• Etusivu
  • Materiaalit

Nykyaikaisen rakentajan puulattia

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.02.2014
20142_38020.jpg

Koivu lämpökäsitelty.

KP-floors puulattia on miellyttävän tuntuinen ja helppohoitoinen. Se on jokaisen lattialta ominaisuuksia vaativan sisustajan puulattiavalinta. Lämpökäsitelty puulattia soveltuu nykyaikaiseen rakentamiseen ja saneeraukseen, lattian alle voit asentaa huoletta sähkö tai vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän.

Lue lisää puulattiavaihtoehdoista

Helppo asentaa

Kosteantilan puulattia soveltuu ns. vähäisen veden tiloihin, kuten lasitetun parvekkeen, eteistilan, kodinhoitohuoneen ja saunan pukutilan lattiaksi, josta saa siihen valuneen veden lastalla lattiakaivoon. KP-floors puulattia on helppo asentaa uivana kuin parketti. Liimaraita asenteisena lattiasta tulee kuitenkin jämäkkä kuin lankkulattia ja lämpökin nousee nopeammin lattian läpi, kun askeläänieriste jää pois. Säästöä syntyy vuosittain lämmityskuluissa.

KP-floors valmistaa tilauksesta myös porraspäälliset, kotelot ja jalkalistat samasta materiaalista kuin puulattia on. KP-floors puulattiat ja oheistuotteet, asiakkaan mitoilla, valmistetaan yksilöllisesti Kurikassa yli 30 vuoden kokemuksella.

Kalanruoto.
Kalanruoto.

Pitkäikäinen lattiavaihtoehto

Kun valitset pitkäikäisen ja helppohoitoisen KP-floors puulattian, ihastut varmasti aidon puun lämpimään tunteeseen. Helppohoitoisena se mahdollistaa lapsiperheissäkin kovan käytön. Lämpökäsiteltynä ja liimamassa-asenteisena voit huoletta asentaa KP-floors puulattian lattialämmitteisen aluslattian tai palkkien päälle ilman liikuntasaumoja. Näin asennettuana lattiastasi tulee hiljainen ja lankkulattian tuntuinen.

Tammi, lämpökäsitelty, laivankansi-profiililla.
Tammi, lämpökäsitelty, laivankansi-profiililla.

Helppohoitoinen puulattia

Kunnossapidossakaan et tarvitse ulkopuolisen apua öljytyn lattian hoitoöljyämiseen. Naarmut ja paikalliset pinnan kulumisviat korjaantuvat omatoimisesti hoitoöljyllä ja suopapesulla.

Huomioi tosiasia, että kirkas puu elää eri lailla eri vuoden aikoina, etenkin lattialämmitys kohteissa. Lämpökäsiteltypuu ei ime itseensä kosteutta, eikä näin ollen luovutakkaan kosteutta itsestään. Lämpökäsitellyn puulattian eläminen on vähäistä ilman suhteellisen kosteuden vaihtelusta huolimatta. Kaikki kostean tilan lattiat tehdään lämpökäsitellystä materiaalista.

Lue lisää puulattiavaihtoehdoista

Materiaalit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

BMI Ormax asennus
Betonitiilikaton asennusohje: Ulkotaite
Aluskate viedään vähintään 150 mm kummaltakin puolelta taitteen yli. Seuraavaksi asennetaan tuuletusrimat ja ruoteet. Ensin ladotaan taitteen toisen puolen tiilet paikoilleen leikkausta varten merkittäväksi. Leikkauskohtia merkittäessä on otettava huomioon harjalaudan vaatima tila. Tiilet leikataan mahdollisimman läheltä harjalaudan reunaa. (ks. puolitiilen käyttö).
20115_26183.jpg
Erilaisia asumismuotoja
Kokkolan Asuntomessujen teemana on "kaikenkokoisia koteja kaikenikäisille". Tunnuslause ei ole tuulesta temmattu, vaan Kokkolan Asuntomessut todellakin esittelevät erilaisia asumisenmuotoja eri elämänvaiheessa oleville. Esillä on koteja niin sinkuille, nuorille pareille, lapsiperheille kuin varttuneillekin.Asuntomessuilla on esillä yhteensä 41 kohdetta; 30 omakotitaloa, 7 kerrostaloasuntoa, 2 rivitaloasuntoa, 1 paritaloasunto sekä esittelyhallin Tuotetalo, jossa esitellään erilaisia rakennusmateriaaleja. Messukohteiden huoneistoalat ovat 35-225 m².Esillä on runsaasti erilaisia asumisenmuotoja sekä rakennusmateriaaleja: kerros-, rivi-, pari- ja omakotitaloja puusta, tiilestä, hirrestä, betoniharkoista ja -elementeistä.Kokkolan asuntomessut ovat avoinna päivittäin 15.7.-14.8. kello 10-18. Näiltä messuilta löytyy jokaiselle jotakin!Asuntomessut Kokkolassa 15.7.-14.8.2011
20157_43824.jpg
Saunan iv kuntoon vanhoja kanavia hyödyntäen
Vanhaa taloa remontoidessa unohtuu usein ilmanvaihdon osuus. Etenkin pesutiloissa saattaa tulla vastaan hajua, jotka eivät kuulu ilmanvaihdoltaan toimivaan taloon. Toimiva pesutilojen ilmanvaihto estää rakenteiden ruostumisen ja lahoamisen, varmistaa miellyttävän sisäilman löylyteltäessä ja kuivattaa tilat käytön jälkeen. Näiden puolien lisäksi koneellinen tulo- ja poistoilmajärjestelmän ansiosta myös pesutiloihin saadaan hallittu, vedoton ja energiataloudellinen ilmanvaihto.Tuloilmaventtiilin paikka saunassa on vähintään puoli metriä kiukaan kivien yläpuolella seinässä tai katossa. Poistoilma-aukko pitää olla lauteiden alapuolella. Pienissä saunoissa poisto tapahtuu saunan oven alta kylpyhuoneen poiston kautta.Pesutilojen tuloilma on saunan siirtoilmaa. Jos pesuhuoneess on ikkuna, tuloilman pitäisi osua siihen, jotta ikkunan pinta pysyy kirkkaana.Monet pitävät mahdottomana ajatusta vanhaan taloon asennettavasta koneellisesta ilmanvaihdosta. Nyt on aika muuttaa ajatelutapaa, sillä maailma uudistuu. Valloxin BlueSky -ilmanjakojärjestelmä on mitä mainioin remontoitavaan kohteseen.Lue lisää talotuuletinilmanvaihdon muuttamisesta energiaystävälliseksi ilmanvaihdoksiTilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta
20231_52454.jpg
Kiinnitä seinälevyyn jopa 40 kilon ripustuskuorma
Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää kulutusta ja tarjoaa aivan uudenlaista ripustamisen vapautta. Habitolla on helppo rakentaa sisäseiniä, jotka eivät pienistä kolhiinnu ja joihin voi ripustaa suoraan esimerkiksi keittiön kaapistot. Lisäksi kipsilevy on fiksu valinta ääneneristyksen ja paloturvallisuuden suhteen.
20233_81091.jpg
Voiko asunnon arvoa nostaa väliovella?
Asunnon arvo määräytyy aina asukkaan omista tarpeista ja siitä, miten hyvin asunto vastaa sen hetken vaatimuksiin. Tosiasiassa, mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu muuntojoustavaa tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Liukuovilla pystyy erottamaan avoimesta tilasta rauhallisen työtiln tai avaamaan pienen huoneiston tilavammaksi aina tarvittaessa. Tämä on oikeaa muuntojoustavuutta.
202212_80438.jpg
Joulu lähestyy - näin luot juhlatunnelman myös kylpy­huoneeseen
Kodin talvisen juhlatunnelman voi luontevasti ulottaa olohuoneesta ja keittiöstä myös wc- ja pesutiloihin. Olipa kodin tyyli minimalistinen, maalaisromanttinen tai loft-henkinen, kylpyhuoneen sisustuksessa kannattaa jatkaa valittua linjaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton