• Etusivu
  • Talo

Kattotarvikkeet toimivaan vesikattoon

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Päivitetty 27.05.2014
20133_34105.jpg

Aluskate varmistaa katon oikean kosteusteknisen toiminnana ja rakenteiden suojan.

Kattotarvikkeiden tehtävänä on suojata ja varmistaa katon luotettava ja turvallinen toiminta. Katto on täydellisesti valmis kun se sisältää tiilet, aluskatteet, läpiviennit, kattoturvatuotteet, kiinnikkeet ja tiivisteet sekä sadevesijärjestelmän. Ormax-tiilikattojen kaikki kattotarvikkeet on testattu perusteellisesti, joten voit olla varma hankkimasi katon laadusta. Tarvikkeet täyttävät kaikki viranomaisvaatimukset ja standardit.

Tiedätkö millainen aluskate kotiisi tulee?

Täyttääkö se juuri ja juuri hyväksyttävät raja-arvot? Säästätkö kylpyhuoneen vesieristeissä? Et, hyvä. Miksi sitten et kiinnittäisi huomiota talon tärkeimpää rakennusosaan, siihen mikä suojelee koko taloasi ja omaisuuttasi?

Pitkäikäinen ja toimiva katto vaatii kunnollisen aluskatteen. Sen on oltava kestävä ja vedenpitävä, jotta se suojaa taloa ulkoa tulevalta kosteudelta.

Diffuusioavoimia eli hengittäviä aluskatteita voi hyvin verrata hengittäviin urheiluvaatteisiin. Nykyisin sadekelin vaatteet valmistetaan mukavista materiaaleista, jotka pitävät kosteuden ulkopuolella mutta hengittävät hikoilun aiheuttaman kosteuden ulos. Kuten hyvien urheiluvaatteiden, myös aluskatteiden on oltava hyvin kestäviä.

Nykyaikainen Ormax Divoroll -aluskate

  • Hengittää rakenteen sisäpuolisen kosteuden ulos
  • Pitää sadeveden ulkona
  • Kestää vähintään yhtä kauan kuin varsinainen katemateriaalikin
  • Kevyt ja helppo asentaa

Lisää tietoa aluskatteista...

Tiivisteet katon riskikohtiin

Hyväkuntoinen ja kuiva katto kestää pidempään. Siksi on tärkeää pitää silmällä katon helpoimmin vaurioituvia kohtia kuten katonharjaa, räystäitä, läpivientejä ja sisätaitteita, jotka ovat katon riskialttiita kohtia. Jos tiilten alle menee roskia, ne estävät kunnollisen tuuletuksen ja veden valumisen, mikä saattaa johtaa ruoteiden lahoamiseen. Tämän estämiseksi on suositeltavaa käyttää laadukkaita ulkotaitetiivisteitä kuten Metalroll- ja Figaroll Plus. Tiivisteiden avulla ruoteet ja katto pysyvät kuivempina ja kestävät pidempään.

Taipuisa ja monikerroksinen tiiviste Wakaflex pidentää katon käyttöikää.
Taipuisa ja monikerroksinen tiiviste Wakaflex pidentää katon käyttöikää.
Metaroll on erittäin mukautuva ja kestävä ulkotaitetiiviste ihanteelliseen ilmanvaihtoon.
Metaroll on erittäin mukautuva ja kestävä ulkotaitetiiviste ihanteelliseen ilmanvaihtoon.

Ilmastoinnin ja hormien putket menevät katon läpi, joten niiden läpivientien on oltava vesitiiviitä aluskatteen ja kattotiilien kohdalla. Tätä tarkoitusta varten Ormax-tiilikattoihin on tarjolla erityisiä tiivistystuotteita sekä valmiita läpivientejä, jotka on suunniteltu toimimaan luotettavasti kaikkien valikoiman kattotiilien kanssa.

Tiiviste- ja läpivientituoteet löydät täältä

Katon turvallisuus on omistajan vastuulla

Talon omistajana vastuullasi on varmistaa, että katolle kiipeäminen, siellä liikkuminen ja työskentely onnistuvat turvallisesti. Talon omistaja vastaa myös siitä, että lakeja ja määräyksiä noudatetaan kattoturvatuotteiden määrän ja laadun suhteen. Suomen rakentamismääräyskokoelman osa F2 rakennuksen käyttöturvallisuudesta määrää, että rakennuksen huoltamisen turvallisuus on varmistettava.

20132_34072.jpg

Määräysten mukaiset kattoturvatuotteet

  • Seinätikkaat Katolle tulee järjestää katkeamaton kulkutie. Monierilta saat sertifioidut kotimaiset seinätikkaat katteen väreissä.
  • Tikasaskelmat / lapetikkaat Tikasaskelmia ja lapetikkaita tarvitaan helpottamaan turvallista liikkumista katolla.
  • Sadevesijärjestelmä Oikein suunniteltu sadenvedenpoistojärjestelmä on tärkeä osa katon toimivuutta. Sadevesijärjestelmä on kehitetty sopimaan yhteen Ormax-kattotiilien kattotiilien kanssa. Sadevesijärjestelmä on hyvä hankkia kattotoimituksen yhteydessä ja asentaa heti kun katto on valmis. Näin suojataan seinärakenteita kosteudelta.
  • Kattosillat Kattosiltoja tarvitaan helpottamaan turvallista kulkua katolla.
  • Lumieste Lumiesteillä estetään lumen putoaminen kulkureiteille. Suuret lumimassat voivat olla hyvin painavia, joten laadukas lumieste on erittäin tärkeä turvallisuuden kannalta. Lumieste on halpa henkivakuutus.
Info

Info

Kolme hyvää syytä hankkia kattotarvikkeet

Lisää turvallisuutta ja toimivuutta
Rakentamismääräykset edellyttävät katolta tietynlaista turvallisuustasoa. Esimerkiksi tikasaskelmat ja kattosillat ovat yksityiskohtia, joita edellytetään talon hyväksytyssä lopputarkastuksessa.

Säästää asennus ja rahtikuluissa
Kun tilaat kattotarvikkeet viimeistään kaksi viikkoa ennen kattotiilitoimitustasi, kattotarvikkeet toimitetaan samassa kuormassa, ilman ylimääräisiä rahtikustannuksia. Säästät myös asennuskuluissa, kun sinulla on kaikki tarvittavat tarvikkeet tontilla kun kattoa tehdään.

Varmista yhteensopivuus
Kattotarvikkeemme on suunniteltu ja mitoitettu valitsemiisi kattotiiliin. Ne viimeistelevät talosi ilmeen ja lisäävät kattosi toimintavuosia!

Helpoin tie uuteen kattoon

Katon ostaminen on nykyisin erittäin helppoa. Valitsemalla kattopaketin saat kaikki toimivaan kattoon tarvittavat tarvikkeet, jotka ovat välttämättömiä viranomaismääräysten mukaisessa katossa. Ormax-tiilikattopakettiin kuuluu aina oikea määrä kattotiiliä sekä kaikki tarvittavat kattotarvikkeet.

Sinä päätät kattopakettisi toimitustavasta – haluatko tiilikaton valmiiksi asennettuna vai asennatko itse ja tilaat tiilien katolle noston helpottamaan asennustyötä.

Jätä yhteydenottopyyntö täältä!

Täydellinen kattopaketti sisältää kaiken tarvittavan.
Täydellinen kattopaketti sisältää kaiken tarvittavan.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20072_3476.jpg
Tiilikatto nostaa talosi arvoa!
Tiilikatto on Suomen suosituin uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen. Lafarge Roofing Oy:n avaimet käteen -paketti on uskomattoman kätevä ja helppo tapa tehdä tiilikatto. Katon ostajan tarvitsee vain valita tiilimalli ja väri, me hoidamme asennuksen luotettavasti!
20099_18719.jpg
Rahoitus ja vakuutukset kuntoon ennen remontointia
Syksyllä katse kääntyy kesäasunnosta ja ulkotiloista kotiin, ja asunnon remontointi voi alkaa tuntua hyvältä idealta. Kun työhön on ryhdytty, remontti etenee ja valmistuu nopeasti, mutta ennen vasaraan tarttumista kannattaa istahtaa hetkeksi alas ja hoitaa rahoitus sekä vakuutukset kuntoon.Kun asuntoa ryhdytään peruskorjaamaan, tärkeintä on suunnitella urakka kunnolla. Tapiola-ryhmän Arja Nissisen mukaan huolellisella suunnittelulla pystytään arvioimaan, kuinka paljon hanketta varten tarvitaan lainarahaa ja kuinka paljon siitä voi maksaa omilla säästöillä. "Hyvää suunnittelua tarvitaan, sillä viivästykset ja ikävät yllätykset kostautuvat aina rahan menona," hän toteaa.Lisätietoa Tapiolan rahoitus- ja vakuutuspalveluista...
20084_10228.jpg
Tyylikkäät radiaattorit ja kuivaimet
Purmolla on laaja lämmitysratkaisujen valikoima, joka takaa ihanteellisen sisäilmaston koko kotiin vuoden ympäri - asuinympäristöön katsomatta. Kyse on kuitenkin muustakin kuin vain lämmityksestä. Suhtaudumme muotoiluun vakavasti ja huolehdimme siitä, että kaikki lämmitysratkaisumme luovat kotiin lämpimän tunnelman ja sointuvat ihanteellisesti erilaisiin sisustustyyleihin.
201110_28163.jpg
Sähkölämmitys on energiatehokas ja mukava
Mukavuus, turvallisuus ja taloudellisuus ovat vaatimuksia, joihin sähkölämmitys vastaa nyt paremmin kuin koskaan aiemmin. Uuteen ajatteluun pohjautuvien lämmitysratkaisujen taustalla on perusteellista sähkö- ja rakennustekniikan kehitystyötä sekä mittaus- ja materiaaliosaamista.Viihtyisän ja taloudellisen asumisen lisäksi uudet sähkölämmityksen ratkaisut tarjoavat aiempaa helpomman asennuksen ja vaivattoman käytön. Rakentajan ja remontoijan kannattaa tutustua eri tuotteisiin varsinkin, jos edellisistä hankkeista on jo ehtinyt kulua jonkin aikaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton