• Etusivu
  • Energia

Tilaa ilmainen sähkökatsaus

Rakentajan toimitus
Päivitetty 26.03.2013
20132_33970.jpg

Sähkökatsaus, jonka tarkoituksena on paitsi tukea kilpailutusta, opastaa sähkösopimuksiin liittyvissä asioissa.

Sähkökatsaus on sähköpostitse toimitettava, 4-10 kertaa vuodessa ilmestyvä kokonaisuus, joka sisältää seuraavia aiheita:

Sähkökatsaus

  • yleiskatsauksen sähkön hintaan vaikuttavista asioista
  • arvion sähkönhinnan kehittymisestä
  • tietoa meneillään olevasta sähkötarjouksesta
  • tietoa tulevien kilpailutusten ajankohdista
  • tietoa muista mahdollisuuksista edulliseen sähkön hintaan
  • tietoa sähkösopimuksen tekemiseen liittyvistä asioista
  • tietoa ajankohtaisista asioista, jotka voivat vaikuttaa sähkön tai sähkön siirron hintaan

Sähkökatsaus kannattaa tilata nyt heti. Ensimmäinen katsaus on juuri ilmestynyt ja tilamaalla heti, saat vielä ensimmäisen Sähkökatsauksen sähköpostiisi.

Energia
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202111_73398.jpg
Valitse koti tontin ja elämäntilanteen mukaan
Haaveiletko unelmatalosta, mutta tontin koko vaikuttaa haastavalta? Käytännöllisessä ja ekologisesti suunnitellussa Verso-kodissa on kaikki mitä tarvitset, eikä ylimääräistä. Verso-kodeissa on yläkertavaraus, jolloin kotia voidaan kasvattaa nerokkaasti eri elämänvaihetarpeiden mukaan. Versosta saa myös oivallisen kakkoskodin tai loma-asunnon.
20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Kukonharja, -pyrstö ja -töyhtö (Celosia)
Kukonharjat (Celosia) ovat revonhäntäkasvien heimoon kuuluva suku, johon kuuluu 50 lajia. Kukinnon muotojen perusteella niitä kutsutaan kukonharjaksi (Celosia argentea), kukonheltaksi (C. a. Cristata-ryhmä), kukonpyrstöksi (C.a. Spicata-ryhmä) tai kukontöyhdöksi (C.a. Plumosa-ryhmä).Kukontöharja on monivärinen, jämäkkä, pystykasvuinen, sekä yksivuotinen koristekasvi, joka kukkii kesäkuusta elokuuhun. Sen kasvukorkeus on 20-40 cm. Kukonharjoja on käytetty koristekasveina jo satoja vuosia. Sen siemenet kylvetään maaliskuussa ja esikasvatetaan.Keskustelupalstalla asiaa myös kukonharjoista - lue ja kommentoi!
20097_17782.jpg
Asuntomessujen 50 000 kävijän raja rikkoutui eilen
Valkeakosken asuntomessujen 50 000. kävijä kukitettiin messuportilla 21. heinäkuuta. Kotkasta asuntomessuille puolenpäivän aikaan saapunut nelihenkinen perhe, vanhemmat Minna Turunen ja Joni Räsänen sekä 12-vuotias Paavo Laakso ja pian vuoden vanha Joonatan Räsänen, vierailivat messuilla yhdessä ensimmäistä kertaa. Perhe yllättyi iloisesti, kun heitä vastassa oli Suomen Asuntomessujen kaupallinen johtaja Kari Salmi sekä Valkeakosken asuntomessujen projektipäällikkö Arto Vuorijärvi kukkien sekä kesäisen yllätyspaketin kanssa. Paketissa oli ilmaiset sisäänpääsyt messuille, ruokaliput, messuluettelot sekä patakinnassetti kesän grillijuhliin.Lisätietoa Valkeakosken asuntomessuista
20239_83042.jpg
Rakentajan toimitus testasi uudenajan petsin - oliko helppoa?
Puukalusteiden petsaaminen on ollut aikoinaan suosittu tapa antaa puulle haluttu värisävy ja korostaa puun luonnollista kauneutta. Nykyään petsaamisen jalo taito on päässyt unohtumaan ja sitä saatetaan pitää liian vaikeana pintakäsittelyn tapana. Miten kuumaan veteen petsijauhe pitää sekoittaa? Mikä pintakäsittely sopii petsauksen päälle? Miksi petsi ei levity vanhan hiotun pinnan päälle? Miksi petsauksestani tuli näin kirjava?Rakentajan toimitus testasi Woodcare.Guide-petsin ja tässä tulokset. Tervetuloa puun petsauksen maailmaan!
20148_40620.jpg
Tiesitkö nämä rakennusluvan hausta?
Rakennusprojektin lupa-asiakirjojen täyttäminen sekä lupien hakeminen on vaativa kokonaisuus, jossa asiantuntija on suureksi avuksi. Rakennushankkeeseen ryhtyvän on huolehdittava siitä, että rakennuksen suunnittelu ja toteutus tapahtuvat rakentamista koskevien säännösten, määräysten sekä myönnetyn luvan mukaisesti. Rakennuslupaa hakee se henkilö, joka on rakennuspaikan haltija. Mikäli rakennuspaikan omistajia on useampi, on kaikkien allekirjoitettava lupahakemus.Pientalojen osalta rakennuslupapäätöksen tekee rakennustarkastaja. Apunaan rakennuttajalla tulee olla pätevä henkilöstö, joilla on yhdessä rakennuttajan kanssa riittävät edellytykset hankkeen toteuttamiseen. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan pääsuunnittelija on se henkilö, joka vastaa suunnittelukokonaisuudesta sekä sen laadusta.Tietoa rakennusprojektissa tarvittavissa luvista saa oman kunnan rakennustarkastajalta. Yleensä ohjeet ovat hienoisia poikkeuksia ja yksityiskohtia lukuun ottamatta yleispäteviä joka kunnassa. Luvat ovat osa suurta kokonaisuutta, jolla itse rakentaminen mahdollistetaan - lähes jokaiseen toimenpiteeseen edellytetään rakennusvalvontaviranomaisen lupa. Luvansaantimahdollisuudet kannattaa selvittää ajoissa, jotta rakennushanke ei kariutuisi heti lupavaiheeseen. Rakentaminen kokonaisuutena pitää sisällään monta säännöstä, määräystä, erityiskohtaa, riskitekijää ja tilastointia. Jotta kaikki menisi säännösten ja määräysten mukaisesti, on joka vaihe tarkastettava.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton