanavien eristys voidaan toteuttaa joko CLIMCOVER ROLL CR ALU2 -ilmastointimatolla tai vaihtoehtoisesti tähän käyttötarkoitukseen suunnitelluilla CLIMCOVER TUBE Alu2 -putkieristeellä. Eristekourut ja eristematot on valmistettu pääosin kierrätettävistä materiaaleista. Kierrätyslasin osuus näissä on jopa 80 %

Näin asennat ilmanvaihtokanavan eristeen

Info

Info

Pientalon LTO-järjestelmän ilmanvaihtokanavien eristys

1. Ulkoilmakanava tuodaan aina, jos mahdolista yläpohjaeristeen yläpuolella. Eristepaksuus 100 mm. Kaikki saumat teipataan huolellisesti 75 mm Al-teipillä.

2. Tuloilmakanavan eristyspaksuus on 50 mm yläpohjaeristeessä ja 100 mm kylmässä tilassa ullakolla. Eristyksen poikittaissaumoja ei tarvitse teipata. Lämpimässä huonetilassa tuloilmakanavan eristyspaksuus on 30 mm ja kaikki saumat teipataan huolellisesti.

3. Poistoilmakanava eristetään kuten tuloilmakanava

4. Jäteilmakanava: Keittiön erillinen jäteilmakanava on paloeristettävä (EI 30). Eristeenä käy­tetään UPWM 4.0 Alu1 50 mm paloeristemattoa ja sen päälle asenne­taan kylmissä tiloissa tarvittaessa CLIMCOVER ROLL CR ALU2 50 mm ilmastointimatto läm­möneristeeksi. Eristyksen poikittaissaumoja ei tarvitse teipata. LTO-koneelta lähtevän jäteilmakanavan eristys tehdään kuten tuloilma­kanavassa

Taloteknisen eristämisen ratkaisuja - Ilmanvaihtokanavien eristys

CLIMCOVER ROLL CR ALU2

CLIMCOVER ROLL CR ALU2

on verkkovahvistetulla AL-laminaatilla päällystetty kevyt lasivillamatto ilmanvaihdon lämmön- ja kondenssieristyksiin.

Tuotteessa on rypytetty kuiturakenne, joka antaa sille hyvän puristuskestävyyden ja mittapysyvyyden. Tuote on taipuisa maton pituussuunnassa.

CLIMCOVER TUBE Alu2

CLIMCOVER TUBE Alu2

on kourumainen sujutettava kanavaeriste pientalojen iv-kanavien lämmön- ja kondenssieristyksiin.

Ilmanvaihtokanavien eristys ennen niiden asentamista paikoilleen nopeuttaa työtä huomattavasti ja asennuksen jälkeen jäljelle jää vain saumojen viimeistely. Myyntipakkaus sisältää selkeät ohjeet kulmien ja t-haarojen tekemiseen. Erillisiä kulmaosia ei tarvita.

CLIMCOVER TUBE Alu2
CLIMCOVER TUBE Alu2

U PROTECT WM 4.0 Alu 1 verkkomatto

U PROTECT 4.0 Alu1 Verkkomatto

on päällystetty verkkovahvistetulla alumiinifoliolla ja teräsverkolla -uuden sukupolven mineraalivillaverkkomatto ilmanvaihdon lämpö-, palo-, ääni- ja kondenssieristykseen. Tuote on testattu EN-standardien mukaan IV-paloeristeeksi. Tuote soveltuu myös savuhormien eristämiseen. Rakennusmateriaalin päästöluokka M1.

Tuotteen asennus:
Lämpö- ja paloeristykset: Matto leikataan määrämittaan ja taivutetaan eristettävän kohteen ympärille ja sidotaan verkon silmistä sinkityllä teräslangalla (0,9 mm), käyttämällä teräshakasia tai taivuttamalla verkkoa sidontakoukulla. Kaikki saumat sidotaan n. 50-100 mm:n välein huomioiden, ettei jatkoskohtiin synny rakoja.
Kondenssieristykset: Eristys tehdään kahdessa kerroksessa, jolloin uloimmaksi kerrokseksi tulee CLIMCOVER ROLL CR Alu2 matto saumat teipattuna. Tai eristys on päällystettävä esim. metallipäällysteellä ja kaikki saumat, lävistykset ja erityksen päätteet tiivistetään huolellisesti.

Ultimate UPWM 4.0Alu1
Ultimate UPWM 4.0Alu1

ISOVER U PROTECT iv-kanavien paloeristys

Saint-Gobain Finland Oy / ISOVER
Talo
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Jääpuikkoja omakotitalon räystäällä
Miksi jääpuikkoja roikkuu räystäällä?
Nuo kauniit ja kimaltavat luontoäidin luomukset, jääpuikot, voivat kertoa terävällä kielellään yläpohjan eristeongelmasta. Jääpuikot voivat olla merkki eristeiden riittämättömyydestä tai jostain rakennusfysikaalisesta ongelmasta. Olemattomat tuuletusraot eivät päästä kattoa tuulettumaan kunnolla, jolloin kosteus voi tiivistyä katon alapintaan. Yläpohjan vuosikymmenet palvelleet eristeet eivät enää vastaa nykynormeja, jolloin lämpö karkaa harakoille. Oikein suunniteltu rakenne pitää lämmön sisällä ja kosteuden poissa rakenteista.Antaa harakoiden hytistä katonharjalla.
201211_33043.jpg
Nollaenergiatalo Villa ISOVER - esittely
Tässä esitellään Villa ISOVER, kuten se toteutetaan Hyvinkään Asuntomessuille."Tavoitteena on ollut luoda rakennus, joka on ennen kaikkea tilallisesti mielenkiintoinen, ympäristön huomioiva, asuttava ja tarpeen mukaan joustava koti perheelle, ja joka on toteutettavissa nollaenergiaperiaatteiden mukaan."Tutustu Villa ISOVERin suunnitelmiin ja rakennusvaiheisiin
20131_33265.jpg
Huippuluokan ISOVER-eristeet
Lämmöneristämisen ja ilmanvaihdon oikeanlainen toteuttaminen on eräs keskeisimmistä tekijöistä rakennuksen asumisviihtyvyyden kannalta. Tehokkaaseen lämmöneristämiseen sijoitetut eurot palautuvat pienentyneinä lämmityskuluina muutamassa vuodessa. Rakenteet tulee suunnitella ja toteuttaa siten, että lämmöneriste pysyy kuivana eikä sen läpi kulje hallitsemattomia ilmavirtauksia.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
20233_81181.jpg
Onko tässä korvaus­ilma­reittisi? Joka kol­mannesta kodista puut­tuu toimiva ilman­vaihto
Korvausilmaventtiilit puuttuvat monista 1970–90-luvuilla rakennetuista asunnoista, koska rakennuksista haluttiin tehdä tiiviitä energiansäästön nimissä. Tässä mentiin kuitenkin metsään ja pahasti, sillä puutteellisen korvausilmanvaihdon seuraukset ovat vakavat.Tiedätkö sinä mistä kotiisi tulee raitista ilmaa? Jos et ole aivan varma, on tämä artikkeli sinulle.
20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton