• Etusivu
  • Rakentaminen

Kastelli Murtosenmutka 1. osa:Unelmien talo lähelle kaupungin keskustaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kastelli-Talot Oy
Päivitetty 08.02.2013
20132_33824.jpg

Tästä se alkaa. Sijainti tulevalle kodille on ihanteellinen: lähellä keskustaa, kaupan lähes välittömässä läheisyydessä ja viehättävien ulkoilureittien ympäröimänä.

Uudessa Rakentaja.fi-seurantakohteessamme seuraamme Kastelli-talon rakentamista uudelle pientaloalueelle Porin Murtosenmutkaan. Murtosenmutka on Porin 50. kaupunginosa, joka sijaitsee Pohjois-Porissa vain noin kolmen kilometrin päässä keskustasta.

Seurantamme rakennuttajaperhe oli ensin hakenut tonttia Porin naapurikaupungista Ulvilasta ja saanutkin sen sieltä. Murtosenmutkan sijainti lähellä Porin keskustaa ja kaikkia palveluita oli kuitenkin koko perheen kannalta parempi, joten tonttia haettiin myös sieltä heti, kun uuden alueen tonttien hakuaika alkoi.

- Emme saaneet alueella ensimmäiselle sijalle asettamaamme toivetonttiamme, mutta olimme tyytyväisiä myös tähän, jonka saimme. Maaperän tiesimme olevan kaikilla tonteilla suhteellisen samanlaista, joten ainoa ero on sijoittelussa. Tällä tontilla sai valita, kummasta suunnasta liittymän tekee, Tyllintien vai Välipellontien suunnalta, mikä antoi mukavasti lisää vapautta suunnitteluun, rakennuttajaperheen isäntä Tuomas kertoo.

Kastelli helppo räätälöidä yksilöllisesti

Talo on yhdistelmä kahdesta Kastellin mallista, alakerta on Aika 156 ja yläkerta siihen soviteltu Nostalgia 152. Talo tilattiin Kastellilta Lämmitysvalmiiksi sisältäen eristyksen, höyrynsulun asennuksen ja ulkoverhouksen.

- Yhdistämällä nämä kaksi talomallia, pohjaratkaisu oli lähinnä sitä, mitä olimme itse ajatelleet. Kaava määrää kyseiselle tontille 1,5 kerroksisen omakotitalon, joten se on tietenkin osasyynä tähän valintaan. Kastelliin päädyimme oikeastaan siksi, että heidän mallistoonsa sai tehdä muutoksia melko vapaasti ja valmiusasteita oli valittavana useampia, Tuomas sanoo.

Klikkaa kuva suuremmaksi ja tutustu talon julkisivuratkaisuun.
Klikkaa kuva suuremmaksi ja tutustu talon julkisivuratkaisuun.

Avara ja valoisa koti

- Halusimme uudesta kodista mahdollisimman toimivan ja meille sopivan. Alakerran oleskelutiloista halusimme avoimet ja avarat. Olohuoneen isot ikkunat ja yläkerran avoin tila lisäävät tätä toivomaamme avaruutta ja valoisuutta. Makuuhuoneet halusimme puolestaan yläkertaan, jotta lepoon tarkoitetut tilat olisivat täysin erillään oleskelutiloista. Kodinhoitohuoneesta suora kulku ulos helpottaa koira- ja lapsiperheen elämää. Halusimme uloskäynnin myös olohuoneesta helpottamaan ulkona oleskelua kesällä. Eteisen yhteydessä oleva ulkoiluvälinevarasto vaikutti hyvältä ja sille tulee varmasti käyttöä, hän perustelee tulevan kodin pohjaratkaisua.

Perheeseen kuuluu tällä hetkellä kaksi aikuista, lapsi ja koira, mutta kotiin haluttiin kuitenkin neljä makuuhuonetta. Neljännen makuuhuoneen sijainti alakerrassa oli vaatimuksena, jotta siitä saisi ensisijaisesti työhuoneen ja tarvittaessa vasta myöhemmin myös makuuhuoneen.

Työt tontilla päästiin aloittamaan marraskuussa 2012 ennen ensilumen tuloa.

Klikkaa kuva suuremmaksi ja kurkista alakerran pohjaratkaisua.
Klikkaa kuva suuremmaksi ja kurkista alakerran pohjaratkaisua.
Yläkerran pohjaratkaisu. Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana.
Yläkerran pohjaratkaisu. Klikkaa kuvaa niin näet sen suurempana.
Kastelli-Talot Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20071_3134.jpg
Suositut Kastelli-talot
Suomen ostetuimman talomerkin Kastellin suosio perustuu vahvasti sen järkevään rakentamistapaan. Paikallarakentamiseen perustuva Kastelli-järjestelmä varmistaa parhaiten turvalliset ja oikeaoppiset rakenteet ja se on joustava yksilöllisille muutoksille. Kastelli-rakentaja voi myös joustavasti hyödyntää omaa työpanostaaan haluamassaan laajuudessa.
20072_3675.jpg
Markkinajohtaja Kastellilta muuttovalmiit kodit
Suomen ostetuin talomerkki Kastelli on julkistanut oman valmiskotimallistonsa. Rakentajien toivomuksesta syntyneeseen ValmisKastelli-mallistoon on valittu kymmenen erikokoista ja erityylistä valmiskotia. Arkkitehtien suunnittelemat talot ovat 1- ja 2-kerroksisia malleja, joiden suunnittelussa suomalaisten perheiden toiveet ovat olleet etusijalla. Taitavalla arkkitehtisuunnittelulla neliöt on hyödynnetty tehokkaasti, jolloin myös rakentamiskustannuksia on voitu alentaa. ValmisKastelli-talojen tyyli vaihtelee perinteisestä moderniin.
20073_4031.jpg
Vk 6-10 Tapetointiongelmia
Helmikuu on todella lyhyt kuukausi. Tuntuu, että se tuli ja meni saman tien. Kaikkien mahdollisten epidemioiden jälkeen saimme vihdoin aikaa tapetointiin. Jossain aivolohkon takanurkassa oli matkan varrella syntynyt pakkomielle, jonka mukaan makuuhuoneen päätyseinään oli saatava yksivärinen, eläväpintainen tummansininen tapetti. Oli muuten tosi epätoivoinen idea. Kukaan muu ei ilmeisesti ole saanut vastaavaa kuningasajatusta tai ainakaan tämä suuri trendi ei ollut ehtinyt valmistajien tietoon. Ei ollut helppo nakki etsiä sopivaa versiota, mutta tunnetusti härkäpäisinä emme voineet antaa periksikään. Ja lopussa kiitos seisoi, kuten sananlasku lupaa. Sandudd Oy:n maahantuoma Livingwalls –tapetti pelasti meidät julmetulta bensalaskulta ja menetetyiltä hermoilta.
201512_45053.jpg
Muistatko, milloin
Kevään/kesän liikenne- ja siitepölykauden loppuessa on hyvä vaihtaa ilmanvaihtokoneen suodattimet uusiin. Näin ulkoa tuleva ilma on varmasti puhdasta.
201911_61385.jpg
Linjalattiakaivo, joka yhdistää visuaalisuuden ja käytännöllisyyden
Kotimaisen Vieser Line -linjalattiakaivon innovatiivisuus tarjoaa lukemattomia mahdollisuuksia erilaisten kylpyhuoneunelmien toteuttamiseen.
20213_69086.jpg
Hirsimökkien kysyntä kasvaa - nostalgiset piilopirtit ovat taas arvossa
Kiinnostus vapaa-ajan asuntoihin ja mökkirakentamiseen on kasvanut voimakkaasti koronapandemian myötä. Suomalaiset kaipaavat nyt mökille, ja monet tutut arvot ovat palanneet. Vapaa-ajan asunnon tarjoamaa pesämäistä rauhaa ja yhteyttä luontoon pidetään tärkeinä. Hongan vuoden 2021 huvilauutuudet tarjoavat ylellisten hirsihuviloiden lisäksi niin moderneja vapaa-ajan hirsitaloja, klassisia hirsimökkejä kuin perinteisiä piilopirttejäkin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton