• Etusivu
  • Energia

Tulisijojen muurauksessa ja korjauksessa tarvittavat laastit

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 02.11.2015
201411_41591.jpg

weber.vetonit VM Tuli Valumassa leivinuunin laen valamiseen.

Tiedätkö, millaista laastia muurarillesi on hankittava takan/puuhellan/leivinuunin muuraukseen? Nämä laastit käyvät tulisijojen muuraukseen, korjaukseen ja pinnoitukseen.

Tulipesien muuraukseen on käytettävä tulenkestävää laastia. Erilliseen kuorimuuraukseen käytetään tavallista muurauslaastia.

weber.vetonit ML Savi Saviuunilaasti
Tulisijan runko ja hormi muurataan sisätiloissa joustavalla saviuunilaastilla weber.vetonit ML Savi.
Laastimenekki n. 13 mm saumalla:

  • Perustiili PT (257x123x57) n. 1,0 kg/tiili
  • Perusreikätiili PRT (257x123x57) n. 1,2 kg/tiili

weber.vetonit VM Tuli Valumassa
Hydraulisesti sitoutuva valumassa tulen kanssa kosketuksissa olevien osien valamiseen. Massa säilyy käyttökelpoisena yhden tunnin vedenlisäyksestä. Takkojen, leivinuunien, grillien ym. tulisijojen tulenkestävyyttä vaativien osien valut ja korjaukset. Esimerkkinä leivinuunin laki, tulisijan laki, takkauunin kuristukset, arinan viisteet jne.

  • Korkein käyttölämpötila +1300 °C
  • Massatarve 2200 kg/m³
  • Tulenkestäviin valuihin

weber.vetonit ML Tuli Muurauslaasti
Muurauslaasti, joka on kemiallisesti ja keraamisesti sitoutuva kuivalaasti tulipesän ja tulen kanssa kosketuksissa olevien pintojen ja osien muuraukseen. Tiilenä käytetään taloustulitiiltä. Korkein käyttölämpötila +1200 °C. Yhdestä säkistä (25 kg) saadaan 12-13 litraa valmista laastia, joka riittää n. 100 tulitiilen muuraukseen. Tulipesissä ja tulipinnoissa käytettävien tulitiilien muuraus puilla lämmitettävissä taloustulisijoissa, sisätiloissa. Ei sovellu poltettujen tiilien muuraukseen eikä tulipesässäkään isompien kolojen paikkaamiseen. Ei ulkotiloihin!

Tulisijan sisäkuoren muuraukseen weber.vetonit ML Tuli Muurauslaasti.
Tulisijan sisäkuoren muuraukseen weber.vetonit ML Tuli Muurauslaasti.

weber.vetonit ML5 Muurauslaasti
Tulisijan erillinen kuorimuuraus muurataan weber.vetonit ML 5 Muurauslaastilla. Kuorimuuri voidaan pinnoittaa valkoisella weber.vetonit Antiikkilaastilla tai värillisellä weber.vetonit 430 Hiertopinnoitteella tai SilcoPinnoitteella. Mikäli tiilikuvion ei haluta näkyvän pinnoitteen alta, tulee kuorimuuri tasoittaa ennen pinnoitusta weber.vetonit 410 Ohutrappauslaastilla.

weber fire repair Tulenkestävä korjausmassa
Korjausmassa: Takkojen, leivinuunien ja liesien tulipesien pienten halkeamien, lohkeamien ja kolojen paikkaus.

  • Lämmönkestävyys +1300 °C
  • Massan sitoutuminen alkaa hitaasti huoneenlämpötilassa. Lämpötilan kohotessa sitoutuminen nopeutuu.
  • Tulisijojen korjauksiin
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Energia
laastit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

201910_60767.jpg
Miten korjata tulipesän pienet halkeamat?
Vaikka tulipesät rakennetaankin kestämään kovia lämpötilojen vaihteluita, rapautuvat nekin ajan myötä käytössä. Tulipesä on mahdollista korjata myös itse, kunhan noudattaa muutamia helppoja työvaiheita.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
20227_79024.jpg
Paloturvallinen ja kestävä väliseinä helposti
Luja Kahi-harkko eristää ääntä soveltuen kantaviin ja ei-kantaviin väliseiniin.Kahi-harkoista rakentaminen on rationaalista, nopeaa ja edullista. Järjestelmän runkona toimivat ohutsaumamuurattavat Kahi-ponttiharkot. Raudoituksen asentamiseen on saatavissa roilo- ja putkikappaleita, valmispalkit aukkojen ylityksiin. Laastin levitykseen on saatavissa muurauskelkka.
20231_51913.jpg
Takkaremontin neljä askelta
Sijaitseeko kodissasi vanha, toimimaton, epäkäytännöllinen, sisustukseen sopimaton ja hankalakäyttöinen takka, joka tulisi vaihtaa toisenlaiseen. Mikäli et oikein tiedä, kuinka tämä tapahtuu, voit hyvin jättää asiat Tulikiven huoleksi. Tällöin sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin tilata uunimestari kotikäynnille ja valita uusi takka laajasta Tulikiven takkamallistosta.
Kiilto Vedeneristysjärjestelmä
Vedeneristys valmiiksi päivässä helposti ja nopeasti
Rakennustyömailla ja korjauskohteissa aika on kallista ja odottelu maksaa. Aikatauluissa pysyminen on tärkeää, koska muuten yhden työvaiheen viivästyminen voi viivästyttää koko työmaata. Kiilto KeraPro Vedeneristysjärjestelmä on kehitetty yhteistyössä ammattilaisten kanssa vastaamaan tähän haasteeseen. Nopealla pikavedeneristeellä vedeneristys saadaan kuntoon yhdellä käynnillä.
20212_68443.jpg
Lattialaatoissa on nyt kokoa - katso kuvat!
Lattiaa peittävät nyt suuret tai kuusikulmaiset laatat. Suuret laatat ovat jo kokoa 60x60 cm tai 60x120 cm ja vielä tästä suurempiakin löytyy. Suuret laatat ovat löytäneet tiensä jopa pesutiloihin linjalattiakaivojen yleistyttyä. Keittiössä laatoilla leikitellään värien ja laatoitusmallien kanssa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton