• Etusivu
  • Talo

Märkätilojen vedeneristykseen saman tuoteperheen tuotteet

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Päivitetty 15.07.2019
20131_33423.jpg

Märkätila, normaali rasitus: 1. weber.vetonit MT märkätilatasoite, 2. weber.vetonit MD 16 dispersio, 3. weber.vetonit lattiatasoite, 4. weber.vetonit MS kosteussulku / weber.vetonit MD 16 dispersio, 5. weber.vetonti WP vedeneristysmassa, 6. weber.vetonit FC kuitukangasnauha, 7. weber.vetonit RF saneerauslaasti, 8. weber.vetonit DECO laattasauma, 9. weber.vetonit PROF laattasauma, 10. weber.vetonit SSL silikoni

Käyttämällä saman tuoteperheen tuotteita voidaan olla varmoja, että tuotteet toimivat yhdessä. Näin esim. tartunnan suhteen ei jää epäselvyyttä ja sertifikaatissa luvatut ominaisuudet toteutuvat.

Lue lisää Vetonit-vedeneristyksestä

Märkätilan vedeneristys

Laatoitus yksinään ei riitä suojaamaan alla olevia rakenteita, sillä sauman kautta kosteutta kulkeutuu laatan alle. Tämän vuoksi märkätiloissa alustat vedeneristetään ennen laatoitusta. Märkätilassa vedeneristeenä käytetään siveltävää weber.vetonit WP vedeneristysmassaa tai märkätilaan soveltuvaa muovimattoa.

Rakentamismääräyskokoelman osa C2 Kosteus määrittelee märkätilan seuraavasti: "Märkätila tarkoittaa huonetilaa, jonka lattiapinta joutuu tilan käyttötarkoituksensa perusteella alttiiksi nestemäiselle vedelle tai jonka lattia- ja seinäpinnoille voi roiskua tai tiivistyä vettä."

Määritelmän perusteella käytännössä kaikki pesuhuoneet ovat märkätiloja, jolloin ne on vedeneristettävä kauttaaltaan. Sen sijaan esimerkiksi WC:n voidaan katsoa olevan kuivaa tilaa. Tästä huolimatta WC:nkin lattia ylösnostoineen normaalisti eristetään, sillä pintojen on kestettävä toistuvaa pesua.

Vedeneristäminen on huolellisuutta ja ammattitaitoa vaativa työvaihe. Siksi suositellaan, että vedeneristyksen tekee aina ammattilainen.

Vetonit vedeneristysjärjestelmä

Vetonit Vedeneristysjärjestelmän tuotteet ovat tutkitusti yhteensopivia ja käyttöturvallisia täyttäen Rakentamismääräyskokoelman osan C2 vaatimukset. Vedeneristysjärjestelmällä on VTT:n sertifikaatti.

Vetonit-vedeneristysjärjestelmään kuuluvat tuotteet: webet.vetonit MT märkätilatasoite, weber.vetonit MD 16 dispersio, weber.vetonit Lattiatasoite, weber.vetonit MS kosteussulku, weber.vetonit WP vedeneristysmassa, weber.vetonit FC kuitukangasnauha (lev. 12,5 cm), weber.vetonit RF saneerauslaasti, weber.vetonit DECO tai PROF Laattasauma ja weber.vetonit SSL silikoni.

20131_33422.jpg

Litex-märkätilajärjestelmä

Litex on rakennuslevy, joka toimii vedeneristeenä. Litex-märkätillevyjen materiaali on suulakepuristettua polystyreeniä ja levyissä on markkinoiden kehittynein vedeneristys. Litex-levyt eivät sisällä bromipitoisia palonestoaineita eivätkä muitakaan myrkkyjä, jotka voisivat olla vahingollisia terveydelle. Rakenteensa ansiosta levy toimii myös lämpöä eristävänä höyrysulkuna ja paksumpia levyjä voidaan käyttää märkätilojen kalustuksen rakentamiseen.

Levyjen asennustyö on helppoa: levyt ovat keveitä ja niiden katkaisemiseen riittää esim. käsisaha tai mattoveitsi. Levy voidaan laatoittaa saumojen läpivientien tiivistämisen jälkeen.

Litex märkätilajärjestelmään kuuluvat tuotteet: weber.vetonit PTM, pikatäyttömassa, weber.vetonit MD 16 dispersio, weber.vetonit RF saneerauslaasti, Litex-märkätilalevy, Litex-tiivistysnauha, Litex-sisäkulma, Litex-asennusliima, Litex-ulkokulma, Litex-läpivientivahvike, Litex-asennuslevy 32 mm, weber.vetonit lattiatasoite, weber.vetonit MS kosteussulku, weber.vetonit WP vedeneristysmassa, weber.vetonit DECO tai PROF Laattasauma ja weber.vetonit SSL silikoni.

Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20155_43381.jpg
Mitä tehdä, kun perustukset ovat rikkoutuneet?
Perustusten vaurioitumien johtuu suurimmaksi osaksi maaperään liittyvistä asioista. Maa on liian märkää ja kantavuus on kärsinyt, routaeristys on puutteellinen tai sitä ei ole – routa on päässyt liikuttelemaan kivijalkaa, lähiviemäri on rikkoutunut ja maaperään päässeet bakteerit lahottavat, pohjavesi on laskenut ja paalut altistuvat hapelle alkaen lahoamaan. Myös rakennukseen tulevat lisäosat saattavat aiheuttaa painumista.
201212_33254.jpg
Weber Floor -kokonaisratkaisu lattioille
Weberistä on tullut lattia-alan ykkösnimi siksi, että toimitamme kokonaisratkaisuja, emme pelkkiä tuotteita. Haluamme, että saat kattavan lattiaratkaisun, jolla on haluamasi ominaisuudet.
weber-muuratut-tulisijat-laastit
Tulisijan muuraukseen ei käy mikä tahansa laasti
Tulisijan muuraukseen käytettävät laastit on suunniteltu kestämään tulisijan eri osiin kohdistuvat lämpörasitukset ja lämpötilojen vaihteluista johtuvat liikkeet. Rappauslaastit ja pinnoitteet antavat paljon mahdollisuuksia tulisijan ulkonäön viimeistelyyn. Tulisijalaastit ovat valmiita kuivatuotteita, joihin työmaalla lisätään vaan vesi.Tulisijan muurauslaastitTulisijan runko muurataan joustavalla saviuunilaastilla weber ML Savi Saviuunilaasti. Kuorettoman tulisijan näkyviin jäävät muuraussaumat saumataan weber JSL 5 Jälkisaumalaastilla. Ennen jälkisaumausta tulisijan pitää olla kuivunut ja lämmitetty kerran kunnolla. Saumaus tehdään jäähtyneeseen tulisijaan. Tulipesä ja tulta vasten olevat osat muurataan tulitiilistä weber fire mortar Tulenkestävällä muurauslaastilla. Tulen kanssa kosketuksissa olevat pinnat voidaan myös valaa tulenkestävällä valumassalla weber VM Tuli Valumassa. Valumassan käyttökohteita ovat muun muassa lieden laki, kuristusosa, leivinuunin laki ja ylityspalkit. Tulisijan erillisen kuoren muuraukseen käytetään harmaata tai värillistä weber ML5 Värillinen Muurauslaastia.
20229_79556.jpg
Turvalliset eristysratkaisut myös Joutsenmerkittyyn kohteeseen
Ympäristöystävällisyys, pitkä elinkaari sekä käytettyjen tuotteiden laatu ovat niitä, jotka tämän päivän rakentajaa, niin oman kotinsa rakentavaa kuin alan ammattilaistakin, kiinnostavat. Yksi tunnetuimmista laadun merkeistä on Joutsenmerkki, joka kertoo terveellisyydestä sekä turvallisuudesta. Valmistuvan rakennuskohteen on mahdollista saada Joutsenmerkki, kohteen kaikkien rakennusmateriaalien täyttäessä rakennustuoteryhmälle asetetut kriteerit.
201510_44676.jpg
Miten kiinnitän turvallisesti?
Kun kiinnität peiliä, kaappia tai vaikka taulu-tv:tä väliseinään, tarvitset juuri siihen tarkoitukseen tehdyn kiinnikkeen. Lisäksi se on myös asennettava huolellisesti. Kiinnikevalikoimasta löydät pitävän ratkaisun joka tarpeeseen.
20127_31592.jpg
Pientalon ääneneristys ja akustiikka
Energiatehokkuus on asia, johon kertarakentaja törmää lähes poikkeuksetta ja energiatehokkuus on huomioitu lähes poikkeuksetta myös talopaketeissa. Sen sijaan ääneneristys ja akustiikka jää monelta huomioimatta. Energiatehokkaat, hyvin eristetyt tiiviit rakenteet ja rakennusosat tuovat mukanaan apua ulkoa tulevien häiritsevien äänten eristämiseen. Ääni kulkee kuitenkin eri tavoilla ja eri reittejä. Hyvin eristetyn rakennuksen kohdallakin saattaa ongelmaa tulla vielä rakenteiden keveydestä. Huomioitavaa on myös se, että pehmeiden eristeiden ääneneristävyys on parempi, kuin kovien eristeiden. Sisätilojen ääneneristyksessä ja akustiikassa onkin sitten jo usein toivomisen varaa. Ääneneristävyys ja akustiikka tulisikin huomioida suunnitteluvaiheessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton