• Etusivu
  • Materiaalit

Lattiamateriaalien valintaa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 23.09.2014
20149_40985.jpg

Lankkukuosinen rusehtavan harmaan laatta.

Seurantakohteessa seurataan vanhan hirsirunkoisen omakotitalon remontoimista pariskunnan ja heidän pian syntyvän lapsensa kodiksi. Kertojana toimii perheen äiti. Talon remontoinnissa on tarkoitus käyttää mahdollisimman paljon ajalle tyypillisiä materiaaleja sekä värejä.

Lankkukuosista laattaa lattiaan

Minulla oli melko lailla selvät sävelet laattojen suhteen. Lattialle halusin lankkukuosista laattaa ja kylpyhuoneen seiniin jotain muuta kuin isoa ja valkoista. Ystävämme olivat laatoittaneet ruokailutilansa lankkumaisella laatalla, joka oli todella hyvännäköinen, mutta lopulta kuitenkin kellersi liikaa minun makuuni. Onneksi löysin ihanan lankkukuosisen rusehtavan harmaan laatan, joka oli vielä hinnaltaankin melko edullinen. Laatan ainoa miinuspuoli on sen koko. Laatta on 14,5x59 cm ja olisin toivonut pituuden lähentelevän metriä aidomman fiiliksen vuoksi. No jostain pitää joustaa ja nyt se oli pituus.

Perinteistä lattialaattaa kylpyhuoneeseen

Suihkupäätyyn mietimme ensin unidrain- viemärijärjestelmää, jolloin olisimme voineet käyttää lankkumaista laattaa koko kylpyhuoneessa. Päätimme kuitenkin säästää siinä kohtaa ja laatoittaa suihkuosa pienemmällä laatalla, jotta kaadot saadaan tehtyä normaalisti.

Pikkulaatan etsiminen ei ollutkaan niin helppoa kuin ajattelin, mutta lopulta se löytyi. Olin ensin ajatellut, etten missään nimessä halua 10x10 cm kokoista laattaa, koska se on niin tavallinen. Eräs uusi laattasarja kuitenkin vei huomioni ja lopulta päädyinkin juuri tuohon perinteiseen kokoon.

10x10 cm kylpyhuoneen lattialaatta.
10x10 cm kylpyhuoneen lattialaatta.
Kylpyhuoneen seinään löytyi myös silmää miellyttävä laatta. Väriksi valikoitui vaalea beige.
Kylpyhuoneen seinään löytyi myös silmää miellyttävä laatta. Väriksi valikoitui vaalea beige.

Kylpyhuoneen seinälaatat

Kylpyhuoneen seinään löytyi myös silmää miellyttävä laatta. Laatta miellytti minua heti, mutta sävystä en ollut aivan varma. Mietimme ensin valkoista, mutta lopulta päädyimme vaalean beigeen. Minä olisin laittanut hieman tummemmat seinät, mutta mieheni mielestä vaaleampi olisi parempi, joten teimme kompromissin ja valitsimme vaalean beigen. Laattasarjaan kuuluu sileän laatan lisäksi kuviollisia laattoja, joita ajattelin ripotella päätyseinälle summamutikassa. Oikeastaan annoin remppamiehelle vapaat kädet laattojen asettelussa, joten jännittää kyllä miltä tuo lopputulos näyttää.

Materiaalit
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202110_72819.jpg
Kotiautomaatiojärjestelmä sopii loistavasti saneeraus­kohteisiinkin
Soitan kerrostalon ovikelloa. Sen sijaan että kuulisin summerin äänen, ovi aukeaakin automaattisesti. Sisällä liikuntarajoitteisen ystäväni kodin ovi on jo kutsuvasti auki. Hän on hoitanut homman istuen mukavasti tuolissaan.Hetki ei ole mistään tulevaisuuden utopiasta kertovasta elokuvasta, vaan arkipäivää monessa suomalaisessa kodissa. Aukeava ovi on yksi esimerkki modernin kotiautomaation toiminnasta. Sellainen on mahdollista asentaa millaiseen taloon vain, myös saneerauskohteeseen.
20196_58740.jpg
Kodin lämmitys hallussa missä ja milloin vain
NIBE Uplinkin avulla voit sujuvoittaa arkea ja lomaa valvomalla kotisi lämmitystä ja aurinkosähköjärjestelmää kätevästi etänä.
20203_63639.jpg
Katupöly ja kuiva sisäilma vaikuttaa terveyteemme
Asiantuntijoiden mukaan kuiva sisäilma aiheuttaa ja lisää hengitysteiden, limakalvojen ja ihon ärsytysoireita. Hengitystiet voivat tuntua kuivilta ja silmät saattavat vuotaa herkästi. Kuiva sisäilma heikentää myös liman poistumista hengitysteistä, mikä puolestaan lisää limakalvojen tulehdusriskiä. Paikallaan pysyvä lima on hyvä kasvualusta bakteereille ja viruksille, jotka pääsevät näin rauhassa lisääntymään ja aiheuttamaan tauteja. Lisäksi allergiaoireet saattavat korostua, sillä kuivassa sisäilmassa on enemmän pölyä kuin kosteassa. Erityisesti kuivasta ilmasta kärsivät astmaatikot ja he, joilla on muutenkin kuiva iho.
20171_48154.jpg
Rakenna & Sisusta -messut Turun Messukeskuksessa
Nyt on oikea hetki uudistaa asuntoa!Rakenna & Sisusta –messut on Lounais-Suomen alueen suurin rakennusalan messutapahtuma, joka tuo yhteen yli 300 näytteilleasettajaa. Tämän vuoden teemoina on rakentamisen ja sisustamisen lisäksi uudistaminen.
20166_46889.jpg
Sammal ja lika pois katolta!
Katto on talosi viides julkisivu, joka joutuu kaikista kovimmalle rasitukselle. Kesäisin UV-säteily on suurta, syksyllä ja keväällä rankat sateet rasittavat taloasi ja talvella lumi kuormittaa rakenteita. Pitämällä huolta katostasi toimii se paremmin ja pidennät huomattavasti sen käyttöikää.
20169_47364.jpg
Paras peltikaton kiinnitys
Nurmijärveläinen Kingi Oy on löytänyt markkinaraon peltikattojen kiinnityksestä. Kattopeltien kiinnitykseen tarkoitettuja kateruuveja ei oltu kehitetty samassa tahdissa kuin kattopeltejä. Peltien korroosiokestävyys on kolmikerrospinnoituksensa ansiosta parantunut huimasti ja pelleille annetaan pitkät takuut. Kateruuvit ovat edelleen yksikerrosmaalattuja, herkästi ruostuvia ja ilman takuita. Ne ovat tuoneet harmia kuluttajille ja asennusyrityksille ruostumisen ja kattovuotojen vuoksi. Kateruuveja on jouduttu vaihtamaan ennen aikojaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton